מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בעששת אשמח אם תתיחסו לכמה שאלות בנושאאול04/10/2017
שלום, יש לי מחלת חניכיים ממוקדת ועששת בשישית וצד השני בחמישית בלסת תחתונה. בשניהם ההגעה קשה כי הן נוטות ומה גם הנגע נמצא בין השיניים.
הרופאה רוצה לקדוח ולסתום.כששאלתי האם יפריע לאכילה היא לא יכלה להבטיח לי שהשן תשוחזר במלואה.
1. האם זה תלוי במיומנות של הרופא כך שבהמשך לא יפריע לאכילה? או בגלל מנח השיניים.?
יש לציין שלאחר ניקוי עמוק( יש מחלת חניכיים ממוקדת באזורים אילו) הכאב שחשתי חלף, הוא מופיע רק אם אוכלת כמה מתוקים.
2.האם ניקוי עמוק ומעקב יכול לעזור למגר את התפשטות העששת?
3.אם לא אעשה את הטיפול מהן ההשלכות לכך?
4. יש דרך אחרת של טיפול?
אודה לך אם תתייחסי על כל השאלות. תודה
אול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעששת
ד``ר אורלי ניר שפירא05/10/2017עששת ומחלת חניכיים הן שתי מחלות שונות של חלל הפה ולכל אחת מהן הטיפול הנכון.
אם יש נגע עששתי כמובן שיש לטפל בו , אם ישאר הוא יעמיק ויגיע עד לשורש כמו כן נגעים עששתים הם מדבקים .
בעקרון השאיפה שחזור לאחר עששת הוא להגיע למתאר מושלם של השן
במקביל יש לטפל במחלת החניכיים : ניקוי עמוק ומעק
ניתן גם לשלב טיפול של הרופאה שלך עששת וטיפול במחלת החניכיים אצל מומחה למחלות חניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! ושאלה לגבי שחזור
אול06/10/2017אם לא תצליח לשחזר עד כמה יפריע לאכילה? ומה יהיה הפתרון לכך?
אגב לגבי עששת,רופא אחר המליץ לי להיות במעקב בהנחה ועששת קטנה. ולצחצח ולהשאיר את המשחה באזור כמה שאוכל. לממה שאני מבינה עצתו יכולה להוביל לטיפול שורש..או שיש להתייחס לדברים בכל זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונפיחות בחניכיים ברווח אחורי בין 2 שיניים קדמיותאסף02/10/2017
כבר למעלה משבועיים יש לי מן חתיכת חניכיים נפוחה וכואבת ברווח האחורי בין שתי השיניים הקדמיות העליונות. כואב כשאני נוגס ומפריע לאכול. אני חושב שזה התחיל מכוויה של אוכל רותח אבל זה פשוט לא עובר. האם זו דלקת ואיך לטפל בזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ונפיחות בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ03/10/2017יתכן שזו תגובה שהחלה בכוויה, אלא שבדרך כלל בעיה מסוג זה מתרפאת וחולפת תוך כשבועיים. תן לזה עוד שבוע ואם לא עובר כדאי שתפנה לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיו 10 kjbhfhho לדלקות חניכייםאני02/10/2017
האם קיו 10 הוכח כעוזר לדלקות חניכים ונסיגת חניכיים שווה לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיו עשר
ד``ר קובי אקשטיין02/10/2017לא הוכח וחבל על הכסף. לדעתי..עניין של אופנה, כל שנתיים יוצא משהו חדש שהוא ״תרופת פלא״. אין כמו מברשת שיניים טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר חרסינה שנשבר ואולי הארכת כותרת?ספיר01/10/2017
עושים לי פעם שניה כתרי חרסינה לחא מתכת לפני כמה חודשים ניסו ושברתי את החרסינה בזמן מדידה ממה זה גורם דבר כזה והאםמיש ביכוי שיקרה כלום כי הפחד היה שאולי אצטרך הארכת כותרת אבל נראה דלאנצריך ודאתןמעוד נסיון מנסה אבל פוחדת שיקרה במיוחד שהזמני מספיק פעם משתחרר ולא נוח אבל נותנים נסיון נוסף . אבל יכול להיות שגם מגלים משהוא גם אחרי הכתר הזמני ובמדידה לקבוע ומה יכול לגרום להשברות כתר קבוע ופוחדת שיקרה שוב מתישהו ובעיית שחיקה שלי אולי גם משפיעה על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר שנשבר
ד``ר אורלי ניר שפירא01/10/2017לצערי אין רך לענות על כל התרחישי העתידים הללו
יש לבצע בדיקה קלינית ולהחליט לגופו של עניין וללכת צעד אחר צעד לפי השלבים של הטיפול
מציעה שתתיעצי עם הרופא שלך ויחד תחליטו בכל פע כיצד לנהוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר חרסינה שנשבר ואולי הארכת כותרת
ספיר01/10/2017אני מנסה נותנת לזה הזדמנות עוד פעם אבל פחד שזה יקרה שוב וכן אצטרך הארכת כותרת במיוחד שאני מרגישה לפעמים את הכתר הזמני , אבל אמרה שאולי זה כתר זמני מקווה אבל חוששת שלא יקרה כלום , אבל כמו שאמרת והחלטנו גם אני סומכת ואם תהיה בעיה היא תגיד שלא בסדר , אשתדל לאט לאט ומקסימום יישבר שוב מקווה שלא אבל רק שהשן מהמשחקים / מדידות לא יקרה לה כלום מילא הכתר אפשר תמיד אחר אבל רק שהשן לא תשבר . ודבר שני זה שעושים את כל המדידות מחדש , וחוץ מהחומר האלסטי גם את המדידה הראשונה שעושים גם עם החוטים בחניכיים זה לא יכול לגרום לחניכיים משהו , כלומר בגלל כמה פעמים לגרום שבאמת לא יהיה מקום בשן או נזק כלשהו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חניכיים וטיפולי פוריותמיקי07/09/2017
יש לי בעיות חניכיים ועשיתי ניתוח לפני כמה שנים. אני עוברת עכשיו טיפולי פוריות והחניכיים שלי נפוחות ומדממות. הבנתי שאסור לעשות טיפולי שיניים בהריון או בזמן טיפולים, אבל ממש ממש כואב לי. מה האפשרויות שלי בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי חניכיים בהריון
ד``ר אורלי ניר שפירא07/09/2017בהחלט מומלץ לבצע טיפולי שיניים וחניכיים גם בזמן הריון ובעיקר אם את נמצאת לפני הריון.
רקמת החניכיים מגיבה להורמוני הריון וחשוב מאו לשמור על חניכיים בריאות בזמן זה.
כמו כן מחלת חניכיים פעילה עלולה לפגוע במהלך התקין של ההריון
ממליצה לך בחום לפנות למומחה לחניכיים לאבחון וטיפול לפי הצורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להארכת כותרת בשןליאת05/09/2017
שלום אמרו לי שהניתוח מסובך יותר בשן טוחנת תחתונה במיוחד כמו אצלי האחרונה כלומר טוחנת שניה , כי אין לי בינה כבר והאם זה שיש לידה כתר אמרו לי אולי כדאי להוציא את הכתר ולעשות חדש כדי שיוכל לעשות לי את הניתוח בלי בעיה האטם הדבר נכון רוב הסיכויים שתהיה פגיעה וגם כדאי למנוע את זה ועוד שאלה אולי אצטרך גם הכי למעלה טוחנת שניה וגם שם יש כתר למעלה גם שם יהיה כדאי להוריד או הבעיה בדרך כלל מורגשת יותר באיזור למטה למעלה פחות בעיה ודבר שני אם באמת אצטרך את 2 המקומות לעשות ניתוחים האם אפשר את שתיהם ביחד או שזה לא כדאי וקצת מסוכן כי צריך ב-2 המקומות לשים חומר הרדמה ועושה את זה מסובך במיוחד ש-2 השיניים טוחנות , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת בשן טוחנת תחתונה
ד״ר יעקב הורביץ05/09/2017נכון, קצת יותר קשה לביצוע אבל לא בלתי אפשרי. שאלתך שייכת לשאלות שאי אפשר להשיב עליהן תשובה מלאה במסגרת פורום כללי כמו כאן ודרושה בדיקה פרטנית של המומחה בפריודונטיה (המומחה למחלות חניכיים, המוכשר לביצוע ניתוח הארכת כותרת). מומלץ שתפני עם שאלתך למומחה בפריודונטיה שיטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול במצב כזה?שני03/09/2017
היי הדבר נגרם כתוצאה מיישור שיניים לקוי - מהו הטיפול במצב כזה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנגע בעצם
ד``ר אורלי ניר שפירא03/09/2017את האבחנה של הסיבה לתופעה כדאי לברר לעומק וע"י צילומים של כל השיניים בפה עמנ לעשות מיפוי מצב.
ספציפית ניתן לבצע במקום ניתוח למטרת רגנרציה שמטרה שלו היא להשיב את העצם שאבדה.
אבל קודם יש לעבור בדיקה יסודית אצל מומחה לחניכיים והתאמת תוכנית טיפול שתתחיל בהכנה ראשונית ובסוף תגיע לניתוח המשקם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן כי מדובר ברשלנות רפואית?
שני03/09/2017האם ייתכן כי מדובר ברשלנות רפואית עקב היישור? כשהייתי אצל השיננית לפני כשנה היא אמרה לי כי יש לי תזוזה בשן. כששאלתי את הרופא שלי הוא אמר כי מדובר בחלק מהתהליך של יישור השיניים. ביום שישי האחרון הייתי אצל השיננית והיא אמרה לי שיש לי את הנסיגה - לאחר מכן ביצעתי צילום סטטוס שמראה כי חסרה עצם. הרופא לא ביצע לי צילומים תקופתיים, תיעד וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשלנות?
ד``ר אורלי ניר שפירא04/09/2017אין טעם לקפוץ למסקנות מרחיקות לכת. תופעות כאלה ואחרות עלולות להתרחש במהלך טיפול כלשהו ויש לדעת את התמונה במלואה. אין לדעת מה היה המצב קודם איך נשמרה ההגיינה האורלית ועוד ועוד
ראשית כדאי לקבל יעוץ ואבחנה וטיפול מותאמים עי מומחה לחניכיים עמנ לשפר את המצב זה לדעתי מה שחשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים שיש בהקצעת שורשיםנדיה טראובה01/09/2017
שלום וברכה!
בגיל 25 התחלתי טיפול אורטודנטי ליישור שיניים ולאחר 4 שנים אשר במהלכם עברתי שני הריונות + 2 לידות סיימתי את הטיפול שכלל 3 עקירת וניתוח לחשיפת שן כלואה (ניב עליון ימני)
לאחר 5 שנים עברתי 2 טיפולי שורש ועקירת שן בינה. לאחר בחינת הצילומים הפנורמים וטיפול אצל שיננית נאמר לי שישנה נסיגת חניכיים במיחוד בלסת התחתונה בפרונט והומלץ לי על טיפול הקצאת שורשים. אני מאוד מפחדת שלא ייעשה נזק והשיניים יאבדו את התמיכה של החניכיים ויתחילו לנשור. מה הסיכונים לטיפול הנ"ל ומה השכיחות לסיבוכים ? מישהו יכול להבטיח לי שלאחר הטיפול לא ייפלו לי השיניים?
תודה מראש והמשך יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים בהקצעת שורשים
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2017הסיכונים בהקצעת שורשים הם מינימאליים ובכל זאת קיימים. זהו הטיפול הראשוני החשוב ביותר והיעיל ביותר במחלת חניכיים, בלעדיו אין סיכוי לריפוי. מרביתם המוחלט של המטופלים עוברים את הטיפול בהצלחה ובשלום. לא ציינת בשאלתך אם ההמלצה ניתנה ע״י מומחה לחניכיים, ואם לא, אני ממליץ לך בחום לפנות לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים.
