מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכתשית יבשה לאחר עקירהרוית11/05/2016
האם מכתשית יבשה יכולה להופיע לא לאחר ימים אלא רק לאחר שבועיים _שלושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתשית יבשה לאחר עקירה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין13/05/2016לא סביר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןמשהייתה מזוהמת ועדיין קשה אחריאילנית11/05/2016
אני כברנשלושה שבועות והמקום עדיין מאוד רגיש עדיין נתקע המון אוכל ויורד דימום בניקוי ובצחצוח אפילו מרגישה שהיה פחות ושוב התחיל לדמם יותר אפילו וחזרו כאבים שוב היו פחות ושוב חזר האם יכול להיות שמשהוא קרה והסתבך או שבגלל שהעקירה היתה בגלל סדק /זיהום ועוד שזו שן טוחנת לוקח זמן או גם זה וגם משהוא לא תקין כי המקום ממש רגיש מאוד וציפיתי שאחרי שלושה שבועות כבר יוקל מאוד או אפילו ייסגר כבר המקום של העקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שןמשהייתה מזוהמת ועדיין קשה אחרי - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין13/05/2016כדאי לתת למקום זמן להחלים. לשמור על המקום נקי, להרבות בשטיפות ולתת לגוף לעשות את שלו..סבלנות..כל אחד מחלים בקצב שונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירה שהיתה בגלל שן עם זיהום
אילנית13/05/2016וזה שאני מנקה את האיזור ומצחצחת לא גורם להאטה בהחלמה כי יורד דם אז וגם כמה יכול לקחת הריפוימוכדאי שיסתכלו כי השבוע במילא יש לי תור ומנסה שיהיה נקי לשטוף לא הרבה אחרי ארוחות מרכזיות ישר ושטיפות משתמשת אבל מרגיש לי כאילו אין שיפור ניכר ועברו כבר 3 שבועות בגלל זה מודאגת כבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי לאחר פרצדורה של התקנת שתלאילנית10/05/2016
רציתי לשאול האם אפשר לעשות ניקוי אצל שיננית אחרי שבועיים וחצי עוד עדיף לדחות ולעשות את השתל אחרי השיננית הבעיה שזה יוצא מעל 5 חודשים מהעקירה אם אחכה במקום 4 חודשים? ופוחדת שבגלל זה העצם יותר תספג ובטוח אצטרך השתלת עצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי לאחר פרצדורה של התקנת שתל - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ10/05/2016אפשר לעשות ניקוי אצל שיננית אחרי שבועיים מיום התקנת השתל.
אפשר גם לעשות שתל אחרי ניקוי אצל שיננית.
באופן כללי מומלץ לבצע את התקנת השתל אחרי שכל הטיפולים בגורמי הזיהום בחלל הפה הסתיימו: טיפולי חניכיים, ניקוי שיניים, סתימות, עקירות, טיפולי שורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי לפני או אחרי פרצדורה של שתל
אילנית10/05/2016אבל השאלה אם בעקבות הניקוי שאעשה כעבור 5 חודשים ולא 4 יכול להיות השתלה קשה יותר בגלל העצם או שזה לא משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי לפני או אחרי פרצדורה של שתל - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ10/05/2016לא משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח להחלים לגמרי מעקירת שןאופק06/05/2016
רציתי לשאול כמה זמן אחרי עקירת שן טוחנת עליונה שהייתה עם זיהום/סדקמלוקח למקום להיסגר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן לוקח להחלים לגמרי מעקירת שן - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין07/05/201610-21 יום...תלוי האם המקום נתפר, וכו׳
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה לגמרי מעקירת שן אחרי זיהום
אופק07/05/2016ויכול להיות מצב שכבר אתרי שבועיים והרבה פעמים עדיין רגיש מאוד/כואב במיוחד שהיקירה היתה בגלל זיהום/סדק? למרות שזה ללא תפרים אבל אולי בגלל שזו שן טוחנת עליונה זה יותר מורכב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים מודלקות וכואבות עם קושי לאכולאנונימית05/05/2016
אני עוברת טיפולים כימותרפיים (כרגע בדוקסיל). מזה מספר שבועות החניכיים מאוד כואבות לי וקשה לי לאכול. הייתי אצל רופא שיניים שאמר שיש לי כמו כוויות בחניכיים והן מאוד מודלקות ונתן לי שטיפה לפה (אמר שזה לא כיבים). ניסיתי את השטיפה, ועוד כל מיני פתרונות טבעיים ושום דבר לא עוזר לי. לפעמים הכאב בפה אפילו מעיר אותי בלילה. מה אפשר לעשות? מה יכול להקל? אציין גם שהכימותרפיה גורמת לבעיות עוריות גם בידיים וברגליים (כמו כוויות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים מודלקות וכואבות עם קושי לאכול - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ05/05/2016מומלץ שתבקשי מהאונקולוג המטפל הפנייה למרפאת שיניים בבית החולים בו את מטופלת. (יש מרפאות שיניים בבתי חולים רבים, למשל, ברמב״ם, תל השומר, אסף הרופא, איכילוב ועוד).
בנתיים השתמשי בשטיפת פה בתה בבונג (קמומיל), 3-4 פעמים ביום. מכינים שקית אחת של תה בבונג בכוס מים רותחים, מניחים להתקרר עד שפושר ושוטפים עם זה את הפה.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עקירת שן תוספת חשובהגאיה04/05/2016
אני שבועיים אחרי עקירה והמקום רגיש במיוחד אחרי אוכל ואז מנקה ומצחצחת ואז מהניקוי יורד דם מדובר בלסת עליונה ושן טוחנת האם בעקבות שיורד טיפה דם ההחלמה איטית והאם באופן עקרוני לסת עליונה ותחתונה החלמה אחרת כי עברתי לפני שנה ויותר עקירה בלסת תחתונה וזה היה בהרבה יותר קל.
ולא יכולה להמנע מלנקות את המקום כבר עברו שבועיים וגם עדיין נתפס שם אוכל שמשגע אותי אבל האם מצב כזה מאט ומפריע להחלמה וזה עושה מסובך יותר וגם נזקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר עקירת שן תוספת חשובה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא05/05/2016ההחלמה היא אישית ואם יש דברים שמציקים לך הטוב ביותר שתפני לרופא שטיפל בך שיבדוק האם הכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן המתנה משתל בפה ועד השלב הבאירדן01/05/2016
רציתי לשאול האם זמן השיקום לאחר החדרת שתל בלסת עליונה שמעתי שזה יותר זמן מלסת תחתונה והאם זה משנה גם את סיבת העקירה שהיתה לפני שהתקינו את השתל וגם אם עשו גם השתלת עצם ואם לא עשו גם יש הבדל בין לסת תחתונה ועליונה ואם כן כמה? וגם האם עושים בדיקות/ביקורות בזמן ההמתנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן המתנה משתל בפה ועד השלב הבא - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא01/05/2016הזמן המינימלי לחכות אחרי עקירה של שן טוחנת הוא 6 שבועות ועד 3 חודשים .
לאחר תקופה זו עושים צילום CT שמראה כמה עצם יש להשתלה ולפי זה מחליטים על הצורך בהשתלת עצם או בהרמת סינוס.
אין קשר בין גיל המתרפא לצורך להשתלת עצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עקירת שן רגישויות ועזרה אם הכל תקיןרוית28/04/2016
עברתי עקירה לפני שבוע והמקום עדיין רגיש/ כואב בתנועות מסויימות מורגש וקושי לאכול מזונות מסויימים . מדובר בשן טוחנת עליונה שמצאו סדק האם זה הגיוני וכמה זמן עוד זה יכול כזאת רגישות /כאב להמשך זה נורמלי למרות שיש הטבה אבל עדיין מאוד רגיש. והאם בגלל שזה היה סדק וזה אומר שהמקום במצב כזה לוקח יותר זמן להחלים ובמיוחד ששן טוחנת עליונה שהבנתי בכללי אחת השיניים עם סיבוכים בהשתלות והאם בעקבות זאת יש סיכוי גדול להשתלת עצם וגם לחכות יותר זמן מהעקירה להשתלה יהיה עד שהמקום יחלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר עקירת שן רגישויות ועזרה אם הכל תקין - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין29/04/2016שמרי על המקום נקי, ותני לזמן ולגוף לעשות את שלהם...האזור יחלים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע קטן בחיך העליון שלא עובר לפי הרופא אין צורך בביופסיהאפי24/04/2016
בסד
שלום רב
כבר כמה חודשים שיש לי בליטה כמו גוש
קטן בחיך העליון הייתי אצל פרופסור פה ולסת
שלטענתו הנגע אינו מחשיד
ואין צורך בהמשך ברור.
