מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיסה לאחר ניתוח אינטראלסיקרועי19/11/2014
שלום,
אני שבועיים אחרי ניתוח אינטראלסק, האם ניתן לטוס במטוס שלושה שבועות לאחר הניתוח? (עוד שבוע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לאחר ניתוח אינטראלסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר20/11/2014רועי שלום,
אין מניעה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה פעמים ניתן לבצע ניתוחמירב18/11/2014
צריכה לבצע ניתוח תיקון לאחר ניתוח להסרת משקפיים. אין לי מספר רק כפילות . הרופא אמר שיש סיכוי שאצטרך לאחר התיקון לעשות שוב ניתוח , כי יתכן שיצוץ מספר. כמה פעמים מותר לעבור ניתוח הסרת משקפיים באמצעות שיוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה פעמים ניתן לבצע ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר26/11/2014שלום רב,
הדבר תלוי בעובי הקרנית לפני הטיפול, מהו המספר לפני הטיפול ומבנה הקרנית.
בדרך כלל ניתן לבצע עוד ניתוח תיקון אחד לאחר הניתוח אך בחלק קטן של המקרים ניתן לבצע אך ורק ניתוח אחד להסרת המשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בבקשה עזרתכם בנושאאבי13/11/2014
שלום,
מס' שאלות :
1. לכמה זמן מיועד השימוש במשחת מקסיטרול (קורטיקוסטרואיד) ?
2. האם מורחים אותה על השוליים החיצוניים של העפעף וגם הפנימיים , כלומר : גם בחלק הפנימי כשהופכים עפעף תחתון ?
3. במידה ויש כלזיון - האם מורחים ישירות על הכלזיון ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אבי13/11/2014מדבור בטיפול בבלפריטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבבקשה עזרתכם בנושא - תגובה
ד``ר אליה לוינגר19/11/2014שלום רב,
משך השימוש במשחה נקבעת על ידי הרופא המטפל, ניתן להחדיר את המשחה לעין ואפשר גם למרוח אותה על פני השעורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- zlasik - intalasikאביטל08/11/2014
ביקרתי ב2 מכונים מובילים ובשניהם נמצאתי מתאימה לביצוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. נאמר לי שאני מתאימה לניתוחים המתקדמים: zlasik במכון אחד וintralasik במכון השני. מפתה מאד העובדה שבניתוחים הללו אין כאבים ואי נוחות לאחר הניתוח.
שאלתי היא כזו... נאמר לי במכונים שבניתוח זה 'אין מגע יד אדם' אולם בסרטונים ברשת נראה כי המנתח פיזית מזיז את הקרנית לאחר ביצוע החיתוך בלייזר וכן משיב את החלון הטיפולי לאחר פעולת הלייזר. האם זה נכון? האם פעולה זו לא מסוכנת יותר מאשר הניתוחים האחרים שבהם אין כלל מגע יד אדם?
היכן יש אפשרות לראות סרטונים אמינים של ניתוחים אלו?
אודה לתשובתכם המהירה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר zlasik - intalasik - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/11/2014אביטל שלום רב,
התאור של הזזת המתלה על ידי המנתח נכונה ואין סכנה משמעותית בכך. הסרטונים שצפית בהם אמינים.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרנית לאחר ניתוחויקי08/11/2014
נמצאתי כשירה לניתוח עם פרטים-
מספר בעיניים כולל צילינדר אחד: 8.00 ו8.50
עובי קרנית 487 ו472
במידה וכשאהיה מבוגרת אצטרך ניתוח כלשהוא בעיניים, עובי הקרנית לא יעשה בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/11/2014ויקי שלום רב,
אם מדובר בניתוח להסרת משקפיים לא יהיה ניתן לבצע תיקון בהמשך. בנתונים שהצגת אני ממליץ לשקול ניתוח השתלת עדשה תוך עינית ובהמשך יש אפשרות לתיקון הראיה שוב אם יש נסיגה במספר.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודשיים לאחר prkאביתר29/10/2014
דוקטור שלום מה התופעה של חודשיים אחרי prk אני רואה טוב רק במצמוץ מהיר בעין ימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשיים לאחר prk - תגובה
ד``ר אליה לוינגר02/11/2014אביתר,
שלום רב,
הדבר נובע ככל הנראה מיובש שיחלוף עם הזמן.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חצי שנה אחרי prk עדיין מסונוורבן28/10/2014
שלום לפני שבעה חודשים עברתי prk וסך הכל אני מרוצה מהתוצאות. רק בעיה אחת מפריעה לי וזה סינוור חזק מהשמש. ההמלצה היא לשים משקפיים עד חצי שנה מהניתוח ובתקופה.הזאת כבר לא אמורה להיות תופעת לוואי כזו.
אני לא יכול להסתובב בשמש בלי משקפי שמש ואם השמש על העיניים אז גם עם המשקפיים אני מסונוור. לפני הניתוח לא הייתה לי שום בעיה עם השמש ולא הייתי מסתובב.עם משקפי שמש.
השאלה שלי היא מה אפשר לעשות בעניין ואיך אפשר להתרגל לאור השמש ולהיות לא מסונוור כמו לפני הניתוח מבלי לפגוע בעיניים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי שנה אחרי prk עדיין מסונוור - תגובה
ד``ר אליה לוינגר02/11/2014בן שלום רב,
אפשר לנסות ולחפש משקפיים יותר כהים, אני מניח שעם כנסת החורף מידת הסינוורים תפחת ויש מקום לשיפור שיופיע עם הזמן בקיץ הבא.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיבה רפואיתאביב22/10/2014
שלום,
רציתי לשאול האם יכולה להיות איזה שהיא סיבה רפואית (לא קוסמטית) שתחייב ניתוח להסרת משקפיים יאו שניתוח כזה ישפר את מצב של מטופל בן 40 ?
תודה,
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבה רפואית - תגובה
ד``ר אליה לוינגר23/10/2014שלום רב,
אם אין הבדל גדות בין המספרים בשתי העיניים אז אין סיבה רפואית. תמיד ניתן לתקן את הראיה עם משקפיים או עדשות מגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 3 שבועות אחרי ניתוח PRKאור21/10/2014
אני נמצא 3 שבועות אחרי ניתוח PRK והראייה בעין ימין שלי השתפרה ובשבוע האחרון מידרדרת מאוד, באחד הלילות האחרונים גם קמתי מכאבי תופת בעין ורק אחרי חצי שעה נרגע קצת.
הבנתי שהראייה אמורה להשתפר עד שלושה חודשים לאחר הניתוח אבל גם שהראייה אמורה להיות די טובה בזמן הזה לאחר הניתוח ואני רואה בעין ימין מאוד מטושטש (יש לציין שבעין שמאל מרגישים שיפור תמידי)
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שבועות אחרי ניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר21/10/2014שלום רב,
קשה לי להעריך במדויק במה מדובר. אך מצד אני למד שיש מגמה להחמרה בעין שמאל ולכן אני ממליץ לפנות לבדיקה של הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיפור ראייהשמחה21/10/2014
עברתי בעבר ניתוח לשיפור הראייה טרום הלייזר באמצעות חתכים rk ולאחר שנים עברתי בעין אחת תיקון. כעת המספר גדל. האם ניתן עדיין לעשות תיקון נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור ראייה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר21/10/2014שלום רב,
תיקון לאחר RK מורכב יותר יש צורך לבצע בדיקה ולאחריה להעריך האם הדבר אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר בעינייםרפי18/10/2014
אני בן 56, מעוניין להצע ניתוח לייסר בעיניים לצורך הסרת משקפיים. מספרי הוא חמש וחצי פלוס, השאלה היא האם אוכל לבצע ניתוח במצב זה ללא חשש עיוורון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר בעיניים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר19/10/2014שלום רב,
לפני עיוורון אני ממליץ לבדוק האם ניתן מראש לבצע את הניתוח ולכן יש צורך בבדיקת התאמה תחילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סוגי ניתוחמייק16/10/2014
שלום רב,
לאחר בדיקה נודע לי כי נמצאתי מתאים לIntralasik וכמו כן גם לLasek.
כעת אני מתלבט ולכן אשמח אם תוכלו לענות לי על 2 שאלות:
1. האם יש סיכון בפעילות ספורטיבית לאחר ניתוח Intralasik? אם כן, האם הסיכון הוא לתקופה מוגבלת או באופן כללי?
2. האם יש הבדל ידוע באיכות הראייה בין שני הניתוחים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי ניתוח - תגובה
לאחר ניתוח INTRALASIK יש באופן כללי רגישות יתר בעיניים ולכן אם אתה עוסק בפעילות ספורטיבית נמרצת או עוסק באומנות לחימה אני מראש ממליץ יותר על ביצוע ניתוח שיוף הקרנית. בכל מקרה אין הבדל בתוצאות בין הניתוחים לאחר כ 6 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה-עדשות טיפוליותרחלי14/10/2014
ראשית,רציתי להודות על הפורום הזה הוא ממש עוזר לי:)
עברתי בדיקת התאמה ואמרו לי שאני מתאימה לניתוח של לאסיק
רציתי לשאול האם בסיום הניתוח שמים לכל אחד את העדשות הטיפוליות?
או שזו החלטה שמחליטים באותו רגע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה-עדשות טיפוליות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/10/2014שלום רב,
במידה והמטופל עובר ניתוח עם יצירת מתלה של קרנית ברוב המקרים לא מניחים עדשה טיפולית בסוף הניתוח אך לפעמים הדבר משתנה לפי החלטת הרופא המנתח.
בשיטה השניה של השיוף תמיד בסוף הטיפול מונחת עדשה טיפולית אשר מוסרת תוך
5-7 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים-המלצהרחלי11/10/2014
שלום וברכה,
רציתי להתייעץ לגבי הסרת משקפיים בלייזר.
מה השיטה הכי מומלצת כיום? האם התהליך
כואב?כמה זמן הניתוח אורך? האם ההחלמה מהירה?
אשמח לקבל תשובה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים-המלצה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/10/2014שלום רב,
על מנת לבדוק האם ניתן לבצע מתחילה את הניתוח יש צורך בבדיקת התאמה. במהלך הבדיקה הרופא ימליץ על השיטה המומלצת לנתונים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה פעמים לשים טיפותדוד08/10/2014
שלום.
עשיתי ניתוח PRK לפני חודש. ברוך ה' כרגע אין לי שום תופעות לוואי, לא יובש, לא סינוורים. כלום.
נאמר לי לשים מעכשיו סטרואידים רק בוקר וערב, ודמעות "כמה שבא לך. לפי הצורך".
רציתי לשאול מה זה "כמה שבא לך".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה פעמים לשים טיפות - תגובה
אני ממליץ לפחות 4 פעמים ביום ואפשר גם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)