מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא נראה לכם תמוהה כל הבעיות כאן?קורא מהצד29/11/2010
בלי להיות מומחה לניתוחי לייזר, בתור ניתוח בטוח עם סכנת עיוורון מינימלית הגובלת ב- 0% (ככה לפחות התשובה שנתתם פה) - אתם לא חושבים שצצות כאן בפורום ובכלל יותר מידי בעיות עד כי לא נראה שהניתוח באמת לא שווה למי שלא באמת צריך אותו?
נראה לי צריך להגביל בחוק שרק מי רצריך את הניתוח מסיבה בריאותית ולא מסיבה אסטתית (לא נוח עם משקפיים, אני אהיה יפה יותר או משהו בסגנון...) יוכל לעבור אותו. אל לכם לסמוך על שיקול הדעת של ההמון - הוא לקוי ואח"כ הוא גם זה שסובל. הסיבה להמשך הניתוחים היא כלכלית גרידא.
מרפרוף בפורום התקבלה אצלי התחושה שרוב רובן של התגובות מכילות הודעות קובלנה על ניתוח ליזר כזה או אחר עם תופעות לוואי שונות ומשונות כאשר הרופאים מנסים לתייג כל תופה ותופעה כסממן שכיח ומוכר (לא פלא אם אתם שואלים אותי, בתור ניתוח עם מגוון תופעות ואנשים העוברים אותו מידי יום).
כל שנה מספרים לנו גם מחדש שהניתוח לייזר הפך להיות יותר בטוח משנה שעברה. האמנם? ושנה שעברה היה סיכון לעבור אותו?! אז איך בכלל העיזו לנתח אז... כנראה שעולם כמנהגו נוהג ו'הבטיחות' היא רק nice to have בדברים מסוג זה (יופי קודם לכל גם לבריאות).
בלי להיות רופא עיניים התופעות נעות בין עיוותים בראיה, יובש בעיניים, לחץ תוך עיני, שוני בתפיסת המרחב, שינוי מספר לאו דווקא לטובה, סינוור מאורות בלילה, טשטוש עצמים - לסיכום, כל תופעה של פגימה בעין שאתם יכולים להאעלות בדעתכם ואף יותר... לא מזיז לכם?
עוד נקודה למחשבה - שמתי לב שלהרבה רופאי עיניים אצלכם עדיין מורכבות זוג זגוגיות על העיניים, תמוהה הלוא כן? כנראה שמי שהשכל בקודקודו - הוא חושב פעמיים לפני שהוא עובר ניתוח כזה.
מעניין אותי לשמוע מה דעתכם הרופאים, שנמצאים כבר שנה בעסק, האם אתם הייתם מנתחים את הבנים שלכם עם כל הידע שצברתם בנושא?
שלכם,
side reader* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לכם תמוהה כל הבעיות כאן? - תגובה
ד''ר נדב בלפר30/11/2010זכותך לחשוב כך
מדינה דמוקרטית מאפשרת זאת גם בקול רם.
אתה מוזמן לעגן את מחשבותיך גם במידע/ מחקר רפואי ואז - אולי גם לחוקק חוקים.
אגב, יש רופאי עיניים שעברו ניתוח הסרת משקפיים ויש שלא, כמו באוכלוסיה כולה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא נראה לכם תמוהה כל הבעיות כאן? - תגובה
פרופ' ישראל קרמר12/12/2010שלום רב,
לידיעתך אני נמצא כבר כמעט 20 שנים בעסק הזה של ניתוחי הלייזר, ולפי ניסיוני, והידע הכללי שלי, מספר המקרים של סיבוכים משמעותיים הוא קטן יחסית. אין ניתוח בעולם שאין לו דרגה מסויימת של סיכון. דווקא בקרב ניתוחי הלייזר לביטול משקפיים דרגת הסיכון היא נמוכה מאוד, ועל כן ניתוח זה נעשה מאוד פופולרי. יש כמובן סוגים שונים של ניתוחים מסוג זה, ולכל סוג יש דרגת סיכון הספציפית לו, כאשר לניתוח מסוג PRK או LASEK או ASA, שהוא ליטוש שטח פני הקרנית על ידי קרן לייזר ללא חיתוך קליפה, ואין לו כל אלמנט כירורגי, ולכן הוא מאוד בטוח ונותן תוצאות מצויינות עד לטווח של 8.0- דיאופטר לערך, אך חסרונו הוא שההחלמה הרפואית והראייתית היא איטית.
בברכה,
פרופסור קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)






