מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאריות מספר אחרי הניתוחרן26/02/2014
צהרים טובים,
שאלה קטנה, עד כמה שידוע לי ישנם מצבים בהם מנתחים בלייזר, והלייזר לא מצליח להוריד את כל המספר לגמרי, והמנותח נשאר עם מספרים נמוכים כמו מינוס רבע/חצי וכו'.
המנתח שניתח אותי אמר כי הוא מראש נותן לי שיוף של מספר הגבוה מהמספר שאובחן בבדיקת הראיה. כלומר אם היה לי 3, הוא נותן לי 3 וחצי כדי למנוע נסיגות בעתיד.
האם ייתכן שגם לאחר שהמנתח נתן לי "אקסטרה", עדיין הלייזר לא הצליח להוריד את כל המספר? אני כיום כחצי שנה לאחר PRK וע"פ בדיקת ראיה שביצעתי אצל אופטומטריסט, אני לא רואה 6/6.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות מספר אחרי הניתוח - תגובה
פרופ` אירית בכר26/02/2014מצב של חוסר דיוק מוחלט בהחלט אפשרי בניתוח הלייזר ויתכנו שארית של מספר או נסיגה במשך הזמן. ההחלטה אם לתקן פעם נוספת או לא, תלויה בבדיקה של הרופא והערכתו אם הדבר אפשרי וכדאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרטוקונוס והסרת משקפייםעדי23/02/2014
שלום. בבדיקת התאמה להסרת משקפיים נמצא בצילום הטופוגרפי איזור בעין שבולט במורה לא מתאימה. הרופא אמר שהסיבה יכולה להיות עדשות המגע, למרות שלא הרכבתיעדשות במשך שבוע לפני הבדיקה. קיים גם חשש לקרטוקונוס, ויש לציין שאני סובלת מאלרגיה קלה שגורמת להפרשות בעיניים. קיבלתי טיפות סטרודקס לשים 4 פעמים ביום במשך שבועיים ולחזור לבדיקה נוספת. רציתי לדעת מה הסיבה שנתבקשתי לטיפול כה מאסיבי בטיפות הללו והאם במידה ואכן יש קרטוקונוס, האם יהיה ניתן להסיר משקפיים בעתיד? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוקונוס והסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר23/02/2014במידה ואתה סובל מקרטוקונוס לא תוכל לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כאבים כשלושה חודשים לאחר ניתוח לאסקטל22/02/2014
שלום רב,
עברתי בתחילת חודש דצמבר 2013 ניתוח בשיטת lasek wavefront . עברו כבר שלושה חודשים מאז הניתוח והמצב היחיד שכואבת לי עיין שמאל זה כאשר אני לומד עם מנורת קריאה ( אותה מנורת קריאה שבא אני משתמש בחמש שנים האחרונות ולא חש כל כאב ). כאשר אני סוגר את המנורת קריאה אין שום כאב אבל למרות שיש פלורסנט בחדר , החדר עדיין דיי חשוך.
הכאב נשאר כמה שעות לאחר מכן וכל זאת רק בגלל מנורת קריאה שדיי קרובה לעיין. שאלתי האם רגישות למנורת קריאה תחלוף? או שיש סיבה אחרת לכאב זה. אציין שאני רואה 6 על 6 לאחר הניתוח.
תודה לעונים.
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים כשלושה חודשים לאחר ניתוח לאסק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר22/02/2014שלום רב,
ראשית לא נראה לי שיש קשר בין הכאב והמנורה. שנית יתכן ומדובר ביובש קל המתגבר בזמן קריאה וקשור למנורה. במידה ומדובר ביובש אני ממליץ על תחליפי דמעות ועם הזמן הדבר עוד ישתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- PRK או אינטרלאסיק?אלה19/02/2014
שלום,
יש לי מספרים בעיניים של 2.5 ו3, וצילינדר של בערך 2 בכל עין. הייתי בשני מכונים שבהם אמרו לי שאני מתאימה, אבל כל אחד אמר לי שאני מתאימה לסוג אחר של ניתוח. למה שבמקום אחד יגידו לי שאני מתאימה לאינטרלסיק ובמקום אחר PRK? הרופא הסביר לי שPRK במקרה שלי עדיף בגלל מבנה העין שלי. אבל לאחר מחקר באינטרנט הבנתי שהשיטה הזו היא פחות נוחה בגלל תהליך ההחלמה. מה הייתם מייעצים לי במקרה כזה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK או אינטרלאסיק? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר20/02/2014שלום רב,
ראשית יש צורך בנתונים נוספים על מנת לקבוע את השיטה המתאימה ביותר.
שנית, ההבדל בהמלצה נובע ככל הנראה בגישה שונה של שני הרופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- Prkבן15/02/2014
שבוע טוב,לפני כשבועיים עברתי ניתוח בשיטת prk אני רואה יחסית טוב אבל בזמן האחרון שמתי לב שבעין ימין הראיה שלי פחות טובה מעין שמאל כמו כן אני שם לב שאני רואה אורות כפולים(רמזורים וכ׳) דהיינו כשאניוב וגם לרחוק מסתכל על הרמזור בצומת אני אראה שני אורות ירוקים וככל שאתקרב ככה האור יעלם,האם זו תופעה ידועה? כמו כן אני משתמש בשני סוגים של טיפות עיניים אבל במרווח זמן דונה(סיסטיין והילו-קומוד) זה בסדר או שמא אפסיק? בנוסף יש לי שינויים בראיה גם לקרוב וגם לרחוק,חשוב להדגיש ששניהם תפעוליים אבל לעיתים הראיה משתנה,האם התופעה הזו היא נורמלית?גם שמתי לב שעין ימין שהיא טיפה יותר חלשה גם טיפטיפה יותר סגורה מעין שמאל(העפעף העליון יותר למטה.. ישנו קשר לניתוח? אשמח לתשובה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Prk - תגובה
פרופ` אירית בכר16/02/2014במהלך החודש הראשון לאחר ניתוח PRK, הראיה עדין אינה יציבה. התופעות טבעיות .כאשר תעבור בדיקת מעקב של חודש לאחר ניתוח תעלה את שאלותיך. סכוי סביר כי עד אז מצבך ישתפר.
ניתן להשתמש בתחליפי דמעות משני הסוגים שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הפרשות מהעין לפני ניתוח לייזררוני30/01/2014
שלום רב,
יש לי הפרשות מהעיניים (ללא גרד או צריבה), הייתי אצל רופא עיניים (פעמיים) שבדק וקבע שאין דלקת בקרנית העין, או למעשה אין דלקת בעין.
ההפרשות נובעות כנראה מאלרגיה ומתגברות לאור הרכבת עדשות (הוא רשם לי טיפות סטרואידים חלשים מאוד).
החלטתי שלבצע ניתוח לייזר בעיניים.
האם ניתן לבצעו למרות שיש הפרשות?
האם ניתן לבצע ניתוח עיניים עם נטילת סטרואידים? (טרם התחלתי ליטול)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מהעין לפני ניתוח לייזר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/01/2014שלום רב,
קשה לי להעריך במה מדובר, יש צורך בבדיקה בהערכה של הרופא לפני ניתוח ולכן אני ממליץ על הדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
רוני30/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים עם ניסטגמוסמשה חקקיאן20/01/2014
שלום,
אני רוצה לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים ורציתי לדעת עם אפשר לעשות את הניתוח עם ניסטגמוס מולד?
בתודה מראש משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים עם ניסטגמוס - תגובה
ד``ר אליה לוינגר21/01/2014שלום רב,
כעיקרון ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר עם ניסטגמוס מולד וזאת בתנאי שהוא לא חמור מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח לייזר להסרת משקפיים עם ניסטגמ
משה חקקיאן21/01/2014אחזוי ההצלחה בניתוח עם ניסטגמוס יותר נמוחים או אותו דבר כמו בן אדם רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח לייזר להסרת משקפיים עם ניסטגמ - תגובה
ד``ר אליה לוינגר26/01/2014שלום רב,
אחוזי ההצלחה גבוהים והם תלויים גם בעוד מספר גורמים שאותם ניתן לדעת רק לאחר בדיקת התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה
משה חקקיאן26/01/2014תודה רבה על העזרה, אז אני יקבעה בדיקת התאמה וניראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח להסרת משקפיים עם ניסטגמוס - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/01/2014שלום רב,
יש צורך בבדיקת התאמה אשר בה נוכל להעריך את מידת הניסטגמוס ועל פי זה לקבוע האם ניתן לבצע ניתוח או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטות לגבי סוג ניתוחחיים15/01/2014
יש לי מינוס 9/10 ועובי קרנית 530 האם אני חייב PRK או שגם אינטראלאסיק בא בחשבון? אשמח להכוונה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי סוג ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר17/01/2014שלום רב,
על סמך הנתונים שציינת קשה לי להמליץ לי על סוג הניתוח. יש צורך בנתונים נוספים מבדיקת התאמה. אני לא רוצה לבלבל אותך אבל ישנה אפשרות נוספת של ניתוח השתלת עדשה תוך עינית לתיקון הראייה ואיכות הראייה טובה יותר בניתוח זה מאשר בניתוח לייזר במצב שלך וקצב ההחלמה מהיר יותר ובמידה ותהיה נסיגה של המספר בעתיד ניתן יהיה לתקן אותו.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הרהורים לגבי ניתוח לאסקשירלי11/01/2014
שלום רב,
לפני כחודש עברתי בדיקת התאמה ב״עיניים״, נמצאתי מתאימה לניתוח בשיטת lasek וויב פרונט בלבד עקב קרניות דקות, נאמר לי ש 472 -478 מיקרון. המספר במשקפיים בעין שמאל -5 עם רבע צילינדר ובעין ימין -4.25. יש לציין שעין שמאל שלי היא עין עצלה מגיל צעיר בדרגה נמוכה יחסית (דרגה 10) וישנה פזילה סמויה עקב כך. את הניתוח אני אמורה לעבור אצל ד״ר לוינגר שמואל.
