מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להסרת משקפייםאפרת27/08/2010
שלום רב!
ביצעתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר ב-2 מכונים. המספר שלי במשקפיים -7.5 ו1.5 צילינדר בעין אחת ו -7.5 ו 2.5 צילנדר בעין שנייה. עובי הקרנית שנמדד בבדיקות ההתאמה הינו 470.
ב-2 המכונים נאמר לי שאני מאוד גבולית (בגלל עובי הקרנית ), אבל כן יכולה לעבור את הניתוח אך, אין שום אפשרות תיקון בעתיד. במכון אחד נאמר לי באופן וודאי שישאר לי מס' בין -1 ל -0.5 בעין עם הצילנדר הגבוהה יותר.
התעניינתי לגבי אפשרות חלופית ומצאתי כי קיים ניתוח השתלת עדשה שהוא יותר מסובך והרבה יותר יקר אולם, אין נסיגות במס' בד"כ והוא הפיך.
רציתי לשאול לדעתכם מה עדיף עפ"י הנתונים המובאים לעיל? וכן לגבי ניתוח השתלת עדשה- אני סובלת מאי סבילות לעדשות מגע (לאחר שימוש של שנים), יש סיכוי שהעין שלי תדחה את העדשה בניתוח השלת עדשה? יש אנשים שלא מתאמים להשתלת עדשה?
מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח זה קראתי באינטרנט כי הסיכונים הם: קטרקט, גלאוקומה מה אחוז לפתח מחלות אלה והאם ניתן למנוע אותם למרות הניתוח? כמה זמן מבצעים בארץ ניתוחי השתלת עדשה והאם זה מספיק לקבוע שהניתוח בטוח?
לתשובתכם אודה,
בברכה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד מידע חשוב!!! אישונים רחבים...
אפרת27/08/2010יש לי אישונים שמתרחבים מאוד בחושך... בערך 6-8 מ"מ אולי יותר (בבדיקת לניתוח לייזר בדקו ואמרו שאפשרי לבצע ניתוח ואני יודעת שלא מבצעים באישון שיותר מ8 מ"מ). בכל אופן קראתי עכשיו בכתבות על השתלת עדשה כי לא מבצעים הניתוח כאשר ישנם אישונים רחבים! האם נסתם הגולל ועליי להישאר עם משקפיים לנצח?????????. האם יש מוצא גם לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום אפרת
ד''ר נדב בלפר28/08/2010כל מה שתיארת נשמע הגיוני לחלוטין. אכן המספרים נשמעים גבוליים. הנקודה היא הגישה: את מנסה לחפש פתרון לבעיה שמפריעה לך (משקפיים או עדשות), והרופאים מספרים לך מה ניתן להציע לך, יתרונות וחסרונות. אם אינך "לא מתאימה" את זו שמחליטה על הניתוח.
לעניין השאלה: יש מדידות ומדדי התאמה גם לניתוח השתלת עדשה (יש 2 סוגים כאלו). יש סוכיו וב שתוכלי להתאים לאחד מהם. חפשי קצת על ICL ו- ARTISAN או ARTIFLEX .... ליותר פרטים.
העדשה המושתלת בעין אינה באותו מיקום כמו עדשת מגע ולכן לא יכולה ליצור אותו גירוי על הקרנית ומתחת לעפעף כמו עדשת המגע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת
אפרת28/08/2010ד"ר בלפר שלום
ראשית תודה על התשובה המהירה.
1) קראתי על סוגי העדשות שציינת, לגבי הארטיפלקס, קראתי כי ניתן להשתיל עדשת ארטיפלקס עד צילנדר 2 (לי יש 2.5 בעין אחת... ו-2 בשניה) בנוסף, התווית נגד להשתלת עדשת ארטיפלקס היא אישון עד גודל 7 מ"מ בחושך. כפי שציינתי האישונים שלי מאוד מתרחבים בחושך נראה לי שיותר מ6 מ"מ...
2) לגבי הארטיזן קראתי כי התווית הנגד היא אישון עד 7 מ"מ....
3) ולגבי ICL קראתי כי אתם כבר לא משתלים עדשות אלו כיוון שהם כרוכות בסיכונים (קטרקט, גלאוקומה)
א. האם יש התפתחות בהשתלת עדשות וכן ניתן להשתיל עדשה שנתפסת בקשתית (ארטיזן, ארטיפלקס) למרות הנתונים שצויינו לעיל?
ב. האם אתם עדיין מבצעים השתלת עדשה בין העדשה הטבעית לקשתית (ICL) והאם התגברו על הסיכונים הכרוכים בכך?
ג. בנוגע ללייזר (במידה והשתלת עדשה לא באה בחשבון) קראתי כי במכונכם "עיניים" ישנו מכשור חדיש הפותר בעיית ההילות והסנוורים שעשויים להיות לבעלי אישונים רחבים, אך הדבר כולל הרחבת משטח הליטוש (אם הבנתי נכון..) בהתחשב בנתונים ( -7.5 צילנדר 2 ו 2.5 ועובי קרנית 470) יש אפשרות להשתמש בשיטה זו? מה העובי הקרנית המינימלי (והבטוח) שמשארים אחרי "שיוף" קרנית בלייזר והאם זה העובי שישאר לי? האם זה בטוח מספיק או עדיף לוותר לחלוטין על הלייזר (לא דיברו איתי על סיכונים אלא רק שלא יהיה אפשר לבצע ניתוחי תיקון בעתיד)?
* חשוב לי לקבל אינפורמציה בכדי לדעת האם יש טעם בכלל, לקחת חצי יום חופש ולנסוע לירושלים (אני מהמרכז) או שבגלל הנתונים הבעיתיים אין טעם להגיע לבדיקת התאמה.
בתודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום שוב
ד''ר נדב בלפר28/08/2010אני אוהב יסודיות וחשיבה.
יש ממש בכל דברייך: לכל פעולה יש יתרונות וחסרונות. בהחלט עדיין מבצעים ניתוחי ICL בעולם ובארץ. לשם תשובה טובה חשובה המדידה המדוייקת של האישון (6-7 מותר, 8 - לא)
יש מכון עיניים גם בתל אביב - אין צורך לנסוע לירושלים
בכל מקרה - שווה חצי יום ואף יותר - לא?
בזמן בדיקת ההתאמה שאלי הכל ותיעני ספציפית למדידות עינייך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמון תודה!
אפרת28/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)