מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראייה התדרדרה אחרי ניתוחגבי23/11/2017
אחרי הניתוח הראייה שלי הייתה חדה ממש ואחרי כמה זמן היא התדרדרה, אני עדיין רואה מצוין אבל לא כמו בימים שאחרי הניתוח. זה בסדר? ככה זה אמור להיות? ולמה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש אותה בעיה
תומאס29/11/2017אני 3 שבועות אחרי ניתוח אינטרלאסיק, הראייה הייתה מעולה אחרי הניתוח ועכשיו היא ירדה בעין שמאל ובעין ימין עדיין חדה. למה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום גבי
ד``ר עמי הירש28/12/2017תיתכן נסיגה בראיה לאחר הנתוח
פני למנתח ובקשי להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים לעיניים יבשותחנה20/11/2017
שלום וברכה, נבדקתי ונמצאתי מתאימה להסרת משקפיים בלייזר, prk או אינטראלאסיק לפי בחירתי. עוד נמצא בבדיקה שיש לי בלוטות סתומות בעיניים זה בא לידי ביטוי כאשר אני שמה עדשות מגע, מרגישה את היובש בעיניים. בד"כ אני מרכיבה משקפיים ולא סובלת מיובש בעיניים. האם ישנה סבירות שאחרי הניתוח אסבול מיובש בעיניים שלא יחלוף? ואז אהיה תלויה בטיפות לעיניים לזמן בלתי מוגבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה שלום
ד``ר עמי הירש20/11/2017אם ללא עדשות מגע אינך מרגישה יובש בעיניים ובבדיקה נמצא כי אינך סובלת מיובש הרי שאין מניעה מלבצע כל סוג נתוח.
לעיתים נדירות ישנם מצבים בהם יש צורך בהרטבת העיניים בתכשירים חזקים מטיפות עיניים "רגילות" אך תופעת היובש חולפת ברוב המקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחנה שלום
ד``ר עמי הירש03/12/2017אם אינך סובלת מעיניים יבשות ברמת מחלה , ניתן לבצע כל אחת מסוגי הנתוחים. יש לדעת כי לאחר PRK בשגרה יש לקחת טיפות של דמעות מלאכותיות לפחות 3 חודשים.
לעיתים נדירות עלינו להיעזר באמצעים אחרים מעבר לדמעות מלאכותיות להרטבת עיניים לאחר ניתוחי לייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום חנה
ד``ר עמי הירש28/12/2017בד,כ במהלך בדיקת ההתאמה מתבצעת גם ההערכה לגבי יובש בעיניים.
אם את סובלת מיובש רק בעקבות הרכבת עדשות מגע - זו אינה סיבה לפסילה מטיפול לייזר על רקע יובש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזר בעיניים אצל יובל דומניץאורה19/11/2017
האם אחד הרופאים או המשתמשים יכול לתת לי בבקשה חוות דעת על דר יובל דומניץ. אני אמורה לעבור אצלו ניתות וזה מאוד חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורה שלום
ד``ר עמי הירש20/11/2017בקשתך אינה מקובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום אורה
ד``ר עמי הירש28/12/2017לא מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיסת עבודה סמוך לניתוחאייל14/11/2017
בעוד שבועיים אני אמור לעבור ניתוח אינטראלאסיק, כשבועיים לאחר מכן נקבעה לי טיסת עבודה שאיני יכול לדחות. האם שבועיים זה זמן קצר מדי לאחר הניתוח ועדיף שאדחה את מועד הניתוח לאחרי הטיסה או שזה מספיק זמן החלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אייל
ד``ר עמי הירש20/11/2017שבועיים לאחר אינטראלאסיק תוכל לטוס.
ייתכן ובמהלך הטיסה תצטרך להזליף יותר טיפות הרטבה . אין בכך התויית נגד לטיסה שבועיים לאחר נתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום אייל
ד``ר עמי הירש28/12/2017אין מניעה מטיסה שבועיים אחרי אינטראלאסיק- כמובןהמשך טיפול עם דמעות מלאכותיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה ההבדל בין אינטרלאסק ל-PRKיורם12/11/2017
5 בעין ימין ו-5.5 בעין שמאל, הבנתי ששני הניתוחים אפשריים במצבי. רציתי דלעת מה ההבדל ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יורם
ד``ר עמי הירש20/11/2017קשה לענות ללא נתונים נוספים כגון גיל, תחום עיסוק, תחביבים הכוללים ספורט חבלתי וכו,.
אשמח להשיב בהמשך במידה ונתונים אלו יהיו בידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום יורם
ד``ר עמי הירש28/12/2017זו הרצאה שלמה
פנה למנתח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר גבוה וקרנית דקהניב09/11/2017
יש לי מספר גבוה + צילינדר וזכור לי שפעם רופא העיניים אמר לי שיש לי קרנית דקה. האם אני יכול לעשות ניתוח להסרה בלייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר גבוה
ד``ר אליה לוינגר10/11/2017שלום רב,
השאלה כמה דקה, במידה ולא ניתן לבצע ניתוח הסרת משקפיים יש אפשרות טובה גם של השתלת עדשה תוך עינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתלה של עדשת מולטיפוקלמשה07/11/2017
שלום
במידה ואני עובר ניתוח לייזר היום. האם אוכל לבצע השתלת עדשה מולטיפוקל בעתיד ? אני בן 50
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה מולטיפוקאלית
ד``ר אליה לוינגר08/11/2017שלום רב,
התשובה בהחלט כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטת אינטראלאסיק לעומת prkחנה06/11/2017
שלום וברכה, אני בת 44 מרכיבה משקפיים מגיל 16, המספר בעין ימין -4.5 בשמאל -5.5, בשנה האחרונה נוסף לי גם הצורך במולטיפוקל. אני מזכירה במקצועי ורוב היום מול המחשב. הייתי בשני מכונים להסרת משקפיים בלייזר, האחר הציע לי שיטת אינטראלאסיק והשני prk(שניהם מונו וויז'ן) אילו שיקולים עליי להפעיל כדי להחליט מה הטוב ביותר בשבילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה של לייזר
ד``ר אליה לוינגר07/11/2017שלום רב,
השיקול לטכניקה ניתוחית נובע ממספר פרמטרים שהרופא המנתח לוקח בחשבון כגוןף עובי הקרנית, יציבות המספר ומיפוי קרנית. בסופו של יום התוצאות די דומות בשתי השיטות רק הדרך היא שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתוצאות לטווח ארוך
חנה07/11/2017תודה על תשובתך. ובאיזו מן השיטות התוצאות הן לטווח ארוך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחנה שלום
ד``ר עמי הירש07/11/2017אין הבדל מבחינת תןצאות לטווח ארוך בין השיטות השונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחנה שלום
ד``ר עמי הירש20/11/2017אם נתוני בדיקתך מאפשרים איטראלאסיק הייתי ממליץ עליו בשל החזרה המהירה לחיי היום יום והתפקוד המקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח להסרת משקפיים לעיניים יבשות
חנה21/11/2017תודה על המענה. אשמח להתייחסות לעניין היובש בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחנה שלןם
ד``ר עמי הירש03/12/2017אםאת מתאימה לאיטראלאסיק זו לדעתי האופציה הטובה יותר לנתוח בשל החזרה המהירה לתפקוד היום יומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום חנה
ד``ר עמי הירש28/12/2017שתי השיטות אכן מצויינות.
באם יש לך עובי קרנית מתאים , אין סיבה לא לבצע אינטראלאסיק שמאפשר חזרה מהירה לשגרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ייאוש וסבל שנים לאחר ניתוח לייזרחסוי05/11/2017
שלום רב,
לפני כ-3 שנים עברתי ניתוח לייזר מסוג LASEK.
מאז סובל ממספר תופעות, ביקרתי אצל המון מומחים בכל תחומי רפואת העיניים ולאף אחד מהם אין פתרונות.
אני מיואש ומתוסכל ואינני יודע מה לעשות כבר.
הבעיות הן:
1) יובש חמור שאינו נפתר - ניסיתי גם רסטזיס ואת כל הטיפות שקיימות בשוק.
2) ספאזם אקומודטיבי - נעצר רק ע"י טיפות אטרופין שגורמות לראייה לא טובה מקרוב+ הילות חמורות.
3) הילות וניצנוצים בלילה סביב אורות - לרופאים אין מענה עבור בעיה זו.
4) רגישות לאור ולשמש- לרופאים אין מענה עבור בעיה זו.
5) אקזופוריה - איננה נפתרת באמצעות תרגילי אורטופטיקה.
6) כאב חד בעין הימנית- לא נמצאה בעיה בבדיקות ובטופוגרפיית קרניות.
אשמח לייעוץ כיוון שאני באמת אובד עצות, האם יש מה לעשות עם בעיות אלו? אולי יש מומחים בחו"ל שיוכלו לסייע לי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל שנים רבות
ד``ר אליה לוינגר07/11/2017שלום רב,
לצערי העלת בעיות רבות. ככל הנראה צריך לחשוב על פיתרון של היובש המשמעותי תחילה ואח,כ לנסות ולטפל בשאר הבעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התיעצות בנושא ניתוח wavefrontמשה02/11/2017
שלום
האם בכל מקרה עדיף לעשות ניתוח לייזר משולב wavefront.
או שרק אם יש צורך בכך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WAVEFRONT
ד``ר אליה לוינגר03/11/2017שלום רב,
כמובן שלא, כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מידע על השתלת עדשה תוך עיניתסתיו02/11/2017
רציתי לדעת מה עושים בהשתלת עדשה במקרה שהמספר עולה. אפשר להחליף את השתל בחדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה
ד``ר אליה לוינגר03/11/2017שלום רב,
במידה ויש שיוני במספר ניתן לבצע תיקון לייזר ולהימנע מהחלפת העדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח מונוויז'ן הוא פתרון טוב?חנה פלדמן31/10/2017
שלום וברכה, אני בת 44 מרכיבה משקפיים מגיל 16, מזכירה במקצועי ורוב עבודתי היא מול מחשב. בשנה האחרונה נוסף לי גם הצורך במולטיפוקל, בעין ימין המספר שלי הוא -4.5 ובשמאל -5.5. האם ניתוח מונוויז'ן הוא פתרון טוב בשבילי? האם זהו הפתרון היחיד? מה יקרה לראייה שלי לאחר ניתוח למרחקים קצרים ל: מחשב, ספר, מסמכים ומה יקרה לראייה שלי בתלת מימד? אודה על תשובתכם בהקדם, קבעתי תור לניתוח ממש בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חנה
ד``ר עמי הירש01/11/2017במידה והינך מעוננינת לא להרכיב כלל משקםיים למשך מספר שנים הרי שמונוויזן הוא פתרון טוב מאד- עלייך לבצע לפני נתח בדיקה עם עדשות מגע לוודא שאינך חשה בהפרעה בשל ההבדל בין העיניים.
נתוח 2 העיניים למרחק יביא לכך שבעתיד הקרוב תיזדקקי למשקפי קריאה\ משרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות מומלצות ליובש אחרי ניתוחאלונה31/10/2017
חמישה חודשים אחרי ניתוח, עדיין מרגישה יובש מדי פעם, איזה טיפות עיניים מומלצות בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלונה
ד``ר עמי הירש01/11/2017נסי טיפות על בסיס חומצה היאלורונית כגון הילוקומוד או היאלורוניקס . טיפות בפנטן.לעיתים ניתן להשתמש בטיפות סמיכות על בסיס ג'ל- בקיצור המבחר רב ומגוון- פני לרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיכויי הצלחה והתאוששות מניתוח LASEK Wavefront OUדניאל29/10/2017
שלום רב,
יש לי מינוס קטן בשתי העיינים, קבוע כבר למעלה מ-11 שנה.
המספר שלי הוא בערך 1.33- עם מעט צילינדר. האם במצב כזה ניתוח מהסוג שציינתי למעלה הוא בכלל כדאי? (הניתוח שבכותרת השאלה הוא זה שנמצאתי מתאים אליו במכון עיינים). הפחד שלי הוא מפגיעה בראיית לילה ומכאבים ותופעות לוואי שלא יחלפו אף פעם. האם ככל שהמספר נמוך יותר סיכויי ההצלחה (הגעה ל-6/6) גבוהים יותר? האם זה גם משפיע על תהליך ההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל שלום
ד``ר עמי הירש01/11/2017אני לא מכיר 1.33- אני כן מכיר 1.25 או 1.5 אבל זה עניין סמנטי.
זהו קוצר ראיה נמוך ביותר עם סיכויי הצלחה מצויינים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות צבע חודש לאחר ניתוחנויה29/10/2017
רציי חשאול אם אפשר להשים עדשות צבע לערב אחד חודש אחרי ניתוח prk
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבע.
פרופ` אירית בכר29/10/2017בטיפול הלייזר מידת הקמירות של הקרנית משתנה, לפיכך יתכן שלא קיימת התאמה לעדשות הקיימות. יש לנקוט בצעדים הנדרשים בכל עדשות מגע כדי למנוע תופעות לא רצויות. מומלץ להמעיט בהרכבת עדשות אילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)