עזרה מרופאי פורום

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• עזרה מרופאי פורום
    יניר
    20/09/2010

שלום רב,

לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת Lasek c.v.
    לאחרונה הייתי בבדיקה מכיוון שהתלוננתי על אדמומיות מתמשכת, אי נוחות בעין בעת מצמוץ וכאבים באזור העיניים.
    בבדיקה שנערכה לי נאמר כי ישנו גירוי קל בעפעפיים משהו שיחלוף לבד עם הזמן אבל ניתן לטפל בזה כבר כעת על מנת שלא יציק.
    הובא לי מרשם לטיפות הבאות:
    fml 0.1%
    viscotears gel
    דמעות מלאכותיות (שאני כבר משתמש בהם רפרש).

מכיוון ששכחתי לשאול מספר שאלות אז אני שואל עכשיו לפני שאקנה תרופות אלה.
    ראשית, המינון של 4 פעמים ביום למשך שבועיים (על פי המלצת הרופא) לטיפות fml מזיק לראיה בעין לאיכות הראיה או לירידה בה עקב שימוש ממושך? אני חושש מלקיחת התרופה שמא יגרום לי לדרדור בראיה.
    האם צריך להפסיק את הטיפות בהדרגה? או שפשוט אחרי שבועיים להפסיק שימוש וזהו.

מה סדר לקיחת הטיפות fml 0.1% ו- viscotears gel ודמעות מלאכותיות- מה לוקחים לפני מה וכמה זמן מחכים בין טיפה לטיפה?

אשמח לעזרה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    עזרה מרופאי פורום

הוספת תגובה

• דלקת עפעפיים

פרופ' ישראל קרמר
    24/09/2010

שלום רב,
    עקב דלקת העפעפיים כדאי להמשיך עם טיפות FML x 4 לשבועיים ואח"כ לרדת במינון בהדרגה לx2 ביום לשבוע ו 1x1 לעוד שבוע נוסף. את הדמעות המלאכותיות והג'ל כדאי להמשיך לעוד חודש נוסף 4 פעמים ביום. בין הFML והטיפול ליובש יש להמתין מינימום חצי שעה. אין חשש בטיפול ע"י FML אך יש לעקוב אחר הלחץ התוך עיני.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מטרידה

יניר
    26/09/2010

בהמשך לתגובתך לגבי טיפות fml, הנני ממשיך להקפיד על מתן טיפות fml כ- 4 פעמים ביום בהתאם להוראות.
    לאחרונה החלה לי תופעה מטרידה בעין שמאל כאילו בחציו של העין ישנו מסך ערפל כזה שמפריע לתפקוד היומיומי. קראתי בעלון כי ישנה תופעת לוואי: טשטוש ראיה, אך לא היה רשום שום דבר לגבי התופעה שהזכרתי.
    אני שם את הטיפות כבר 5 ימים ונשאר לי עוד שבוע וחצי להמשיך עד לביקורת. האם להמשיך או שכבר עכשיו צריך להפסיק ולפנות לרופא על מנת שלא יהיה נזק.
    האם זה דבר נפוץ? שמעת על תופעה כזאת? אני חושש על ירידה בראיה בעקבות מתן הטיפות האלה.

תודה מראש על תשובתך,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל מקרה של ספק - גש לרופאך

ד''ר נדב בלפר
    26/09/2010

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו