מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי לאסיק עם וויו פרונטשלומי12/12/2007
ביצעתי ניתוח לייזר בשיטת LASIK עם זיאופטיק (וויב פרונט), עין שמאל שלי רואה מצויין! ממש מדהים אני דיי בטוח שזה אפילו יותר טוב מ 6\6
הבעיה בעין ימין, שיש שתף דם, לא יותר מדי גדול אבל עדין קיים, זה לא מה שמפריע לי
מה שמפריע לי זה שיש הבדל ניכר בראייה בין שני העיניים, הבדל שמורגש בראייה בשתי העיניים ובמיוחד כאשר אני בודק בנפרד ראייה של כל עין,
הניתוח בוצע לפני מספר ימים בלבד.
המספרים שהיו לי הם -2 בשתי העיניים ללא צילינדר
השאלה שלי היא: 1) האם זה שכיח עניין זה?
2) זה יחלוף עם הזמן?
3) יש קשר בין הראיה הלקויה לבין השתף דם הנמצא באותה עין? (בעין שרואה טוב אין שתף דם)
4) יש קשר בין זה לבין המונח "ארוזיה" שראיתי אותו הרבה בפורומים הקשורים לניתוח להסרת משקפיים?, ואם לא אז אשמח להבין מהו המונח הזה!
אודה לך על תשובתך, אומר לך עכשיו כי אני אגש עם בעיה זו למנתח אשר אצלו נותחתי אך מבקש בנוסף לקבל תשובה כאן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לשאלות לאחר ניתוח
ד''ר דוד לנדאו13/12/2007נכבדי,
אנסה לענות על שאלותיך אחת לאחת:
1. שטף דם תת לחמי הוא דבר שכיח לאחר ניתוח LASIK וחולף מעצמו תוך מספר שבועות,
2. אין כל קשר בין שטף הדם והראיה.
3. אירוזיה הוא מושג שמשמעותו שריטה או חסר של חלק קטן משכבת הציפוי של הקרנית = האפיתל.
אירוזיה קורית לעיתים לאחר ניתוח LASIK אך בדרך כלל מתרפאה תוך יומיים שלושה.
בדרך כלל אין לאירוזיה כל משמעות לגבי הראיה העתידית לאחר הניתוח.
הבדל בין שתי העיניים לאחר ניתוח הוא דבר לא נדיר.
לפעמים עין אחת רואה 6/6 והשניה רואה טוב יותר כמו 6/5 ואז מרגישים את ההבדל אך אין לזה כל משמעות.
אם הראיה בעין אחת משמעותית פחות טובה והיא לא תפקודית ממליץ ליצור קשר בהקדם אם הרופא המנתח ולהגיע לבדיקה.
בניתוחי LASIK לפעמים יש קמטים בכיפה או תזוזה קלה של הכיפה הגורמים לירידה בחדות הראיה בעין אחת ויש צורך להתייחס לזה בטווח קצר על מנת להחזיר את העין לתהליך ההחלמה הרגיל.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)