יש לי חששות רבים ככל שמועד הניתוח קרב, אני מאוד רוצה לעבור את הניתוח אבל חוששת בגלל עובי הקרניות שלי שמעלה את הסיכוי לסיבוכים והחלמה מהניתוח ובנוסף פוחדת שתהיה לי פזילה בעין העצלה שלי באמצע הניתוח דבר שיפגע בהצלחתו ובנוסף דואגת שתהיה החמרה בפזילה.
אשמח לשמוע חוות דעת רפואית נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרהורים לגבי ניתוח לאסק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/01/2014שלום רב,
קשה לי להתיחס לגבי סוג הניתוח מאחר וחסרים לי נתונים נוספים הקשורים בבדיקת ההתאמה. מצד שני לגבי הפזילה במידה ואין פזילה עם עדשות מגע הסיכוי שתופיע לאחר הניתוח הוא נמוך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אישונים רחבים בלילהאור10/01/2014
שלום,
הייתי ב-3 מכונים כאשר בשלושתם נאמר לי כי אני מתאים לניתוח והומלץ לי פעמיים על לאסיק ובאחד המכונים על לאסק. (אישית העדפתי לאסק)
הלכתי לחוות דעת שנייה במכון מסוים והומלץ לי לבסוף לא לעשות ניתוח.
הסיבה היא בגלל שבלילה האישונים מאוד רחבים (8.5 מ"מ בערך).
נאמר לי שמחקרים לא הוכיחו שיש קשר ישיר בין גודל האישון בלילה לבין סנוורים והילות לאחר ניתוח אך כאשר הסברתי שבעדשות רכות אני רואה הילות ומעיין כפילות, נאמר לי כי עובדה זו, לא כדאי לי לעשות את הניתוח.
הסברתי בנוסף כי בעדשות קשות אני כן רואה טוב עם הילות מינימליות, דומה לאיך שאני רואה במשקפיים.
אשמח לדעת מדוע עדשות רכות מדמות יותר טוב את המצב של לאחר הניתוח? אישית חשבתי שעדשות קשות מדמות יותר טוב מכיוון שמשחקות תפקיד של "קרנית חדשה", כפי שתהיה לאחר הניתוח. עדשה רכה לעומת זול מכילה המון מים ומקבלת את הצורה של הקרנית של העין (למרות שקרנית העין שלי לא סבלה מאי סדירות כלשהי).
מספרים: 2 בשתי העיניים ו0.75 צילינדר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה שלי - לא לעשות
רואה הילות24/01/2014אני סובל מהילות כבר שמונה שנים אחרי הניתוח ואפילו עברתי תיקון לאחר שלא הוסבר לי בפעם הראשונה שאסבול מהילות, אך לא רק שהתיקון לא הצליח אלא החריף את הבעיה וכיום יש לי צלקת קטנה (haze( בעין שנותחה פעם שנייה ויש לי בה כפל ראיה של אורות והילות ענקיות. אמנם כבר עברו שמונה שנים אך עדיין לא התרגלתי למצב וכל יום שעובר מזכיר לי את הטעות שעשיתי. אז תעשי את שיקול דעתך אם כדאי או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התגובה
אור31/01/2014אך הטכנולוגיה שונה היום מאוד לעומת מה שהיה לפני 8 שנים.
דבר שני, האם עשית לאסיק או לאסק?
"סובל" מאישונים מורחבים בלילה?
מה היה היקף הטיפול (ללא טרנסיזן זון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה
רואה הילות02/02/2014עשיתי ניתוח prk (לאסק) כולל וייבפרונט.
האישונים שלי מאוד רחבים כ-7 מ"מ בתנאי חושך, אני לא יודע מה היה היקף הטיפול .
גם לי אמרו אז שהטכנולוגיה מאוד מתקדמת וכו' ומכייוון שסמכתי על הרופא האמנתי, אך לצערי הרב אני משלם על כך עד היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההבנתי
אור03/02/2014אז יש לי בעצם אפילו אישונים יותר רחבים משלך. עם עדשות רכות יש לי בעיה שרואה הילות. ברגע שמכוון פנס ליד העין והאישון קטן, ההפרעות נעלמות.
מבאס לדעת שהיום עם כל הטכנולוגיה ועם כל ההתקדמות במדע, אני לא יכול לראות כמו שצריך ביום ובלילה אלא אם אני לובש משקפיים. עדשות ולייזר לא פתרונות טובים בשבילי.
אם מישהו שמע על פיתרון אחר (גם בתוך תחום העדשות) אשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמצטרף לאזהרות
רן26/02/2014אהלן חבר'ה,
אני מצטרף לאזהרות. לי יש אישונים רחבים גם באור יום יחסית, שלא נדבר על הלילה. עשיתי 2 בדיקות התאמה ב2 מכונים שונים, ולא הוזכרה מילה בנוגע לסינוורים והילות. חקרתי על זה לבד באינטרנט וגיליתי שאני בסיכון לסבול מהתופעות האלה בלילה, אך הרופא הרגיע אותי וטען שרוחב האישון נמדד במצב המקסימלי שלו ובהתאם נקבע הליטוש לעין. לפני 7 חודשים ביצעתי PRK עם WAVEFRONT (שעליו טענו שימנע כל בעיה בראיית לילה). בעיקרון אני די מרוצה אני מתפקד בלי משקפיים (מינוס 3 לפני הניתוח וצילינדר קל). בלילה, ואפילו בשעות הראשונות של הבוקר אני רואה לא משהו. סינוורים והילות.. לנהוג בלילה בכביש מהיר זה סיוט.. אני רואה יותר אורות מאשר רכבים וזה מסוכן מאוד. מה גם שאני אפילו לא רואה 6/6 ועין ימין שלי התחרבשה לגמרי אחרי הניתוח... לסיכום אני לא רוצה להבהיל, הלייזר בהחלט שיפר את איכות החיים שלי, אבל לכל בעלי האישון הרחב למיניהם, תחשבו פעמיים. קחו בחשבון שהלייזר ישפר לכם את הראיה בתנאי אור יום ושמש, אבל בתנאי תאורה ירודה, המצב לא יהיה נוח בכלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי רן
אור02/03/2014תודה רבה על התשובה.
האם אתה זוכר מה היו גדלי האישונים בבדיקה?
מה הכוונה צלינדר קל?
ומה קרה לעין ימין אם מותר לשאול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד משהו
אור02/03/2014איך אתה טוען בכל זאת שהניתוח שיפר את איכות חייך אם ברגע שאין אור יום אתה לא יכול לתפקד בצורה נורמלית? שלא לדבר על לנהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההי אלי
רן03/03/2014לצערי גודל אישון מדויק אני לא יכול להגיד לך, אבל מספיק גדולים כדי לדעת שהייתי חייב לבדוק לעומק את הנושא. אני מעריך באזור ה8 מ"מ
צילינדר קל - היה לי צילינדרים של רבע וחצי.
לגבי עין ימין, לפני הניתוח היא היא היתה העין החזקה, אחרי הניתוח היא לא מתקרבת לעין שמאל. הרבה זמן לא הייתי בביקורת במכון ככה שאני לא יכול להגיד לך מה מצבה המדויק מבחינת מספר וכאלה, אבל אני מרגיש שנשאר שם צילינדר (למרות שלפני הניתוח היה צילינדר מזערי ביותר של רבע, ואני לא מצליח להבין איך הוא לא ירד בניתוח). אני אנסח לך את זה ככה, אני רואה הרבה יותר טוב בעין ימין מאשר לפני הניתוח, אבל ההרגשה היא כאילו רואה דרך עדשה שלא מתאימה לי, ובמידה והייתי צריך להסתדר רק עם עין ימין, לא הייתי יכול.
בשורה התחתונה? עין ימין אצלי לא להיט, יש בלילה הילות וסינוורים (לא ברמה מוגזמת), אבל עדיין אני מסתכל על הצד החיובי. בעבר לא יכולתי לעשות שום דבר ללא משקפיים, היום אני כבר לא זקוק להם. התוצאה של הניתוח אמנם לא מושלמת.. אבל השיפור הוא גדול.
מקווה שעניתי לך על כל השאלות, במידה ותרצה לשאול עוד משהו תשאיר לי את המייל שלך אני אחזור אליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאישונים רחבים בלילה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר10/02/2014שלום רב,
הנקודה החשובה ביותר היא גודל האישונים שלך שאינו גדול מהממוצע באוכלוסייה. ולכן ישנו סיכויי גדול שלאחר הניתוח תסבול מסנוורים והילות..
במידה ואתה לוקח אפשרות זו ובכל מקרה הולך להסיר את המשקפיים עלייך לשקול שוב את אפשרות הניתוח אם לא, תישאר עם משקפיים.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מכה בעין לאחר ניתוח לאסיקנדב09/01/2014
שלום רב
לאחר ניתוח לאסיק במידה והמתלה זז כתוצאה ממכה בעין, האם יכול להיגרם נזק בלתי הפיך או שרופא עיניים יכול להחזיר את המתלה למקומו ללא סיבוך כלשהו?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בעין לאחר ניתוח לאסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/01/2014שלום רב,
ברוב המקרים ניתן להחזיר את המתלה למקומו עם השבת הראיה כמיקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבוע אחרי הניתוחנורית שחר01/01/2014
שלום, הבת שלי עברה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר ביום שישי האחרון.
יש לה כאבים בעיניים כאילו שיש בהם עדשות, וגם שטפי דם.
זה סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע אחרי הניתוח - תגובה
פרופ` אירית בכר02/01/2014התופעה סבירה בהחלט לשבוע הראשון לאחר הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר הכרחי ?יובל31/12/2013
האם ניתוח לייזר הכרחי להורדת המספר ואף להורדתו?
או שאפשר להתאמן ולשפר את הראייה באופן טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר הכרחי ? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר01/01/2014שלום רב,
ברוב המקרים אין אפשרות לאימון מסויים שיכול להוריד את המספר יהיה צורך במשקפיים, עדשות או ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מבולבלתאירית30/12/2013
שלום, אני בעלת קוצר ראיה (-9).עברתי בדיקת התאמה בשני מכונים: באחד אמרו שאני מתאימה לאינטרלאסיק בשני אמרו שאני מתאימה ל LASEK. ׁ( אחד עם החלמה קצרה והשני עם החלמה ארוכה יותר) מה לבחור?
שאלה נוספת ששכחתי לשאול את הרופא: האם ניתוח לייזר יכול להשפיע איך שהוא על ניתוחים עתידיים בגיל מבוגר(כדון קלאוקומה,קטרקט ואחרים) והאם זה בטוח שאם אעבור ניתוח בגיל מבוגר לא אצטרל לעדשות מולטיפוקל אלא רק לעדשות קריאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
ד``ר אליה לוינגר01/01/2014שלום רב,
קשה לי להעריך איזה ניתוח לבחור מאחר ולא מונחים מולי כול נתוני הבדיקה שלך.
ההבדל נובע ככל הנראה מגישה שונה של הרופא המנתח.
לגבי ההשפעה של הניתוח על ניתוחים עתידיים כגון קטרקט או גלאוקומה:
1 קטרקט יש לידע את הרופא המטפל בעתיד והוא מתחשב בכך
2 מאחר ומדקקים את הקרנית קריאות הלחץ הנמדדות נמוכות מהלחץ האמיתי ולכן יש לידע את הרופא המטפל על כך שעברת ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נסיגה בחדות הראיה לאחר PRKרון25/12/2013
שלום רב,
אני כמעט חצי שנה אחרי ניתוח PRK
ובשבועיים האחרונים ירדה לי חדות הראיה בעין ימין.
הלכתי לבדיקת רופא שטוען שזה ירידה זמנית עקב יובש ונתן לי ג'ל וטיפול בדמעות מלאכותיות ל- 10 ימים.
אני כבר ביום השביעי של הטיפול וללא שיפור ניכר.
עוד אמר לי הרופא שכרגע המספר בעין ימין עומד על שלושת רבעי דיופטר.
האם אכן זה אכן זמני?האם תיתכן נסיגה כזאת חצי שנה לאחר הניתוח?
מה האופציות העומדות בפניי.
אני מציין שהרופא עשה לי בידקת קרנית, ולחץ עיני והכל יצא תקין.
אודה לתשובתכם
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה בחדות הראיה לאחר PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר26/12/2013רון שלום,
קשה לי להעריך את מצב העיניים אבל לפי מה שהבנתי יש לך שארית של מספר קטנה שככל הנראה גורמת לטשטוש בראייה, יתכן מדובר בשינויים זמניים אך יש צורך בכל מקרה בביקורת ומעקב של הרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)