מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ומה לגבי הFML?
מלי02/01/2011תודה ד"ר!
אז אם אני מבינה נכון אני יכולה להיוועץ גם ברופא עור ולוודא עימו האם אני סובלת מן מחלת העור שציינת?
כמו כן, מה לגבי טיפות הFML?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח PRKמלי27/12/2010
שלום וברכה,
מס' שאלות לי אליכם-
א. נבדקתי בשתי המכונים הגדולים לקראת ניתוח (בשניהם נמצאתי מאתימה לPRK
במכון אחד לא נתנו לי כל טיפול לפני הניתוח ובני נתנו לי כדורי דוקסילין 10 ימים לפני וטיפות FML כ16 ימים לפני. רציתי לדעת מה חשיבות של הטיפול שלפני וכיד ייתכן שבמכון אחד יש טיפול לפני ובשני אין. האם אבחר לעשות את הניתוח במכון בו לא נתנו לי מרשם לטיפול לפני הניתוח, האם אוכל בכל זאת להתמש בכדורים ובטיפות?
ב. במכון אחד ביקשו להוריד את העדשות כשבועיים לפני הטיפול ואפילו אמר לי הרפא שבגלל שאני הולכת ממושך עם עדשות אפילו כשלושה שבועות לפני ולבוא אליו להסתכלות לוודא שהכל תקין ואילו במכון השני נתבקשתי להוריד את העדשות רק כיומיים לפני ולא בקשו ממני להגיע לביקורת כלשהיא לפני הטיפול, בגלל השימוש הממושך בעדשות בעיקר. גם במקרה הזה איניי מבינה את ההבדלים הקיצוניים שבין שני המכונים ולאינני יודעת כיצד לפעול
ג. והוא בעצם גם מסביר את השאלות שלעייל, אני חוששת נורא מהניתוח הזה- הן מההחלמה הקשה (כפי שהבנתי) מהPRK והן מכך שהניתוח לא יצליח ויגרום ליובש, הסתנוורות, כאבים וחס וחלילה גם לתוצאות גרועות מכך... לפיכך מלבד השאלות שלעייל שמאוד חשובות לי להבנת הדברים אשמח לדת את דעתכם לגבי ניתוח PRK
אשמח מאוד לתשובתכם הכנה בנושאים שלעייל!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח PRK - תגובה
ד''ר נדב בלפר30/12/2010שלום
בעיקרון PRK הוא ניתוח ותיק ושכיח
לכל מנתח יש שינויים קלים בטכניקה. אחרי שתבחרי מנתח ומקום - לכי לפי ההנחיות שלהם. אולי מישהו חשב שיש לך גודש בעפעפיים או סוג של דלקת ולכן המליץ על הטיפול הנ'ל ....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהואם אכן יש לי גודש?
מלי31/12/2010תודה ד"ר!
הכיוון שלי הוא יותר לכיוון הד"ר שלא המליץ על נטילת הטיפות והתרופות המקדימות ולא המליץ על הורדת העדשות יותר מיומיים לפני הניתוח.
ואם אכן כך ויש לי גודש בעיניים בגלל העדשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהואם אכן יש לי גודש? - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/12/2010רק לאחר בדיקה אוכל להגיב כראוי
וכן גם הרופא שאמור לנתח .... ספרי לו על ההמלצה שקיבלת - אני בטוח שיוכל להתייחס ולהסביר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח PRK - תגובה
פרופ' ישראל קרמר02/01/2011שלום רב,
(א) טיפול בכדורי דוקסילין הוא טיפול מומלץ למטופלים הסובלים ממחלת עור הנקראת seberheic dermatoris, המלווה לעיתים בדלקת עפעפיים מסוג בלפריטיס, לכן כשמוצאים סימנים קליניים של מחלה זו, בדרגה משמעותית, מומלץ לתת טיפול בכדורים לפני ואחרי ניתוח הלייזר. יש להעריך מחדש את דרגת דלקת העפעפיים ואז להחליט על טיפול זה.
(ב) לכל מכון יש מדיניות שונה, אך בדרך כלל מספיקה הפסקה של 3 ימים לגבי עדשות רכות.
(ג) באופן כללי, PRK הוא ניתוח בטוח, קל מאוד וקצר מאוד, אך ההחלמה לאחריו יכולה להיות לא נעימה במשך 3-4 ימים וההחלמה הראייתית איטית מאוד יחסית לניתוח האינטרהלאזיק או לאזיק.
בברכה,
פרופסור ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)