מספר לא יציב

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• מספר לא יציב
    רועי
    09/08/2010

שלום רב

אני בן 26 והמספר שלי בעיניים עדיין גדל בהדרגה ולפי מיטב הבנתי מהרופאים שפגשתי אין דרך לדעת מתי המספר יתייצב. בנוסף אני סובל מעיניים יבשות ומשתמש בקביעות בטיפות הרטבה. שאלתי היא האם ניתוח הלייזר מומלץ במצבי, האם החסך בדמעות יפגע בתהליך הריפוי, האם יש מקום להניח שהמספר עלול להתייצב בעקבות הניתוח, ובמקרה שהמספר יחזור האם ניתן יהיה להרכיב שוב עדשות מגע לאחר הניתוח?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    מספר לא יציב

הוספת תגובה

• התייצבות

פרופ' ישראל קרמר
    10/08/2010

שלום רב,
    לידיעתך ניתוח הלייזר איננו מביא להתייצבות המספר אלא מתקן את דרגת קוצר הראייה הקיימת
    בסמוך לניתוח על פי הבדיקה.
    ניתן באנשים צעירים לתת תוספת לתיקון הלייזר בדרגה של חצי דיאופטר אשר תתן לך רזרבה עתידית במידה והמספר ימשיך לעלות.
    בכל מקרה אם המספר שלו איננו יציב וישנן קפיצות, כדאי לחכות להתייצבות המספר.
    לגבי תופעת היובש ניתן לחשוב על ניתוח הנקרא PRK במקום INTRALASIK אשר בעקבות ניתוח לייזר מסוג זה תופעת היובש היא נדירה יחסית עקב העובדה שבו לא חותכים קליפה מהקרנית. לעומת זאת, ההחלמה הראייתית והרפואית מניתוח זה היא איטית והדרגתית.
    במידת הצורך ניתן להרכיב עדשות מגע לאחר הניתוח. סוג העדשה נקבע בהתאם לקמירות החדשה המתקבלת לאחר ליטוש הלייזר.
    בברכה, פרופ' קרמר ישראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו