מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריוציפדוד18/12/2015
מתי ואיך מתבצעת הפרוצדורה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריוציפ - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא18/12/2015פריוצ'יפ היא קפסולה המכילה חומר אנטיספטי שהורג חיידקים ובכך מסייעת בתוספת ניקוי הכיס לצמצומו ולהבראת המקום.
מבצעים זאת בכמה הזדמנויות:
או בניקוי עמוק התחלתי בכיסים עמוקים או לאחריו אם נותרו כיסים או במהלך תחזוקה שוטפת כאשר מתפתח כיס ואנחנו רוצים למנוע ממנו להמשיך להדרדר.
הפעולה של החדרת הפריוצ'יפ מתבצעת תמיד בנוסף לניקוי העמוק והצ'יפ מפריש את המומר שלו בשחרור מושהה ל10-14 יום ומתכלה בעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה יהיה יעיל
דוד18/12/2015גם כנגד שן ניידת ?
האם זה יוכל למנוע אותה מעקירה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה יהיה יעיל - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא18/12/2015קשה לענות על השאלה כיוון שסיכוי של שן להשאר בפה נובע ממספר גורמים וניידות היא אחת מהן.
מהי דרגת הניידות? מהו עומק הכיס? מהו גובה העצם במקום?
וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שורשיםדוד18/12/2015
מה ההבדל המהותי בין הקצעת שורשים הנעשית ע"י שיננית לבין זו הנעשית ע"י רופא - מומחה חניכיים ?
חוץ מהעובדה ששיננית אינה יכולה לבצע הרדמה שכן לצורך זה היא נעזרת ברופא
האם ניקוי חניכיים עמוק = הקצעת שורשים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין19/12/2015הכל תלוי במיומנות ומקצועיות המטפל, ובדר״כ רופאים מומחים יותר מיומנים מרופאים כלליים ושינניות, משום שבכך הם עוסקים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לחניכיים או לשיניים כתוצאה מתרופות ביולוגיותאריה16/12/2015
נטלתי בעבר שלשה סוגים של תרופות ביולוגיות בניסיון למצוא מזור לדלקת פרקים עורית שיש לי כבר עשרות שנים.
remicade-enbrel-humira
התפתחו אצלי כאלו זיהומים בחניכיים ובשיניים כדי שנאלצו לעקור לי חמש שיניים, וכמובן הפסקתי השימוש בתרופות הביולוגיות הללו.
האם לדעתכם יש קשר מוכח בין התרופות הללו לזיהומים בשיניים ו-או בחניכיים? עלי לציין שתרבות היגיינת הפה שלי הינה קבועה.
כשהפסקתי להשתמש בתרופות הביולוגיות-הזיהומים חלפו והשתילו אצלי שיניים חלופיות.
תודה
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לחניכיים או לשיניים כתוצאה מתרופות ביולוגיות - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ17/12/2015לכאורה השמוש בתרופות נוגדות אלפא TNF כמו רמיקייד צפוי להקטין את ביטוי המחלה הפריודונטלית. עם זאת יש דיווחים על עליה בשכיחות זיהומים באופן כללי אצל המטופלים בתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה דחוףדנית28/11/2015
שלום רב
יש חשש לסדק בשן קדמית .הרופא עשה לי שן זמנית ואמר לחכות שלושה חודשים.אין לי כאבים אבל למעלה מעל השן יש מוגלה כבר הרבה זמן הוא קרה לזה משהו שמתחיל באות ל שכחתי. האם זה סיבה שיש סדק ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה דחוף - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ28/11/2015מהתיאור שלך נראה שיש עדיין בעייה באזור. מקור הבעייה יכול בהחלט להיות סדק בשן. מומלץ שתפני לבדיקה אצל רופא שיניים, רצוי רופא שיניים המכיר אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים שהתרוממוisca24/11/2015
הי שלום ,
יש לי כתר בשן קידמית כבר חמש שנים.אני בת 22
שמתי לב לאחרונה שהחניכיים מעל הכתר כאילו ברחו והשחירו קצת.
זה מאוד מפריע לי מבחינה אסטטית כי כשאני מחייכת רואים את השן גדולה יותר בגלל שהחיכיים התרוממו.
1. ממה זה נבע?
2. מה הפיתרון כדי להחזיר את החניכיים לקדמותן?
יש לציין שאני עם קוביות אם זה חשוב.
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים שהתרוממו - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא25/11/2015קורה שבמשך השנים החניכיים נסוגות משולי הכתר.
הצביעה השחורה שאת רואה היא השתקפות שולי הכתר המתכתיים או השורש הכהה.
ראשית כדאי שתיפני למומחה/ית לרפואת חניכיים על מנת שיאבחן האם הנסיגה נובעת ממחלת חניכיים או שמא מתהליך טבעי .
אם יש בעיית חניכיים יטפלו בכך ובכל מקרה בשלב מסוים יחליפו את הכתר אם/בלי פרוצדורה אסטטית בחניכיים. כמו כן כדאי לשקול בשיניים קדמיות כתרים העשויים רק מחרסינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשיר03/11/2015
ואודה על תשובה כנה (:
איך הייתם מרגישים לו לקוח שלכם היה מטיל ספק בהצעת טיפול שנתתם לו ומבקש חוות דעת שנייה ?
לחילופין לו היית שמים עצמכם בנעליו, מה הייתם עושה ?
לעיתים מרחף הפחד שרופאי שיניים מעודדים טיפולים שהם לא מחויבי המציאות... אזי מהי הדרך להתמודד עם כך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין03/11/2015ענית לעצמך... אם את לא מרגישה בטוחה עם המלצה שקיבלת לכי לשמוע עוד דעה..
ואגב, העובדה שהדעה השנייה שונה מהראשונה אינה אומרת שהראשונה אינה לגיטימית.. מותר לשני רופאים לחשוב בצורה שונה. ואת תבחרי את הרופא ששכנע אותך שההמלצה שלו מתאימה לך יותר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
שיר04/11/2015אם הדעה השנייה יותר משכנעת אותי, אך אני מעוניינת להישאר בטיפול אצל הרופא הראשון שאצלו אני מטפולת כבר שנים...
מה אז עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל... - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין04/11/2015אם את סומכת על הרופא הראשון שאותו את מכירה שנים, הייתי מציע להיות איתו גלוי..את יודעת, רופאי שיניים הם (גם) בני אדם..תאמרי שהלכת לשמוע דעה נוספת, והיית רוצה לברר איתו אפשרויות טיפול נוספות ששמעת ומה דעתו על כך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח השתלת חניכייםמוטי כהן31/10/2015
יש לי נסיגת חניכיים בשין תחתונה . הציעו לי השתלת חניכיים. קראתי אודות הניתוח וזה נורא מפחיד. החלמה קשה וכו. שאלתי האם יש טיפול אלטרנטיבי . ומה קורה אם לא עושים ניתוח זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח השתלת חניכיים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא01/11/2015יש לבדוק שנית האם יש צורך בניתוח זה .
האם זה מפריע לך אסטטית? האם יש רגישות לקור או לחום? האם יש סכנה לקיומה של השן בפה? האם יש שם דלקת תמידית?
אם כל התשובות או חלק מהן חיוביות אין מנוס מביצוע הניתוח הזה.
אין דרך אלטרנטיבית ל"גדל" חנכיים אם לא עושים זאת.
כמו כן בסופו של דבר הניתוח עצמו אינו כואב בזמן הטיפול ויכול מעט לכאוב לאחר הטיפול לכמה ימים אך עם כדורים נגד כאבים זה בסהכ עובר בשלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום כיסי חניכייםשילת28/10/2015
מהי לשיטתכם הדרך הנכונה לעשות זאת אם הקצעת שורשים לא עזרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפיתי לתשובה
דבורית21/11/2015שכחתם אותי.. ):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמצום כיסי חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ22/11/2015אם לאחר הקצעת שורשים עדיין נותרו כיסים עמוקים מקובל להמליץ על ניתוחי חניכיים לצמצום עומק הכיסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכיים או טיפול אלטרנטיבי?שלומי26/10/2015
שלום,
אני מתכוון לטפל בחניכיים טרם ביצוע שתלים ושיקום הפה אולם אני מתלבט בנוגע לשיטה שבה אטפל בחניכיים.
שתי השיטות שהוצעו לי הן: ניתוח חניכיים (שיטה 1) או טיפול אלטרנטיבי במקום ניתוח חניכיים הכולל סדרה של ניקוי עמוק על ידי מכשיר אולטאסוניק בשילוב אנטיביוטיקה ולאחר מכן תחזוק התוצאות על ידי מכשיר שנקרא שיננוע קייסם עץ רוטט (שיטה 2).
איזו שיטה עדיפה?
תודה למשיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים או טיפול אלטרנטיבי? - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ27/10/2015מומלץ שתקרא את התשובות לשאלות 1-4 במדור השאלות הנפוצות. בנוסף, התשובה הניתנת כאן היא כללית ולא מהווה תחליף לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים.
הטיפול במחלת החניכיים, כפי שמקובל במקצוע, כולל כמה שלבים. השלב הראשון הוא סילוק מחולל הבעייה- רובד החיידקים והאבנית- באמצעות ניקוי עמוק. ניתוחים באים בשלב השני בכפוף לתוצאות השלב הראשון. השימוש באנטיביוטיקה אינו מומלץ באופן גורף אלא כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרתמעיין20/10/2015
רציתי לשאול אם כבר עשו לי מדידות ראשונות זאת אומרת שכבר הכל בסדר ולא אצטרך ניתו או שיכול להיות מצב שפספסו ויראו שצריך רק אחרי חזרת הכתר מהמעבדה ומדידה נוספת וצילום. אני פוחדת בגלל שכל הפצדורה שעשיתי ועושה כתר בגלל קיר שבור ופוחדת שלא ראו ויכול להיות שיראו רק אז האם יכול להיות ואם כן איך זה יכול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא27/10/2015אם לקחו כבר מידות אז כנראה שהכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שורשיםנורית19/10/2015
על מנת להקטין כיסי חניכים עשיתי הקצעת שורשים.
את הקצעת השורשים ביצעה השיננית תחת הרדמה (את ההרדמה עשה רופא)
האם לשיננית יש יכולת וידע לעשות זאת, אני רק בדיעבד הבנתי שפעולה זו, אמורה להתבצע ע"י פריודנט.
השאלה שלי, אם ייתכן ונגרם לי נזק ? כי תועלת לא צמחה וכיסי החניכיים לא קטנו וכשחזרתי לרופא החניכיים הוא המליץ על ניתוח.
מה הנוהל לגבי הקצעת שורשים מבחינת הסתדרות רופאי השיניים ? ומה כעת עליי לעשות ?
ומאיזה עומק כיס מומלץ לבצע ניתוח להשתלת עצם ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ20/10/2015קרוב לוודאי שלא נגרם לך כל נזק כתוצאה מהקצעת השורשים שבוצעה על ידי השיננית, יתר על כן, קרוב לוודאי שהיתה תועלת בטיפול, אם כי לא הצלחת להבחין בה.
השיננית מורשית עפ״י חוק לבצע הסרת אבנית על חניכית ותת חניכית כולל הקצעת שורשים. הטיפול הזה הוא חלק מן הטיפול הראשוני בחולי מחלת חניכיים, הכולל הדרכה בניקוי השיניים והקצעת שורשים.
בעניין ניתוחים להשתלת עצם, עלייך להתייעץ עם רופא החניכיים. כל מקרה לגופו. באופן כללי הנטיה בקרב המומחים למחלות חניכיים היא לבצע ניתוחי חניכיים רק אם עומק הכיסים הינו 5 מ״מ ומעלה.
בהצלחה ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בחניכייםרחלי19/10/2015
שלום אתמול הבחנתי ב-2 כתמים שהופיעו לי בחניכיים למעלה. חייבת לציין שמעולם לא היו לי כתמים. הכתמים בצבע חום כהה אני ממש בלחץ האם יש לי סיבה לדאוג?
ומהם הכתמים הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בחניכיים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא19/10/2015הופעת כתמי צביעה בחניכיים יכולים להופיע מכמה סיבות:
1. כתמים אדומים - בדרכ על רקע דלקתי.
2.כתמים חומים - בדרכ על רקע אתני ואין צורך בטיפול.
3. כתמים אפרפרים כחלחלים - על רקע השחזה או שחזור של סתימת אמלגם שחודר לחניכיים ונשאר שם.
רצוי שתלכי למומחה/ית לחניכיים שיבדוק מהו הרקע לכתמים הללו ויתן טיפול בהתאם אם יש באמת צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכייםדקלה13/10/2015
בעקבות כיסי חניכיים, הרופאה שלי המליצה לי לעשות ניתוח חניכיים להכניס חלבון אמודגיין לחידוש רקמות להוסיף אבקת עצם BIO-OSS לעשות רגנרציה מודרכת ובנוסף לעשות השתלת עצם עצמית.
האם תוכלו בבקשה קצת להסביר לי על הפרוצדורה הזו, סיכונים וסיכויים ?
מה הכדאיות בלבצע אותה, או האם ניתן לוותר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין14/10/2015שלום דקלה. אנסה לקצר כי היריעה רחבה. ראשית, חשוב שהרופא המבצע הינו פריודונט - מומחה לטיפול במחלות חניכיים. השימוש בחומרים הללו דורש מיומנות גבוהה והאינדיקציות מאד מוגדרות, וכמו שאת כבר יודעת - העלויות גבוהות. אז חשוב שהרופא המבצע יהיה מומחה. לדעתי בכל אופן..
ניתוח חניכיים ״רגנרטיבי״ - כלומר כזה ש״משחזר״ רקמות, הוא ניתוח שמביא לצמצום של כיסי החניכיים בדרך של בניית רקמה במקום חיתוכה ומכאן היחוד שלו. הניתוח עשוי להביא לתיקון פגמים שנגרמו לעצם שסביב לשיניים עקב מחלת החניכיים, ולהביא לצמצום הכיסים, ובכך להבטיח יכולת תחזוקה טובה יותר של המשנן וכפועל יוצא להאריך את חיי השיניים הללו. כאמור, יש אינדיקציות מאד מוגדרות לפרוצדורה. האם כדאי? באינדיקציות הנכונות ובטיפול נכון הניתוח בהחלט עשוי ״להציל״ שן/שיניים מאובדן. הסיכויים להצלחה תלויים בגורמים רבים ושונים. הסיכונים - כמו בכל פעולה כירורגית - כאב, נפיחות, זיהום ודימום, אבל רופא מומחה מיומן יודע להתמודד עם אלו. האם אפשר לוותר..? זה עניין אישי..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דקלה14/10/2015תודה על ההסבר המקצועי
התוכל בבקשה רק עוד טיפה לפרט מהם אותן אינדיקציות לטיפול עליהם דיברת ?
והאם מבחינת הסיכונים, חוץ מכאב, נפיחות, זיהום... האם יכול להיות גרוע יותר ממה שעכשיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין15/10/2015האינדיקציות הן סוג-מבנה הפגמים הקיימים בעצם. אין סיכונים מעבר לאלו שציינת, פרט כמובן לחוסר הצלחת הפרוצדורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי אי הצלחה ?
דקלה17/10/2015ומאיזה עומק כיסים היית ממליץ לבצע ניתוח זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי אי הצלחה ? - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין18/10/2015אי הצלחה פירושה שהכיסים לא הצטמצמו
מ 6 ממ ומעלה כולל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצסטופז04/10/2015
יש לי הרגשה שבעקבות טיפול שורש שכנראה אצטרך התחיל לי אבצס /מורסה ברווח את יכול להגיד האם זה הגיוני כי זה רווח גדול ואיך מזהים ושהמברשת נגעה במקום טיפה ירד דם האם זה מחשיד לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ05/10/2015מומלץ שתפנה/תפני לבדיקת רופא השיניים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטולהיאיר26/09/2015
לפני שבועיים עברתי עקירה בלסת עליונה ונוצרה לי פיסטולה, הרופא אמר שלקח רירית מהלחי כדי לסגור אותה.
האם תוכלו בבקשה להסביר לי מה הכוונה והאם יכול להיות לזה קשר שאין לי אפשרות עדיין לפתוח פה מלא ?
מה ניתן לעשות כדי לשפר זאת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטולה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין27/09/2015אנא קרא את ההסברים שניתנו לאורן.
לא סביר שזה קשור להגבלה בפתיחת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)