להלן רשימת הסיכונים והסיבוכים האפשריים:
תגובה לאלחוש המקומי
כאבים לאחר סיום הטיפול
דימום לאחר הטיפול
פציעת החניכיים ונפיחות
עליה ברגישות של השיניים לקור וחום
התכווצות של החניכיים, חשיפת שורשי השיניים, חשיפת שולי כתרים, הגדלת המרווחים בין השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בחניכיים ופתרון להקלהיערה30/08/2017
רציתי לשאול מהי דחיסת נזון ממה נובעת מה הפתרון ובמיוחד כואב ושמנקים יש יותר שאריות מבמקום / שן אחרת בפה ונתפס מבשן אחרת מה הפתרון ? ואם זה גם ליד שחזורים :סתימה , כתר זמני , כתר קבוע אפשר לעשות משהוא ? ואם לפני כמה חודשים עקרו לי שן בינה לידה יכול להיות מפה כל השינויים וחוסר ההתאמה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיסת מזון
ד``ר קובי אקשטיין01/09/2017דחיסת מזון - כלומר הצטברות של שאריות מזון בין שיניים, והישארותם במקום עד לגרימת דלקת וכאב, נגרמת עקב נקודת מגע לא תקינה בין שיניים. יכול בהחלט להיגרם משחזורים - כתרים וסתימות שאינם תקינים, ומאפשרים את הצטברות המזון במקום. כדאי להגיע למצב שגם שחזור זמני וגם קבוע יעוצבו כך שלא יאפשרו את התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות עיצוב חניכיים בלייזרעיצוב חניכיים27/08/2017
עיצוב חניכיים בלייזר באיזה מצב הוא עוזר? אין לי חשיפת חניכים אבל רופא שלא מומחה בחניכיים המליץ לי על כך לפני ציפוי למינייט...האם רק במקרה של חשיפת חניכיים עושים טיפול כזה או גם במקרים אחרים? האם עיצוב חניכיים אצל מומחה יכול לגרום לשינוי במראה החיוך ובמראה השיניים לעומת איך שהיה בהתחלה?
אותו רופא אמר לי שזה ישנה את המראה הכללי של השיניים אבל שעדיין כדאי לעשות למנייט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר לעיצוב חניכיים
ד``ר אורלי ניר שפירא28/08/2017מציעה שקודם תבקי את הצורך שלך.
האם יש לך בעיה אסתטית ואת מיוזמתך רוצה לשנות את מראה השיניים הקדמיות?
תבקשי הדמייה שתראה לך איך תראנה השיניים לאחר הלמינייטס
ניתן להשיג תוצאות יפות גם בלייזר וגם עי סכין ניתוחי הכל תלוי בניסיון של הרופא שמבצע את הפעולה.
כאי ם להתיעץ על הצורך בכך עם מומחה לחניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים לבנות ושקופות בקצוותרויטל22/08/2017
כחודשיים אחרי ביקור אצל הרופא שיניים וניקוי אצל שיננית שאמרו שכל מה שיש לי זה נסיגת חניכיים ושאני צריכה לצחצח חלש יותר עם משחה לחניכיים רגישות ולהשתמש בחוט דנטלי. אני עושה את זה מאז, אבל שמתי לב בחודש האחרון שקצוות החניכיים שלי - החלק שצמוד לשיניים הרבה יותר לבן ואפילו שקוף כזה. על מה זה יכול להעיד? החניכיים בגדול בצבע ורוד ואין לי דימומים.
זה תסמין למשהו מסוים? איך אפשר לשפר או למנוע את זה חוץ ממה שאני כבר עושה? ואצל איזה רופא להיבדק בעצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים שקופות
ד״ר יעקב הורביץ22/08/2017אבחנה של נסיגת חניכיים דורשת התייחסות. מדובר בתהליך שצריך לעצור. למען הרצף הטיפולי מומלץ שהמעקב יבוצע אצל רופא השיניים שלך אשר אבחן את הבעייה או אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנות בעיצוב חניכיים בלייזרעיצוב חניכיים ב19/08/2017
היי, היתי אצל כמה רופאים לגבי עיצוב החיוך, בין אם זה בלמינייט או משהו בסגנון, אחד הרופאים אמר לי שקודם כל חשוב לעשות עיצוב חניכיים בלייזר ולאחר מכן לצפות 6 שיניים.
האם יש "מה להפסיד" אם עושים את הלייזר? האם עלול להיות מסוכן הניתוח הזה? החשש הוא מתוצאות בין אם זה בלייזר ובין אם זה בלמינייט מתוצאות לא טבעיות או לא יפות או חלילה נזק כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר לעיצוב החניכיים
ד``ר אורלי ניר שפירא19/08/2017יש להיות מאוד זהירים כאשר באים לבצע פרוצדורה אסטטית בחניכיים אם לייזר.
הלייזר הוא מכשיר שיכול לגרום לנזק בחניכיים
כמו כן הייתי ממליצה לך בחום לא לבצע את הפרוצדורה אצל מי שאינו מומחה לרפואת חניכיים שיוכל לאבחן ולהציע את הפרוצדורה המתאימה בשילוב עם רופא שיניים המשקם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בחניכיים לאחר ניתוחדדי17/08/2017
עברתי אפיסקטומי עם השתלת עצם, ולאחר הורדת התפרים אני רואה שנשאר בקצה החתך פתח בקוטר 2 מילימטר שדרכו רואים משהו בהיר אני מניח שזה העצם המושתלת. האם זה יסגר מעצמו, אם כן תוך כמה זמן והאם כל עוד זה קיים אני צריך להמשיך בשטיפה בקורסודיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור
ד``ר קובי אקשטיין21/08/2017כדאי לעקוב אחר הממצא יחד עם הרופא שביצע את הפרוצדורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים עקב צחצוח לא נכוןאסף15/08/2017
יש לי נסיגת חניכיים עקב צחצוח לא נכון. אני משמר את המצב כבר מס' שנים. לאחרונה גיליתי כי ישנה טכניקה חדשה לצמצום הנסיגה ששמה pinhole. האם הטכניקה הזו כדאית והאם ישנם רופאי חניכיים בישראל שהחלו להשתמש בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטות לתיקון נסיגת חניכיים
ד``ר אורלי ניר שפירא19/08/2017חשוב לזכור שראשית יש לטפל בהרגל של הצחצוח האגרסיבי לפני שפונים לכל פרוצודורה לתיקון המצב.
השיטה שהזכרת היא שיטה קיימת אך פחות נפוצה למרות שהיא נשמעת מפתה חשוב לזכור שאין לה הרבה תיעוד בספרות המקצועית ואין הרבה מעקב לאורך זמן.
יש שיטות רבות נוספות והשיטה לתיקון הנסיגה צריכה להבחר ע"י מומחה החניכיים לבליווי צילומי רנטגן שיבדוק את מצב הנסיגה מצב העצם עובי החניכיים ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במי פה ואפקטיביותשרית14/08/2017
רציתי לשאול אני שוטפת במי פה ואחרי השימוש לא שוטפת כמו שצריך אבל אני שוטפת בערב ואחרי חצי שעה - לפעמים שעה שעה וחצי לפני השינה צריכה לבלוע כדורים שלוקחת לפני השינה האם זה מאבד את האפקטיביות? וכרגע משתמשת גם במי פה רפואיים פעמיים -3 פעמים למשך כמה ימים עד שבוע בגלל אחרי הליך כירוגי האם בטוח יצבע מה עוד שהייתי לפני שבוע וחצי אצל שיננית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקטיביות מי פה
ד״ר יעקב הורביץ15/08/2017ההמלצה המקובלת היא לא לשטוף את הפה כחצי שעה לאחר השימוש במי פה. לכן מה שתיארת איננו צפוי להשפיע על האפקטיביות של השימוש במי פה.
יש לציין שמומלץ להשתמש במי פה רק כ 15-30 דקות לאחר הברשת השיניים עם משחת שיניים ולא באופן מיידי, מפני שחומרי משחת השיניים מנטרלים את מי הפה.
הכתמת השיניים ו/או הלשון היא תופעת לוואי המופיעה ב-30% מהמשתשמים במי פה המכילים כלורהקסידין (כנראה מה שאת משתמשת כרגע). לאחר הפסקת השימוש מומלץ לבצע ניקוי שיניים והסרת כתמים אצל השיננית או רופא השיניים המטפל. תופעות לוואי נוספות הקשורות לשמוש במי פה המכילים כלורהקסידין הן טעם מתכתי ושינויים בחוש הטעם בסמוך לשימוש בחומר. אלו חולפים לאחר הפסקת השימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)