מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת התאמה לייזר בעינייםאייל28/03/2014
התבקשתי לא להרכיב עדשות מגע (יש לי חודשיות) 24 שעות לפני בדיקת התאמה לייזר בעיניים. למעשה עברו 21 שעות, האם זה בסדר? אמרו לי שאני מתאים לניתוח, אבל האם אני צריך לעשות בדיקה חוזרת ולוודא שלא הרכבתי עדשות 24 שעות?
האם זה נכון שתהליך הנסיגה במספר הוא תהליך פיזיולוגי וגנטי שאינו ניתן לעצירה, והוא מתרחש עם ההתערבות הניתוחית או בלעדיה? זאת אומרת אם אני עובד הרבה מול מחשב, אין קשר ישיר שתהיה לי נסיגה במספר אחרי הניתוח? אלא זה עניין גנטי? יש לי 6 בשתי העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת התאמה לייזר בעיניים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/03/2014שלום רב,
לדעתי להסיר עדשות פחות מיממה זה מעט מידי. לגבי הנסיגה במספר לא ניתן לחזות את התופעה מראש אלה לבצע בדיקה של שינוי המספר בשנה האחרונה ועל פי זה להעריך. בנוסף קשה להעריך האם יש שינוי במספר על פי הפעולות שאתה מבצע בחיי יום יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפייםאליה23/03/2014
אני בת 24 עם מספר 6.5 בעין אחת ובשניה 5.75 וגם צילינדר 1.75- בשתיהם הייתי מעונינת להסיר את המשקפיים אך שמעתי שלאכדאי לםני שמסימים ללדת כי המספר עלול לעלות שוב בעקבות הלידה. האם זה נכון? ואם כן ואם לא מה מומלץ לי לעשות.
אודה לכם על תשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר28/03/2014שלום רב,.
כעיקרון 3 דברים אפשריים.
1 המספר לא ישתנה לאחר ובמהלך ההריון
2 המספר ישתנה ולאחר ההריון ישוב להתחלה
3 המספר ישתנה.
לכן מאחר וקשה לחזות מה יקרה עליך לקחת בחשבון את כל האפשריות ולהחליט.
בברכה,
דר' אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- היקף טיפול מקסימליאור21/03/2014
שלום,
1) מה היקף הטיפול המקסימלי אשר ניתן לבצע כיום בניתוח לאסק?
אני שואל רק לגבי האופטיק זון ולא הטרנזישן.
2) מדוע לא ניתן לקבוע היקף טיפול בהתאם למטופל (ניתן לקבוע עד גבול מסוים אותו שאלתי בשאלה 1)? כלומר, מדוע עדיין מתבצעים ניתוחים שהיקף הטיפול אינו מתאים להיקף האישון המורחב בחושך של המטופל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף טיפול מקסימלי - תגובה
ד``ר אליה לוינגר28/03/2014שלום רב,
1. הדבר תלוי לקוטר הקרנית אך אני בדרך כלל מבצע תיקון בקוטר לא פחות מ 6 מ"מ.
2. לעיתים קרובות אני משנה את קוטר הטיפול לפי קוטר האישון של המטופל אך העלת קוטר הטיפול גם מעלה את עומקו. חוץ מזה יש מחקרים המצביעים שבחלק מהמקרים אין השפעה משמעותית של קוטר הטיפול ועל תלונות של סינוורים או הילות לאחר הטיפול.
בברכה,
דר' אליה לוינגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה על התגובה
אור28/03/2014אך אם כך מדוע טוענים שלאנשים בעלי אישונים רחבים יש סיכויי גבוה להילות וסנוורים? אם אין משמעות להגדלת קוטר הטיפול, מדוע טוענים שעל קוטר הטיפול להיות קוטר האישונים המורחבים בחושך?
כבר שאלתי פה בעבר וטענת כי אני בעל סיכוי גבוה להילות וסנוורים. זה לא בגלל שקוטר הטיפול יהיה בשבילי לא מספיק?
בנוסף, גיליתי כי בעדשות שהינן בעלות קוטר אופטי של בערך 7.5 מ"מ יש לי הילות בצורה מסוימת. כאשר האופטמטריסט נתן לי עדשה אחת ללא צילינדר, ראיתי קצת פחות טוב אך ללא הילות וסנוורים בכלל. אז אני יכול להסיק שהבעיה הינה יותר צילינדר מאשר קוטר טיפול?
אני מבין שאתה לא יכול לתת תשובה החלטית ללא בדיקה, אך נבדקתי כבר בכמה מקומות ואני אשמח אפילו רק לכיוון השערתי מבחינתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה על התגובה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/03/2014שלום רב,
אני מבין את מצבך ולכן אני חושב שבחלק מהמקרים פשוט כדי לוותר על האפשרות של ביצוע ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאבל
אור30/03/2014אבל איך אני יכול לדעת אם לוותר?
כרגע אני במצב לא פשוט. עדשות לא מתאימות לי יותר מדי וניסיתי את כולן. הן לא מתאימות לאו דווקא בגלל בעיות הלילה אשר אפילו דיי התרגלתי אליהן. הבעיה איתן זה יותר אי נוחות ועין אחת שלא הצליחו להתאים לי עדשה.
המצב שנוצר הוא שכרגע אני הולך עם עדשות אבל יכול להמשיך בעתיד רק עם משקפיים או הולך לניתוח. אני לא יודע פשוט אם ללכת על זה ולעשות ניתוח. 3 רופאים המליצו לעשות. רופא אחד המליץ לא לעשות בגלל ההילות בעדשות (אבל הנה עדשה בלי צלינדר לא גרמה להילות וסנוורים). ברחבי האינטרנט מאמרים רבים טענו עד היום כי יש קשר בין אישונים רחבים לבעיות לילה אך מאמרים וכתבות בשנתיים האחרונות טוענות אחרת. טוענים כי כל עוד יש לפחות 6 מ"מ קוטר טיפול אז לא נמצא עד היום קשר ישיר בין אישונים רחבים לבעיות לילה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאבל - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/03/2014שלום שוב,
או שאתה עושה ניתוח ונשאר בסוף עם הילות לאחר מכן או נשאר עם משקפיים.
לדעתי תשקיע במשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה על התשובות
אור30/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיקף טיפול מקסימלי - תגובה
ד``ר אליה לוינגר17/04/2014אור שלום רב,
בחלק מהמקרים אני מתאים את קוטר הטיפול לקוטר האישון, אומנם יש מגבלות ועליך לדעת שככל שמגדילים את קוטר הטיפול משייפים יותר קרנית.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההבנתי
אור17/04/2014הייתי אצל עוד פרופסור מוערך בארץ והוא הסביר לי כי אני לא אמור לסבול מהילות וסנוורים. לא הבטיח כמובן אך אמר שסביר להניח שלא אסבול. אמר שנעשה טיפול של קוטר של 7 מ"מ - אופטי כמובן, עם טרנזישן לכיוון ה-9.
התחיל להסביר לי רבות שמקוטר מסויים האור כבר לא נכנס בשולי הקרנית ובנוסף שמחקרים בשנים האחרונות הפריכו קשר ישיר בין גודל אישונים לקוטר שיוף. (כל עוד מתבצע לפחות קוטר מסוים - אני קראתי שמינימום 6 מ"מ נבדק במחקרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- floaters וניתוח prkבן17/03/2014
שלום אני בן 21 ויש לי מספר של כ6 בכל עין עם צילינדר.
מזה שנים רבות יש לי את התופעה שרק לאחרונה שגיליתי שיש לה הגדרה מקצועית וקרואה floaters.
אצלי זה ברמה שניתן להבחין בהם אבל מעולם לא הפריעו לי ברמת הראייה, למעט זה שפשוט הם שם.
האם המצב תקין בהתחשב בזה שזה כבר הרבה זמן אצלי אך בגיל כל כך מוקדם יחסית והאם יש צורך לבדוק את העניין.
ולגבי ניתוח להסרת משקפיים האם קיימת מניעה כלשהי לבצע ניתוח לייזר בכלל וprk בפרט כאשר קיימת התופעה והאם הניתוח עלול לשנות את מצבה ולהחמירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר floaters וניתוח prk - תגובה
פרופ` אירית בכר17/03/2014ראשית יש לשלול מחלות או בעיות בעיניך. הפלואטרס קיימים כאשר שמים לב אליהם. ניתן ללמוד להתעלם מהם כמו מרעש רקע . לאחר ניתוח ליזר אנשים נוטים להיות יותר מודעים בתקופה הראשונה לאיכות הראיה והבעיה מתעוררת. אם בדיקה קלינית שללה בעיות בריאותיות אזי אין לכך משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהfloaters וניתוח prk- המשך
בן17/03/2014אני מתעלם מהם ועד היום חי איתם בשלום.
האם בדיקת התאמה מספיקה בשביל לוודאות שהעין בריאה ואין מדובר בתופעה שמעידה על בעיה אחרת או שיש לבצע בדיקה ספציפית לנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוק לאסיק.דחוף התחייסותעמי16/03/2014
שלום רב,
ביצעתי ניתוח בשיטת לאסיק ביום שני ה 10.3.14 ומיד לאחר הניתוח היה שיפור בראיה כמובן מאחר והמס' שלי היה -4.5 בעין אחת ובשניה -5.75 עם צילינדר של 0.75 אך עברו 6 ימים מאז הניתוח ואני עדיין רואה מטושטש.מרגיש שחלה עוד יותר ירידה בראיה ובחדות מאז היום החמישי(לא משמעותית אך עדיין מציקה).עם המשקפיים הייתי רואה יותר טוב וחד באופן וודאי.בשיחה עם הרופא והמזכירה שלו אמרו שאני אמור לראות מצוין בניתוח לאסיק כבר לאחר מס שעות.האומנם לא היו כאבים כלל ורק תחושה מציקה בשעות הראשונות שלאחר הניתוח אך לאחר מכן הרגשתי מצוין וואני מקפיד על כל 3 סוגי הטיפות כמו רובוט כל 4 שעות כמו שנאמר לי אך עדיין אין שיפור בראיה ויש לי כאילו הרגשה שנשאר מס' ושהוא לא ירד ל0.0
מה עושים.ייעוץ יתקבל בחום.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוק לאסיק.דחוף התחייסות - תגובה
פרופ` אירית בכר16/03/2014כדי להסיר כל דאגה מומלץ להגיע לבדיקה אצל הרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שנה אחרי prkדקל13/03/2014
בבדיקות מראה כי אני רואה 6/6 אם כי יש פלוס חצי בכל העין .
מרגישה כי ראייתי אינה איכותית ובנוסף כי נהייה לי כאבי ראש בזמן קריאה או בהייה בטלוויזיה . בדקו לחץ עיני תקין . מה יכולה להיות הסיבה והאם כדאי לבצע תיקון בשביל הפלוס הקטן שיש ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה אחרי prk - תגובה
פרופ` אירית בכר14/03/2014הנטייה היא לא לבצע תיקון למספר כה נמוך. הסיכוי להחמרה במצב זה קיים ויש לקחת זאת בחשבון. קיים סיכוי כי גם מספר זה ישתנה בעתיד. מעקב לאורך השנה הקרובה יכול לעזור להחליט כיצד לנהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קוצר ראייה גבוה-אופציות ניתוחיותרון12/03/2014
שלום ד"ר
אני בן 28 ויש לי קוצר ראיה של 11.5-\10.5-
עשיתי בדיקה ראשונית אצל אופטומטריסט להתאמה לניתוח להסרת משקפיים
עובי הקרנית שיצא בבדיקה הינה קרוב ל530
אני מציין שיש לי גם 1.5-/1- צילינדר
בבדיקה נאמר לי שמרב הסיכויים שאנותח בשיטת prk משום שאז נשאר יותר עובי של קרנית אחרי הטיפול. ואצלי עקב המספר הגבוה יש צורך בליטוש חזק יותר.
עוד נאמר לי שמרב הסיכויים הם שאשאר עם קוצר ראיה קל גם אחרי הניתוח.
שאלתי היא האם השתלת עדשה תוך עינית תוכל להביא אותי לראיה 6/6?
האם הסיכונים הקיימים בניתוח לייזר זהים לסיכונים בעדשה תוך עינית (סינוור, ראיה כפולה, שארית של קוצר ראיה, יובש כרוני)?
האם בהשתלת עדשה אזדקק למשקפי קריאה אח"כ? (זה מחליף את העדשה הקיימת?)
והאם קיים סיכון של עיוורון בהשתלת עדשה לעומת ניתוח לייזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראייה גבוה-אופציות ניתוחיות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר13/03/2014שלום רב,
אתה מעלה שאלות חשובות והתייחסות אליהן באה לידי ביטוי במעמד בדיקת ההתאמה.
קשה לי לבצע ייעוץ התאמה דרך הפורום כיוון שיש צורך במספר בדיקות נוספות ורק לאחר מכן יהיה ניתן ללבן את השאלות שהעלית.
בהצלחה,
ד"ר אליה לוינגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם יש קשר למשקפי קריאהאהרון11/03/2014
אני בן 32, האם הסרת משקפיים בלייזר תשפיע בדרך כלשהי על הצורך למשקפי קריאה בהמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר למשקפי קריאה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/03/2014שלום רב,
הניתוח להסרת משקפיים בשלב זה מטרתו להסיר את המשקפיים מרחוק ובהמשך במידה ותזדקק למשקפיי קריאה בגיל מבוגר יותר הניתוח לא יכול למנוע או לשנות זאת.
בהצלחה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר שיטותאהרון11/03/2014
1. איזו שיטה מתאימה לקרנית דקה כשלי, INTER LASIC או TRANS PRK? וכן לגבי עדשה קמורה במיוחד איזו מהשיטות הנ"ל עדיפה?
2. האם שיטת ASA שונה משיטת TRANS PRK? ובמידה וכן באיזו שיטה ההחלמה קצרה יותר?
3. בהתפתחות עכירות לאחר PRK האם הדבר עובר והוא בר ריפוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שיטות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/03/2014שלום רב,
כל השיטות שציינת הן אותה גברת בשינוי אדרת (אותה שיטה בשם אחר).
במהלך הניתוח משייפים את שכבת האפיתל ובהמשך מסירים את מספר המשקפיים
בכל השיטות התוצאה הסופית היא אותה תוצאה סיכויי ההצלחה דומים, עוצמת הכאב ככל הנראה דומה והסיכויים והסיכונים של הניתוח דומים גם כן.
בהצלחה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בגיל 20מאי11/03/2014
שלום, רציתי לדעת האם מומלץ להסיר משקפיים בלייזר בגיל 20 או שנכונות ההמלצות לחכות לגיל 25 ויותר, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים בגיל 20 - תגובה
פרופ` אירית בכר11/03/2014מטופלים רבים עברו את הטיפול בלייזר בגיל 20 ואפילו בגיל 18. יש לוודא כי המספר יציב וכן לעבור בדיקת התאמה מקיפה כדי להחליט אם יש התאמה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האפ יש קשר ביו הגיל לסוג הניתוח?דניאל10/03/2014
הלכתי למספר ייעוצים חלק אמרו לי שבגלל שאני בן 20 אני יכול לבצע רק שיטת prk , האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האפ יש קשר ביו הגיל לסוג הניתוח? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/03/2014שלום רב,
יש צורך לדעת מהם הנתונים של הבדיקה ולקבוע אני חודש שההמלצה ל PRK היא פשוט משנה זהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרוהן ולייזראלון10/03/2014
היי
בן 36 חולה קרוהן כ20 שנים ,מטופל באימוראן ,בודסון {סטרואיד} ,ציפרלקס- עובי קרנית 464,עין ימין 1.25 עין שמאל 1.75 עם צילינדר.
האם יש מניעה מלעבור ניתוח לייזר בעיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן ולייזר - תגובה
פרופ` אירית בכר10/03/2014מחלת קרוהן מהווה התווית נגד לניתוח לייזר בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשה טיפולית לאחר ניתוח PRKנתי08/03/2014
עברתי ניתוח PRK ועדשה אחת נפלה לי 24 שעות לפני המועד שאמורים גם ככה להוציא אותה. זה מסוכן? יש הוראות מיוחדות? אני לא מרגיש שינוי או תחושה מוזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה טיפולית לאחר ניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/03/2014שלום רב,
במידה ואין שינוי בתחושה או כאב ככל הנראה אין לכך השפעה. ככל הנראה מחר תפגש עם הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת איפור לאחר לאסיקשני05/03/2014
שלום,
עברתי ניתוח לאסיק אצל פרופ' קייזרמן (אגב, תודה רבה!!) ונאסר עלי להתאפר בעיניים במשך חודש.
פעולת הסרת האיפור כרוכה בשפשוף אינטנסיבי של העין וזה מדאיג אותי- לאם לאחר חודש כן מותר לשפשף?...
זה יכול לגרום לנזק? אם אפשר לקבל פירוט בנושא אשמח, כי זה מטריד אותי.. מה גורם לנזק ומה לא? שפשוף בלילה זה בעייתי? (מתוך שינה, בטעות.)
את הניתוח עברתי לפני שבוע.
תודה רבה!
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת איפור לאחר לאסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר06/03/2014שלום רב,
ניתן לאחר חודש להסיר איפור אני בטוח שאפשר גם לעשות זאת יותר בזהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתלת עדשה תוך עיניאברהם28/02/2014
אני בן 54 ברצוני לברר לגבי השתלת עדשה תוך עיני במספר פלוס 5.75. 5.5 האם כדאי עדשה מולטיפוקאלית או עדשה רגילה ומשקפיים לקריאה
האם מרגישים את העדשה בעין ביום יום ?
האם יש תופעות שלהרגשת גוף זר בעין ?
אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה תוך עיני - תגובה
ד``ר אליה לוינגר28/02/2014שלום רב,
נתחיל מהסוף, לא חשים את העדשה המושתלת בעין והיא עשויה מחומר מיוחד שלא גורם לתגובה או דחיה של העין. לגבי עדשה מולטיפוקאלית יש צורך במספר בדיקות וחישוב של כוח העדשה ולאחר מכן ניתן לשקול אופציה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדשה תוך עיני
אברהם01/03/2014תודה לך דוקטור לוינגר על תגובתך שלא חשים את העדשה המושתלת בעין ובכל זאת אחדד את שאלתי לי קשה מאוד להתאים עדשות מגע ביום יום מבחינת נוחות גוף זר בעין הילה וסינוורים בלילה ובכל זאת איך יכניסו לי עדשה תוך עיני ובפעם הראשונה זה יתאים מבחינת נוחות בעין ואי הרגשת גוף זר סינוורים והילה בלילה
אודה לך תגובתך האינפורמציה שתקדם את המשך דרכי
בברכה אבי אשכנזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדשה תוך עיני - תגובה
ד``ר אליה לוינגר01/03/2014שלום רב,
החדרת העדשה נעשית תחת הרדמה ובניתוח ולא כמו בהרכבת עדשת מגע העדשה נשארת בתוך העין ולא מחליפים אותה. בנוסף עדיין יש סיכוי לתופעת לוואי של סינוורים והילות גם בעדשות מולטיפוקליות בלילה. התאמת העדשה נעשית על ידי חישוב מיוחד שקובע את מספר העדשה שתושתל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)