חודש לאחר ניתוח lasek

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• חודש לאחר ניתוח lasek
    שי
    27/11/2007

אני כחודש לאחר ניתוח LASEK. נאמר לי ע"י המנתח להמשיך ולקחת טיפות עיניים ודמעות מלאכותיות שלושה פעמים ביום במשך שלושה חודשים לאחר הניתוח. מה בעצם תפקידן של הטיפות ושל הדמעות לקצב ההחלמה ולהתייצבות הראיה? האם חוסר עקביות בלקיחת הטיפות והדמעות משפיעים על קצב ההחלמה? לא תמיד אני זוכר לקחת את הטיפות עקב סדר יום עמוס.
    ראייתי לאחר חודש טובה אך אינה מושלמת, עדיין אני רואה בעין אחת פחות טוב מהשניה, הילה סביב אורות וכתוביות כפולות בטלויזיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    חודש לאחר ניתוח lasek

הוספת תגובה

• לטיפול יש היגיון וחשוב להקפיד עליו

ד''ר דוד לנדאו
    27/11/2007

שי שלום,

בשיטות הלייזר על פני השטח (LASEK, PRK) מסירים את שכבת הציפוי של הקרנית - האפיתל ומבצעים את ליטוש הלייזר על פני הקרנית החשופים.
    לאחר ניתוח מצפים משכבת האפיתל לצמוח ולהשלים את עצמה.
    שכבת האפיתל מורכבת מכמה תת שכבות של תאים וחייבת בסופו של דבר להגיע למילוי מלא של האפיתל ולמשטח פנים חלק כראי.

כל עוד לא חזרה שכבת האפיתל למצבה האופטימלי ופני המשטיח לא חלקים כראי, חדות הראיה לא שלמה ויש תחושה של הילות מסביב למקורות אור ו"צל" ליד כתוביות בטלביזיה.

מטרת הטיפות לאחר הניתוח הוא לעודד את ההחלמה המלאה של שכבת האפיתל, לשמור על תנאי לחות טובה שיאפשרו פני משטח חלקים ולמנוע היווצרות עכירות מתחת האפיתל.

לכן, חשוב מאוד להקפיד על הטיפול כדי להגיע כמה שיותר מהיר לראיה מיטבית.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו