מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח לאסיק - רואה לא טובשירי25/11/2007
לפני כשבוע עברתי ניתוח לאסיק בשתי העיניים. אחרי הניתוח היו לי כאבים נוראיים בעין שמאל. הכאבים עברו עוד באותו הלילה.
לפני הניתוח היו לי מספרים של כ -4 בשתי העיניים. מיד לאחר הניתוח ראיתי טוב בעין ימין ולא טוב ומטושטש בעין שמאל. לאחר ספר ימים הלכתי לביקורת את הרופא המטפל והתברר שיש לי פלוס 2 וצילינדר בעין שמאל.
האם זהו מצב נורמלי? לעבור ממינוס לפלוס כ"כ גבוה, האם המצב הזה יכול לעבור ותוך כמה זמן בדרך כלל זה עובר.
תודה,
ליהיא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני באותו מצב...
היפרופ מתחיל26/11/2007כמעט חודש אחרי לאסיק עם 2.00+ בשתי העינים. לפני הניתוח הייתי 8.00- ,ו 7.25-. אומרים שצריכה להיות רגרסיה מסוימת לכיוון המינוס במספרים גבוהים השאלה היא האם גם כזאת כמות של פלוס תרד ל0? ואם זה לא ירד האם ניתן לתקן זאת בניתוח תיקון של רוחק ראיה ? האם ניתוח כזה של רוחק ראיה לאחר ניתוח קוצר ראיה בכלל בטוח? נראה לי שאחרי שתי ניתוחים כאלה הצורה של הקרנית תשתנה לגמרי. יש תקווה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתיקון יתר לאחר ניתוח LASIK
ד''ר דוד לנדאו27/11/2007ליהיא שלום,
מצב של תיקון יתר overcorrection לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא מצב מוכר אך לא שכיח. זה קורה במקרים בהם הקרנית "רכה" מידי ומינון הלייזר המקובל מלטש יותר ממה שתוכנן בתחילה.
יש מקרים אחרים כמו מצב לאחר דלקת בין הכיפה וקרנית בשיטת ה- Lasik הנקראת
Diffuse lamellaar keratitis DLK הגורמת לעיתים לאובדן רקמה ומעבר לתיקון יתר.
תופעה זו נעלמת לעיתים מעצמה אך לוקח זמן רב עד להתייצבות הקרנית.
ממליץ מאוד לשבת עם הרופא המנתח שלך ולהבין מה בדיוק קרה ומה היא תוכנית הטיפול/ המעקב המוצעת.
אם את מאוד מודאגת גם לאחר שיחה רצינית עם המנתח שלך, תוכלי לפנות לקבל חוות דעת שניה מומחה אחר בתחום (לרוב כרוך בתשלום נוסף).
אם עובי הקרנית השארי שלך מאפשר זאת והמצב יציב ניתן לדעתי לסייע לך בניתוח תיקון.
לסיכום, תיקון יתר הוא מצב מוכר אך לא שכיח לאחר ניתוחי לייזר מתחת לכיפה (Lasik), במקרים מסויימים התופעה חולפת מעצמה אך הדבר לוקח הרבה זמן, במקרים אחרים עם התייצבות הקרנית ניתן לבצע ניתוח תיקון.
נראה לי שיש לך צורך בסבלנות ויחסי אמון הדדי עם המנתח שלך והכל יסתדר בסופו של דבר.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)