ירידה בראיה לאחר פחות מארבע שנים

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ירידה בראיה לאחר פחות מארבע שנים
    אני רק שאלה
    22/01/2011

הי,
    עברתי ניתוח בשיטת הלאסיק לפני כמעט ארבע שנים, ואחריו הראיה היתה בסדר גמור.
    לפני מספר חודשים התחלתי לחוש ירידה בראיה וכעת אני כבר מבינה שאני חייבת לחזור למשקפיים.

מה עושים? ארבע שנים נראה לי זמן מועט, בזמנו דיברו על לפחות עשר שנים של יציבות בראיה.

חשוב לציין כי אני בת 25, המספר שלי היה קטן ממינוס שלוש (לא זוכרת בדיוק כזה), והניתוח נערך במקום מאוד מכובד שערך לי סדרת בדיקות טרם הניתוח.

אשמח לתגובה וטיפים מהרופאים המשתתפים בפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידה בראיה לאחר פחות מארבע שנים - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    25/01/2011

שלום רב,

תופעת הנסיגה עקב עלייה טבעית בקוצר הראייה לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים ידועה וקיימת. ארבע שנים זו תקופה קצרה יחסית, לדעתי כדאי לחכות להתייצבות המספר ואז לבצע תיקון ע"י שיטת שיוף לייזר על שטח הפנים של הקליפה שנחתכה בניתוח הלאזיק.
    עקב העובדה כי עלולה להתפתח בעיה בחיתוך הקליפה מחדש או בפתיחת הקליפה, מומלץ לבצע תיקון בשיטת הליטוש השטחי מסוג PRK או LASEK. מהלך ההחלמה לאחר שיטה זו הוא איטי מאד, עם החלמה ראייתית הדרגתית, כאבים ואי נעימות במשך 3-4 הימים הראשונים.

בברכה,
    פרופ' קרמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו