שאלות לד"ר הירש-מכון עיניים-דחוף

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• שאלות לד"ר הירש-מכון עיניים-דחוף
    תוף הגשם
    28/11/2007

אני אמורה מחר לעבור ניתוח אינטרלאסיק+ וויב פרונט בירושלים.

מעוניינת לברר כמה דברים שלא הצלחתי לברר עם המתאמת:

האם העובדה שאני עוברת את הלייזר עם הוויבפרונט,תתרום להעלאת אחוזי ההצלחה של הניתוח?
    בהנחה שיש עד חמישה אחוז "תקלות" ידועות בסטטיסטיקה בניתוח האינטראלאסיק.

בקוראי הודעות קודמות שהתפרסמו בפורום,האם עלי לפני הניתוח לשאול את המנתח באם הקרנית "רכה" (מה השם הרפואי לזה?)קשה או שיש יותר מידי נוזל בעין שגורם לקורי העכביש ואולי יחמיר בעקבות הניתוח.

דבר נוסף,האם ניתן לגלוש ואחרי כמה זמן בגלשן גלים אחרי שעוברים ניתוח ליזר? (בהנחה שלא מקבלים התקף לב מהפחד,מה יקרה,שהכל יצליח)

האם אין סכנה גבוהה יותר לעין מנותחת שמקבלת "גלשן בראש" מעין שלא נותחה?

אחד הסיבות העיקריות שאני רוצה לעבור את הניתוח,היא הים.

תודה,ומחכה לתשובה דחופה,מחר הניתוח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות דחופות ?

ד''ר דוד לנדאו
    28/11/2007

גברתי,

צר לי לקרא שלא קיבלת הסבר שמספק את כל שאלותיך מהרופא המנתח שלך לגבי הניתוח שלך.
    אני מאוד מקפיד שהמנותחים שלי יקבלו תשובות מלאות לשאלותיהם לפני הניתוח ושהם מבינים היטב את המשמעויות של השיטות השונות של הניתוחים (תיאום ציפיות מדויק....).

ניתוח לייזר עם ליטוש מותאם אישית (wave front guided) מעלה את הסיכוי לראיה טובה לאחר הניתוח ואני מאוד ממליץ על צורה זו של ליטוש.

שיטת הליטוש המותאם אישית לא משפיעה על כמות הסיבוכים בניתוח לייזר מתחת לכיפה !!!

לצערי אין לנו אפשרות לאבחן מראש אנשים עם קרניות "רכות" מהרגיל לפני הניתוח.
    אנחנו יודעים שיש אחוז קטן שלמנותחים שהקרניות שלהם "קשות" מהרגיל ואחוז קטן אחר שהקרניות שלהם "רכות" מהרגיל ולכן יש סיכון לתיקון יתר overcorrection או לתת תיקון undercorrection.
    במקרים אילו יש סיכון לשארית מספר קטן.
    אם יש מספיק עובי קרנית שארי יש אפשרות להציע ניתוח תיקון.

מבחינתי גלישה ספורטיבית בים היא ספורט אתגרי עם סיכון משמעותי לחבלה בפנים ובעין בעיקר לאחר נפילה מהגלשן או תקלה של "גלשן בראש".
    בשיטות הניתוח מתחת לכיפה יש תמיד סכנה (אומנם לא שכיחה) לתזוזה של הכיפה לאחר חבלה לעין (פגיעה שתהיה משמעותית יותר בעין שעברה ניתוח לייזר בשיטת הלייזר מתחת לכיפה מאשר בעין שלא עברה ניתוח) גם שנים לאחר ניתוח מוצלח.
    אולי כדאי במקרה כזה לשקול את החלופה של ניתוח לייזר עם פני השטח (LASEK,PRK).

מכיוון שהאפשרות לייעץ בפורום הזה מאוד מוגבלות, ממליץ מאוד לקבוע עם הרופא המנתח פגישה אפילו עוד הערב על מנת ללבן את כל השאלות והחששות שלך ולהגיע לניתוח עם הבנה טובה של הדברים ותיאום ציפיות מלא.

הצלחה בניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,מקווה לא להצטער על הבחירה!

תוף הגשם
    28/11/2007

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו