מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדות הראיה לאחר לאסקאפרת29/06/2010
שלום רב,
ביום חמישי האחרון (24 ליוני) עברתי ניתוח לאסק בשתי העיניים (מספרים של בערך מינוס 4) בירושלים. הראיה הלכה והשתפרה וכבר ביום שני הרגשתי שאני כבר כמעט ב-100 אחוז.... אבל אז הגעתי לביקורת לצורך הוצאת העדשות הטיפוליות, ואיך שהוצאה העדשה, חלה הדרדרות ממשית...
שאלתי היא מדוע? העדשה היא הרי ללא מספר, אז למה בהוצאתה ראיתי הרבה פחות טוב? האם זה עניין שהעין עכשיו צריכה להתרגל מחדש? האם זה שראיתי ממש טוב לפני הוצאת העדשה מנבא כי תוך מס' ימים חדות הראיה תשוב (אחרי השהעין תתרגל מחדש)?
אני רוצה לציין שכשאני שמה טיפות כלשהן בעיניים, לככמה שניות הראיה חוזרת... אולי זה עניין של יובש? אני חייבת לחזור לעבודה באופן דחוף (קראיה+נהיגה הכרחי).... אשמח לדעתכם בנושא!
ועוד שאלה קטנה- האם יש הגבלה בשימוש ברפרש? על פי ההנחיות אני אומרה לשים טיפה אחת 4 פעמים ביום..
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדות הראיה לאחר לאסק
פרופ' ישראל קרמר29/06/2010אפרת שלום רב,
לידעתך בעקבות ניתוח בשם LASEK או PRK ההחלמה הראיתית היא איטית באופן כללי וגם אם הראייה טובה לפני הוצאת עדשות המגע הרפואיות. הסיבה לכך היא תהליכי ריפוי של הרקמה של הקרנית אשר עברה ליטוש ע"י הלייזר, אשר נמשכים זמן ממושך יחסית, וכך גם תהליך איטי של החלקת שכבת הציפוי (אפיתל) של הקרנית.
בעקבות ניתוח זה לעומת ניתוח intralasik שהחלמת הראייה אחריו היא מהירה מאוד.
גם ליובש יש תפקיד בהחלמה האיטית וניתן לטפטף טיפות refresh מספר פעמים רב ככל שתרצי,
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד הבהרה בבקשה...
אפרת29/06/2010פרופ' קרמר שלום,
תודה רבה על התייחסותך המהירה...
ממה שהבנתי מהרופא אצלו הייתי בביקורת אתמול - האפיתל שלי החלים. גם הרופא המנוסה שניתח אותי ציין כי ממה שהרגיש בניתוח - האפיתל שלי יתאושש במהרה. אני מבינה שלא רוצים לפתח ציפיות, אבל אני מבקשת דעה בלבד מתוך הנתונים שציינתי לעיל ומנסיונך העשיר - אם ראיתי אתמול טוב, האם יש סיבוי טוב בשבילי לחזור לראות תוך מס' ימים שוב באותה רמה?
כמו כן - עדיין לא ברור לי מדוע הוצאת העדשה הביאה לירידה בראיה...
תודה שוב,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
פרופ' ישראל קרמר29/06/2010למרות שנראה שהאפיטל החלים עדיין לוקח זמן עד ששכבת האפיטל מחליקה את שטח הפנים שלה בעזרת תהליכי התרבות נוספים. בתקופה זו רואים עדיין מטושטש.
בנוסף לכך יש גם לעיתים תכופות יובש שמפריע לחדות הראייה ותהליכי ריפוי שקימים מתחת לשכבת הציפוי של תאי האפיטל.
יש להמשיך עם טיפות הסטרואידים למשך מספר שבועות וגם עם הטיפות ליובש.
ובעיקר להעזר בסבלנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)