מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה מרופאי פורוםיניר20/09/2010
שלום רב,
לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת Lasek c.v.
לאחרונה הייתי בבדיקה מכיוון שהתלוננתי על אדמומיות מתמשכת, אי נוחות בעין בעת מצמוץ וכאבים באזור העיניים.
בבדיקה שנערכה לי נאמר כי ישנו גירוי קל בעפעפיים משהו שיחלוף לבד עם הזמן אבל ניתן לטפל בזה כבר כעת על מנת שלא יציק.
הובא לי מרשם לטיפות הבאות:
fml 0.1%
viscotears gel
דמעות מלאכותיות (שאני כבר משתמש בהם רפרש).
מכיוון ששכחתי לשאול מספר שאלות אז אני שואל עכשיו לפני שאקנה תרופות אלה.
ראשית, המינון של 4 פעמים ביום למשך שבועיים (על פי המלצת הרופא) לטיפות fml מזיק לראיה בעין לאיכות הראיה או לירידה בה עקב שימוש ממושך? אני חושש מלקיחת התרופה שמא יגרום לי לדרדור בראיה.
האם צריך להפסיק את הטיפות בהדרגה? או שפשוט אחרי שבועיים להפסיק שימוש וזהו.
מה סדר לקיחת הטיפות fml 0.1% ו- viscotears gel ודמעות מלאכותיות- מה לוקחים לפני מה וכמה זמן מחכים בין טיפה לטיפה?
אשמח לעזרה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עפעפיים
פרופ' ישראל קרמר24/09/2010שלום רב,
עקב דלקת העפעפיים כדאי להמשיך עם טיפות FML x 4 לשבועיים ואח"כ לרדת במינון בהדרגה לx2 ביום לשבוע ו 1x1 לעוד שבוע נוסף. את הדמעות המלאכותיות והג'ל כדאי להמשיך לעוד חודש נוסף 4 פעמים ביום. בין הFML והטיפול ליובש יש להמתין מינימום חצי שעה. אין חשש בטיפול ע"י FML אך יש לעקוב אחר הלחץ התוך עיני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתופעה מטרידה
יניר26/09/2010בהמשך לתגובתך לגבי טיפות fml, הנני ממשיך להקפיד על מתן טיפות fml כ- 4 פעמים ביום בהתאם להוראות.
לאחרונה החלה לי תופעה מטרידה בעין שמאל כאילו בחציו של העין ישנו מסך ערפל כזה שמפריע לתפקוד היומיומי. קראתי בעלון כי ישנה תופעת לוואי: טשטוש ראיה, אך לא היה רשום שום דבר לגבי התופעה שהזכרתי.
אני שם את הטיפות כבר 5 ימים ונשאר לי עוד שבוע וחצי להמשיך עד לביקורת. האם להמשיך או שכבר עכשיו צריך להפסיק ולפנות לרופא על מנת שלא יהיה נזק.
האם זה דבר נפוץ? שמעת על תופעה כזאת? אני חושש על ירידה בראיה בעקבות מתן הטיפות האלה.
תודה מראש על תשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבכל מקרה של ספק - גש לרופאך
ד''ר נדב בלפר26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)
.jpg)