אחרי חודש חזרתי אליו שוב ושוב הוא אומר
שאין צורך בביופסיה.
למרות זאת אני לא רגועה ומאוד מפחדת
לא ברור לי מדוע
זה לא עובר !
השאלה שלי האם כל נגע בפה מחייב ביופסיה
או שעל פי מראה הנגע מחליטים אם יש צורך או לא.
מדובר בנגע קטן בצבע לבן שעד כה לא גדל
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע קטן בחיך העליון שלא עובר לפי הרופא אין צורך בביופסיה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין26/04/2016אני מניח שהלכת להתייעץ עם רופא מומחה בשביל לשמוע את דעתו המלומדת על הנגע..אם הוא לא הצליח להפיג את חששותייך ואת עדיין לא רגועה, פשוט לכי לשמוע דעה נוספת..זה בהחלט שווה שקט נפשי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
אפי26/04/2016תודה רבה על התיחסותך
שאלה נוספת בבקשה אם יש קשר
לזה שאני מרגישה את בלוטות הרוק
שבלחיים או שזה תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין26/04/2016לא רואה קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לטיפול שינייםדנה24/04/2016
שלום
סבלתי מדלקת חניכיים בסביבות בגיל 20 טופלתי ועד עכשיו המצב היה טוב
רק בזמן אחרון היו לי כאבים בחניכיים למרות שאני מנקה ביסודיות את השיניים
הגעתי למרפאת שיניים ואמרו לי שאני צריכה לעבור הקצעת שורשרים וגם איזון סגר.
בגיל בוגר יישרתי את השיניים האם יש קשר עם איזון סגר שאני צריכה לעבור ואם זה לא פוגע ביישור שיניים ואיך מתבצע איזון סגר ? אם תוכלו להסביר לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לטיפול שיניים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ28/04/2016איזון סגר נעשה על ידי השחזה סלקטיבית של משטחי לעיסה בשיניים במטרה לשפר את היחסים בין השיניים בשתי הלסתות, השרירים ומפרקי הלסת.
על הקצעת שורשים תוכלי לקרוא בפרק השאלות הנפוצות בפורום.
אני משער שרופא השיניים שבדק אותך אבחן את מצבך והגיע למסקנה שזהו הטיפול המתאים לך. כדאי לשאול אותו האם הטיפול שהציע לך צפוי לפגוע ביישור השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה נפילה על השיניים הקדמיותממליצה בחום14/04/2016
שלום, צריכה עזרה בדחיפות. בן שנה וחצי נפל על השיניים הקידמיות ודימם. לאחר עצירת הדימום ניראה שהדימום הגיע מתחת לשיניים מהחניכיים עצמן מאחור. כעבור שבוע היה שוב דימום ספונטני שעבר בדקתי שהכל בסדר. היה ניראה שהכל עבר אך לאחר כשבועיים שוב דימום והילד בוכה ולא רגוע. לאחר שהסתכלתי היטב שוב ראיתי צבע של דלקת על החיניכיים מאחורי השיניים כמו מרווח עם דלקת. בבקשה דחוף מה לעשות. מה אפשר כמצב חרום לעשות עד הגיה לרופא השיניים. האם אנטיביוטיקה או איזו משחה אנטיביטית מקומית. הדבר היחידי שיש לי בבית כרגע זה אורקורט. בבקשה עצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה נפילה על השיניים הקדמיות - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין14/04/2016לפנות בדחיפות לרופא שיניים מומחה לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ממליצה בחום16/04/2016קודם כל תודה על תשובתך אך צריכה עצה נוספת. ניגשתי לרופאת הילדים כיוון שהכל החמיר שוב עם וירוס שהיה לילד באותו שבוע, וירוס של חום ואפטות על צידי הלשון והגרון. כעבור 4 ימים שהפצעים החלו להירגע התחיל הדימום מסתבר מכל החניכיים הקדמיות שבם היתה הצטברות לכלוך לבן עקב אי ציחצוח ולא דלקת כפי שחשבתי. הרופאה הסתכלה ואמרה שאין צורך ברופא שיניים כיוון שזה אופייני למה שחווה עם הפצעים הפה ושיש דלקת חניכיים אדומות ומדממות ולנסות לצחצח לו את הלכלוך. נתנה אנטיביוטיקה נוזלית לשטיפת הפה בלבד פלוס ג'ל ג'נג'יג'ל. הקשבתי לעצתה והצלחתי לנקות לו את הלבן מתחת לשתי שיניים הקדמיות ואז היה דימום ממש רציני שהפסיק אחרי כמה דקותעם שטיפת הפה במים. הסתכלתי לאחר הניקוי וראיתי שנלבן ירד ונראה שיש טיפה מרווח בין החך לשן שנראה פתאום לאחר הניקוי. העניין הוא שכל מגע גם ביניים אחרות גורם לדימום בניסיון לנקות לו וזה מאוד קשה כי הוא מתנגד בתוקף ובכי והדם לא מפסיק. ידיין ממשיכה עם השטיפות פה באנטיביוטיקה אך האם זה מספיק? לא יכולה להגיע לכל הלכלוך. מה ניתן לעשות בבקשה או מה נדרש. האם חייב רופא שיניים או יש טיפול מתאים נוסף לאור השתלשלות העניינים? קישרתי את המכה של השיניים כי חשבתי שזה רק מהשתיים האלה אך הסתבג שזה מכל החניכיים הקידמיות שהחמירו עם מחלת הפה שהיתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין16/04/2016יש לפנות לרופא שיניים מומחה בטיפול בילדים (פדודונט), לא רופא ילדים כללי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ממליצה בחום16/04/2016מה ניתן לעשות עד אז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפה שלא עובר, מורגש גם מהאףחמי01/04/2016
שלום יש לי ריח רע מהפה שמורגש גם בנשיפה מהאף, עכשיו אני מקפיד על צחצוח לפחות 3 פעמים ביום, קיסם דנטלי בלילה מבריש את הלשון וכלום לא עוזר. עשיתי הצקעת חניכיים לא עזר, ניסיתי כמה פעמים תימסות פה עם קלורהקסדין לא עזר זה כאילו עוזר או ליום או מפחית את הריח ואז הריח חוזר ואי אפשר להשתמש בזה קבוע אז זה לא ממש עוזר.
מה מומלץ לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה שלא עובר, מורגש גם מהאף - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ03/04/2016ריח פה באוש מקורו בחלל הפה במרבית המכרעת של המקרים. לרוב, עקב יצירת תרכובות גפרתיות בכיסי החניכיים ועל גבי הלשון.
מקור נוסף לריח הוא השקדים. במקרים נדירים יותר, מקור הבעייה הוא דוקא האף וחללי הסינוס אשר עלולים להיות מודלקים ומזוהמים. מקורות נדירים עוד יותר לריח פה באוש הם זיהומים בדרכי הנשימה והריאות, כשל כלייתי, סרטן, ליקויים מטבוליים וביוכימיים.
לכן, אם נבדקת אצל מומחה למחלות חניכיים ולא נמצאה בעיית חניכיים או ציפוי לשון באוש, ואם הפעולות שנקטת בהן לא הביאו להטבה והיעלמות הבעייה מומלץ שתפנה לבדיקה נוספת אצל מומחה לרפואת הפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסילונית לטיפול בדלקות חניכייםדן29/03/2016
אני סובל מדלקות חניכיים סביב שתלים במקום אחד הכיסים עמוקים (8מ"מ),
הומלץ לי בין שאר הטיפולים להשתמש במכשיר הסילונית.
שאלתי היא ,האם זרם הסילונית שחודר לעומק הכיס ובכך מצליח לנקות טוב יותר ממברשת במקומות אלה הוא רצוי ,שכן יתכן שהזרם "חותך" את החניכיים ןבכך לא מאפשר למקום להרפא ,אם אמנם הטיפול מומלץ ,באיזה תדירות להשתמש בו פעם ביום,אחרי כל ארוחה? .
כיום אני משתמש במכשיר בזרם יחסית נמוך 3 פעמים ביום (לעיתים יש לאחר מכן מעט דימום בשטיפה).
אודה מאד על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסילונית לטיפול בדלקות חניכיים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא03/04/2016רובד החיידקים דבוק באופן מאוד הדוק לשיניים ושתלים ולכן זרם מים גם אם הוא חזק אינו יכול לנתק אותו מהמשטח.
רצוי יותר לנקות עם מברשת בינשינית ומברשת חשמלית.
אם ישנו כיס של 8 ממ רצוי לטפל בו גם באמצעים נוספים ע״י מומחה לרפואת חניכיים.
אחרת הכיס יעמיק והשתל יכשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצאת שורשים טיפול חניכיים האם כדאיסיגל28/03/2016
שלום
לפני כמה זמן הגעתי לרופא חניכיים לאחר הבדיקה נאמר לי כי יש לי נסיגת חניכיים. הוצע לי לעשות טיפול הקצאת שורשים. ברצוני לשאול האם טיפול זה הכרחי ועוזר לבריאות החניכיים. האם לאחר הטיפול יהיה שיפור במצב בריאות החניכיים. היות וטיפול זה יקר מאוד רציתי לדעת האם כדאי לעשות טיפול זה האם זה הכרחי ומומלץ וכמה הוא באמת משפיע על בריאות החניכיים ? שאלה נוספת האם טיפול זה משפיע על מראה החניכיים ?
תודה אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצאת שורשים טיפול חניכיים האם כדאי - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ29/03/2016אני ממליץ לך לקרוא את מדור השאלות הנפוצות. תמצאי בו מידע על דלקת חניכיים, הטיפול בדלקת חניכיים, הקצעת שורשים ומידע נוסף שיעזור לך בתהליך קבלת ההחלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקצאת שורשים טיפול חניכיים האם כדאי - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין29/03/2016היי, השלב הטיפולי הראשוני וההתחלתי במחלת חניכיים, מה שקרוי באופן פופולארי " נסיגת חניכיים", הוא ניקוי יסודי של כיסי החניכיים מאבנית וחיידקים שמצטברים בהם, טיפול שנקרא גם "הקצעת שורשים".
מדובר בטיפול בסיסי ופשוט שמביא לתוצאות מהירות ושיפור במצב החניכיים כך שבהחלט מדובר בטיפול מומלץ עם ערך מוסף גבוה.
במידה ויש בחניכיים בצקת ונפיחות סביר שלאחר הטיפול יחול כיווץ של החניכיים ותתקבל יותר נסיגה שלהם, כך שיכול להתקבל שינוי במיקום החניכיים שעלול להיות בעל חשיבות סביב לכתרים
קדמיים, אבל זאת הדרך לבריאות החניכיים..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכיים והרכבת כתר בגלל ושן קטנהתמי26/03/2016
רציתי לשאול האם יש מצב שצריכים לעשות ניתוח הארכת כותרת למרות בגלל שיש לי מבנה שן קטנה למרות שיש מקום וניסו וכל הזמן שהכתר חוזר לא יוצא טוב האם יכול להיות גם במקרה כזה ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים והרכבת כתר בגלל ושן קטנה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ27/03/2016יש אפשרות כזו. מומלץ שאם קיים היסוס, תפני לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)