מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת משקפיים בלייזריעל22/09/2010
שלום, אני מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, המספרים שלי הם: עין ימין- 2.25- ו 1.5- צילינדר, עין שמאל- 1.75- ו 2- צילינדר בחצי שנה האחרונה, ואני בת 27. השאלה שלי היא כמה זמן המספרים צריכים להיות יציבים לפני הניתוח? האם מספר שנים? והאם שינוי של 0.25/0.5 הינו שינוי משמעותי? הרי גם בבדיקת עיניים במקומות שונים ייתכן ותיהיה סטייה קטנה בתוצאות.
שאלה נוספת- אני מרכיבה משקפיים כל הזמן, גם לראייה מרחוק וגם לראייה מקרוב (את אותם משקפיים), מה זה אומר לגבי הראייה שלי, ולגבי הניתוח אני אצטרך? בנוסף אני עובדת כל היום מול המחשב, האם לאחר הניתוח תיהיה לי בעייה, המספרים יוכלו לחזור? או שיהיה לי יובש בעיניים? (גם ככה שורפות לי העיניים לפעמים לאחר יום העבודה).
כמו כן, לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת התאמה בהדסה בירושלים ואמרו לי שהניתוח המתאים לי הוא לאסיק ושזה הניתוח הפשוט והקל ביותר וההחלמה המהירה ביותר. ולפי מה שאני קראתי כאן בפורום הניתוח הפשוט ביותר הוא האינטרלאסיק. האם לא היה אז את הניתוח הזה ולכן לא המליצו לי עליו?
תודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים
פרופ' ישראל קרמר24/09/2010יעל שלום רב,
אני מעריך כי המשקפיים שלך הם משקפי (+) היות ואת משתמשת בהם גם לרחוק וגם לקרוב, ולכן באמת השיטה היעילה ביותר ליטפול ב(+) היא האינטרא לאזיק עם ליטוש רובוטי מהסוג CV. בשיטת האינטראלאזיק חותכים את הקליפה בשלב הראשון של הניתוח בעזרת לייזר מתוחכם הנקרא אינטרא לאזיק, במקום השימוש בסכין אשר נעשה בניתוח מסוג לאסיק. החיתוך עם הסכין הוא יותר מסוכן ואילו חיתוך הקליפה ע"י האינטרא לאזיק הוא יותר בטוח וגם יותר מדוייק, ותוצאות הניתוח המשולב של חתיוך הקליפה עם הלייזר וליטוש מס המשקפיים בעזרת המערכת הרובויטת הנקראת custovue נותנת תוצאות מצויינות. לגבי היובש בעיניים , זו תופעה שכיחה ויש לטפל בה בטיפות ליובש.
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)