השתלת עדשה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• השתלת עדשה
    שלמה
    04/05/2010

שלום לצוות עיניים
    לפני כשלש וחצי שנים עברתי בדיקה בהדסה ובדיקה בעיניים.
    התברר שיש לי קרנית דקה (לא יודע עובי מדוייק)
    בהדסה המליצו לי על prk בתוספת שאיני זוכר את שמה.
    במרפאתכם בירושלים הומלץ לי על השתלת קרנית.
    מסיבות שונות לא ביצעתי עדיין את הניתוח.
    אני רוצה לדעת האם בשנים האחרונות יש חידושים בתחום שיכולים להיות רלוונטיים? או אולי אמורים להיות שינויים בזמן הקרו?
    כמו כן, מה גורם להמלצות השונות, אולי זה שבהדסה לא קיימת האפשרות של השתלת עדשה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    השתלת עדשה

הוספת תגובה

• יש שוני בין המנתחים

ד''ר נדב בלפר
    04/05/2010

ויש מקרים בהם יותר מאפשרות אחת קיימת.
    למיטב ידיעתי אין חידושים מדהימים בתחום הזה ב3 השנים האחרונות אך יש התקדמות. שווה בדיקה חוזרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• היתרון בהשתלת עדשה

פרופ' ישראל קרמר
    05/05/2010

שלום רב,
    הניתוח מסוג PRK הוא ניתוח מאוד קל ובטוח אך ההחלמה שלו איטת, במיוחד במספרים גבוהים. הליטוש בעזרת מערכת אבחון רובוטי הנקרא Customvue (CV) מסוגל למנוע סינוורים בלילה, שהיא לעיתים תופעת לוואי של ניתוח לייזר בקוצר ראייה גבוה. זו טכניקה שהוכנסה בעיניים ב3-4 השנים הארונות . עדיין קוצר ראייה גבוה הוא בעייתי לגבי עומק הליטוש ולן תלוי מה עובי הקרנית ומהיא דרגת קוצר הראייה במדוייק.
    לגבי השתלת עדשה תוך עינית, אין הגבלה בעובי הקרנית וגם ניתן להשתיל עדשה עבור מספרים גבוהים עד 18-. היות וזהו ניתוח תוך עיני, יתכן וזו הסיבה שהמליצו ב"הדסה" על ניתוח לייזר מסוג PRK שהוא פחות חודרני מהשתלת עדשה.
    יש לציין כי השתלת עדשה הוא ניתוח הנותן תוצאות מצויינות בדרגת קוצר ראייה גבוה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו