מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות בין סוגי הניתוחשי21/06/2011
אני בן 20 ומתגייס רק עוד שנתיים לשירות קרבי (השירות נדחה מסיבות אישיות ולא רפואיות). נמצאתי מתאים גם לניתוח ה- לאזיק(חיתוך) וגם לprk(שיוף).
האם ישנה עדיפות כלשהי לניתוח של השיוף מחשש לפגיעה בעין במהלך השירות הצבאי?
האם פגיעה ישירה בעין והזזת המתלה גורמת לנזק בלתי הפיך או שיהיה צורך רק בתיקון קל?
מצד שני הבנתי שישנה סבירות גבוהה לעכירות בעין לאחר ניתוח prk. גם כאן אני שואל - האם זהו נזק בלתי הפיך או שאפשר לטפל בעכירות בצורה קלה?
כלומר, במידה ו2 הסיבוכים הללו קרו- איזה מהם עלול להיות יותר מסוכן?
סליחה על הבלאגן בשאלה ותודה רבה!
(אשמח לתשובה מד"ר הירש או מפרופ' קרמר שאותם אני מכיר כבר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בין סוגי הניתוח - תגובה
פרופ' ישראל קרמר26/06/2011שי שלום רב,
ניתוח שיוף הלייזר בלי חיתוך קליפה מסוג PRK הוא עמיד יותר בפני חבלות ישירות לקרנית והעין לאחר הניתוח, ולכן אני ממליץ עליו לחיילים בכוחות הלוחמים, חיר, צנחנים, גולני וכן לאנשים אשר עוסקים בספורט מסוג קרב מגע, גודו, קרטה וכדומה.
לגביי ניתוח הלאזיק או אינטרא לאזיק, פגיעה ישירה בקרנית לאחר הניתוח עלולה לפגוע בקטיפה הנחתכים בזמן ניתוח זה, ואם סיבוך זה קורה הרי הוא דורש פינוי דחוף למרכז כרורגי וניתוח דחוף שבו מנסים להחזיר הקליפה למקומה וליישרה שתוצאותיו לעיתים לא מושלמות.
לכן לחיילים קרביים עדיף באופן כללי לעבור ניתוח מסוג PRK לגבי העכירות שנשאלה על ידך , אני משתמש בחומר הנקרא מיטומצין (MMC) המונע היוצרות של עכירות ברוב הגדול של המקרים לגבי העכירות אם היא מופיעה היא בדר"כ חולפת לאחר טיפול ע"י טיפות סטרואידים במשך 3 חודשים.
בברכה , פרופסור קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתלבטות בין סוגי הניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן27/06/2011שי שלום
לחיילים קרביים מומלץ לעשות PRK ולא לאזיק כיוון שחבלות לעין עלולות לפתוח את החתך הניתוחי. לגבי עכירות אחרי PRK - הדבר נדיר כיוון שאנו משתמשים בחומר מונע עכירות ואם זה קורה יש לזה טיפול עם טיפות של סטואידים.
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)