מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספת לגבי חדות ראיהמיכאל04/11/2007
ערב טוב,
אני בערך כחודש לאחר ניתוח לאסק.
רואה דיי טוב אבל עדיין לא ב-100% חד (לדוגמא, קשה לי קצת לראות שמות של רחובות בנסיעת לילה אם אני לא קרוב לשלט).
שמתי לב לעובדה מוזרה - כאשר אני מכווץ את העיניים אני רואה יותר טוב.
האם זה אומר שנשאר מספר?
האם זה צפוי להשתפר בהמשך או שישאר כך (אחרי חודש כבר הסתיימה תקופת ההחלמה לא?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדות ראיה לאחר ניתוח לייזר.
ד''ר דוד לנדאו07/11/2007מיכאל שלום,
חדות הראיה לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים בשיטת הלייזר על פני השטח (LASEk, PRK, ASA, Epi-lasik וכו....) מגיעה בדרך כלל לראיה תפקודית מלאה כשבוע או עשרה ימים לאחר ניתוח.
לוקח זמן נוסף, בדרך כלל עד שלושה חודשים לאחר הניתוח כדי להגיע למצב הקבוע היציב.
כשאתה מכווץ את העיניים אתה יוצר מצב של pin hole זאת אומרת שאתה מאפשר רק לקרניים המרכזיות הישרות להגיע לרשתית, זה מתקן כל ליקוי ראיה אפשרי ובמקרה שלך לא מרמז על בעיה.
נראה לי שהכל אצלך בסדר גמור ואתה צריך להעזר בעוד קצת סבלנות עד שהמצב שלך יתייצב.
בכל מקרה ממליץ מאוד להשאר במעקב צמוד של הרופא המנתח שלך וללבן איתו כל בעיה שמטרידה אותך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה, אז....
מיכאל07/11/2007אז בעיקרון אחרי שלושה חודשים אני אמור לראות כמו שאני רואה כאשר אני מכווץ את העיניים עכשיו?
או שלא בהכרח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאכן, יש תקווה
ד''ר דוד לנדאו08/11/2007מיכאל שלום,
אם הבדיקות לפני הניתוח היו מדויקות והניתוח תקין, אכן רוב הסיכויים הם שהראיה לאחר כשלושה חודשים תהיה כפי שאתה מצפה.
אם למרות הכל נשארת עם מספר קטן נדע על כך תוך שלושה חודשים ואז תוכל לדון עם המנתח שלך על חלופות לטיפול (כמו ניתוח תיקון במידה ויש מספיק עובי קרנית שארי....).
בכל מקרה, עוד קצת סבלנות.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
מיכאל08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)