מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ניתוחאורית29/05/2015
רציתי לשאול האם בדרך כלל לאחר הניתוח הארכת הכותרת לתת טיפול אנטיביוטיקה , במיוחד לאדם רגיש שכמעט כל דבר שאוכל עושה רגישות בפה , וכמעט כל טיפול שורש שעברתי עד היום הסתיים בסופו של דבר באנטביוטיקה למרות שניסו בלי , ובמיוחד בניתוח זה שזה כירוגי בתוך הפה והחניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא30/05/2015לא תמיד נותנים אנטיביוטיקה לאחר ניתוח הארכת כותרת. זה תלוי בכמות העצם שמורידים ובגודל ניתוח. אני מציעה שתסבירי את ההיסטוריה שלך לרופא /ה שינתחו אותך והם יחליטו ע"פ שיקול דעתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמהמעיין28/05/2015
אני הולכת לעבור הארכת כותרת בשן טוחנת עליונה , כמה ימים יכולים להיות כאבים וצריכה לקחת ימי חופש אני מתבלבטת האם יום הניתוח ומחרת מספיק או שכדאי עוד יום לדעתך? והאם הרופא ביום הניתוח גם יוכל לתת תשובה יותר בטוחה אחרי הניתוח לפי דעתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ28/05/2015א. יום הניתוח ולמחרת מספיק.
ב. הרופא ביום הניתוח גם יוכל לתת תשובה יותר בטוחה אחרי הניתוח לפי דעתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחעינת23/05/2015
רציתי לשאול מה תופעות הלוואי שיכול להיות לי לאחר הניתוח הנ"ל , ומה ההנחיות שצריך לעשות והאם הכאבים / תופעות הלוואי כמה יכולים להמשך והאם אפשרי לחזור לעבודה נראה לך אחרי יומיים אחרי הניתוח (יום הניתוח + יום מנוחה) והאם זה משנה את מיקום השן אצלי זה טוחנת עליונה שנפלה הרבה פעמים זה אומר משהו על תהליך הניתוח אם יהיה קל יותר או מסובך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין23/05/2015לא ברור לאיזה ניתוח את מתכוונת. בכל מקרה לרוב כאבים לאחר פעולה כירורגית בחלל הפה נשלטים היטב באמצעות משככי כאבים, כך שאין פה עניין של "לסבול" כמה ימים, לרוב אין שום בעיה לחזור לשגרת החיים ואין צורך להימנע מללכת לעבודה לאחר מכן. כמובן שכל אדם שונה בתגובתו ותמיד יש יוצאי דופן. בכל מקרה החלמה קלה ומהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח
עינת24/05/2015התכוונתי ניתוח הארכת כותרת השאלה האם יכול להיות כאבים יותר מיום הניתוח + יום למחרת וכדאי לקחת עוד יום או שזה בדרך כלל מספיק? , והשאלה שאם הכתר הזמני בגלל אילוצים היה שנה וחצי יכול לסבך את הניתוח ועשיתי צילום אין איזה עששת חדשה במקום אבל בכל זאת בגלל הזמן שעבר וגם שזו שן טוחנת שבזמנו לפני הכתר הזמני נפלה הרבה האם זה מצביע על הקושי בניתוח יותר מרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין24/05/2015לרוב יום זה מספיק, אבל את יודעת, כל אדם שונה ומגיב בצורה שונה.
אם הכתר הזמני שלם ותקין אז אני מניח שלא צריכה להיות בעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמניירדן21/05/2015
יש לי כתר זמני ואני צריכה לעבור הארכת כותרת , בגלל בעיות שהיו לי גם בשיניים במקום אחר ולא רציתי לסבול ב-2 מקומות בו זמנית וגם אישיות יצא שנדחה והכתר הזמני כבר שנה וחצי ובקרוב כבר אלך לניתוח השאלה האם בגלל שהכתר הזמני היה כל כך הרבה זמן יהיה איזה שינוי בניתוח יהיה יותר מסובך ובכלל האם נכון שניתוח הארכת כותרת בשן טוחנת יותר מורכב מבשן אחרת? והאם בגלל שהשן הזו נפלה הרבה וטיפול השורש היה קשה מאוד בגלל שהשן קטנה מאוד גם ניתוח הארכת כותרת ארוך ומסובך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין21/05/2015שלום ירדן
א. לא
ב. לא בהכרח
ג. לא בהכרח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מוגלתי בחניכיים - מי מטפל?ד״ר יעקב הורביץ17/05/2015
היי, יש לי פצע מוגלתי. הייתי שמחה לדעת אם אני אמןרה לפנות לרופא שיניים או רופא משפחה?
או בכלל זה עובר ע״י טיפול.
תודה!
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בחניכיים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא20/05/2015לחלוטין רופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח של נסיגת חניכייםערן17/05/2015
בוקר טוב לצוות המומחים, שמי ערן.
לפני מספר חודשים עברתי ניתוח נסיגת חניכיים בשן אחת (שהייתה במצב חשוף של כ0.3-0.5 ס"מ).
לאחר הניתוח ראיתי שהרופא לא השלים את כל הנסיגה, רק כיסה מתחתייה על מנת למנוע המשך והתדרדרות הנסיגה.
ברצוני לשאול, האם כך הדבר אמור להיות? מתמונות שראיתי ברשת, כמעט בכולן הבחנתי שהחיך כוסה עד הסוף ואילו אצלי עדיין נשארה נסיגה, בטענה שאי אפשר לכסות ורק השתילו לי מתחתייה חתיכת עור על מנת למנוע.
אשמח לדעת את דעתכם, היא חשובה.
בתודה רבה, ערן א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא מגיב לי?
ערן23/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח של נסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין23/05/2015כל מקרה לגופו. בהחלט ישנם מקרים שלא ניתן לקבל כיסוי מלא של אזור הנסיגה, הדבר תלוי בהרבה גורמים באזור המטופל. לעיתים בהחלט המטרה של הפעולה היא לעבות את האזור הנסוג ע"מ להפחית את הנסיגה בהמשך. מן הסתם כשמחפשים תמונות ברשת תמיד מקבלים את המקסימום ואת הכי טוב שניתן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבין אותך דוקטור אך עדיין
ערן24/05/2015אני מרגיש "מרומה", עדיין יש לי נסיגה איך שלא נהפוך את זה. אז יש עיבוי מתחת- אוקיי, אבל עדיין אני לא מבין למה לא כיסו עד הסוף. גם הרופא אמר לי "לא היה אפשר" אבל אני בהחלט לא מבין למה לא היה אפשר. הנסיגה שלי לא חריגה משאר הנסיגות, זה ממש מעצבן שילמתי המון כסף, לא בשביל שידביקו לי חתיכת עור מתחת לשן עם כל הכבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר לשאול..
מיכל21/06/2015הי ערן
אם אפשר לשאול כמה שילמת בערך
אני גם צריכהללכת לקראת דבר כזה.
נורא פוחדת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דם יבשרוני16/05/2015
שלום
יש לי קריש דם שחור מתחת לחניכיים שיניים קדמיותשנוצר בעקבות השפרצה חזקה של גרירי מלח( נפצעו החניכים )
זה כבר כמה שנים שם
איך אני מעלימה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם יבש - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא16/05/2015התופעה שאת מתארת דורשת בדיקה יסודית ומדוקדקת.
בדרך כלל גם אם החניכיים נפצעות הן מתרפאות באופן רגיל והתיאור שלך נדיר.
ממליצה לך בחום להיבדק אצל מומחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכייםספיר16/05/2015
יש לי כאבים מידי פעם בחניכיים. הכאבים קלים, קשה לי לאבחן אם הכאב
מהחניכיים התחתונות או מהחלק הפנימי של השפה התחתונה.
יש לי גם כאב מידי פעם בלסת התחתונה. לעיתים כאב מתחת ללסת באזור
בלוטות הלימפה, וזאת ללא תחושת גוש. כמו כן כאב מידי פעם באוזן.
האם צירוף כל הכאבים יכול להצביע על דלקת חניכיים? או שזה קשור לתחום רפואי אחר? החניכיים לא אדומות. אך נדמה לי שנפוחות. אני לא בטוחה.
אני בת 57. בצחצוח במברשת שיניים חשמלית אין דימום. במברשת שיניים רגילה יש מעט דימום.
יש לי תור לרופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ16/05/2015מן התיאור שלך נראה שהדבר הכי נכון הוא לפנות לבדיקה אצל רופא שיניים כשלב ראשון בתהליך חיפוש אחר סיבת הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדיאנה07/05/2015
שולחים אותי לצילום סטטוס מקביליות , רציתי לשאול מה ההבדל בינו לבין צילום נשך במרפאה במדויקות ובמה שרואים בצילום , מבחינת דלקות, חניכיים ועששת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא07/05/2015בצילום בשיטה המקבילה הזוית של הצילום קבועה ומראה בצורה מדויקת יותר את מידת ספיגת העצם אם קיימת ומאפשרת השוואה בין צילומים משנים קודמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת?אוסנת03/05/2015
רציתי לשאול מה ההבדל בסימפטומים בין דלקת חניכיים לחור בשן המצריך טיפול שורש והאם בשניהם אמורים לחוש כאב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת? - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ03/05/2015אין הבדלים עקרוניים בסימפטומים בין דלקת חניכיים לבין חור בשן. כאבים עלולים להופיע הן כתוצאה מדלקת בחניכיים והן בגלל חור בשן. חשוב לדעת שכאבים מצביעים על מצב חריף מתקדם. בתחילת התהליכים הדלקתיים בחניכיים וגם בתחילת תהליך הריקבון בשן אשר מוביל ליצירת חור בשן, אין כאבים.
בד״כ בדיקה תקופתית תזהה את הבעיות בשלב מוקדם, טרם הופעת הכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוםעדי02/05/2015
מזה שבוע זיהום בחניכיים. חלקו התרכז בחניכיים הםמיציות צמוד לחיך. יש שם גוש מוגלה צהוב שמתפשט. נעשה ניקוז עי רוםא שיניים ונקלח מוקסיפן אך ללא הועיל. כמו כן יש גם בעצם הלחי הקרובה. האם יכול להיות כי הזדהמה העצם? מה ניתן עוד לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למעמה. תודה
עדי03/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר ניסוח חדשגאיה01/05/2015
יש לי איזה כאב שלפי דעתי אחת מ-2 שיניים שאחת לפני שנתיים בערך נעשה לי סתימה לבנה והשניה שן אמיתית. הכאבים במשך היום כמעט ואין בכלל , הכאב הגדול קורה אחרי ניקוי בין השיניים + צחצוח שבסופו שאני יורקת ושוטפת יוצא דם מה זה אומר שיש כבר דלקת או שזה משהו אחר ואם כן מה יכול להיות, חשבתי בהתחלה אולי רגישות זמנית אבל זה נמשך ורגישות לא היה כואב בצחצוח ובניקוי ובטח לא דם לדעתי מה זה יכול להיות? וגם לא נראה לי שזה רק דלקת חניכיים כי היום המקום של השן הזאת או שתיהן ממש כואבת או שיכול להיות מצב שדלקת חניכיים עשתה דלקת / חור בשן שאיאלץ לעשות כבר טיפולים בשן ולא רק שיראו את החניכיים? אודה על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר ניסוח חדש - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא03/05/2015כדי לבצע אבחנה מדויקת עליך לפנות לרופא השיניים שלך שיבצע צילום ובדיקה קלינית וינסה לבדוק מאיזה מקור מגיע הכאב.
אין ספק שדימום מראה על דלקת אבל צריך להבין מהו המקור שלה ולפי זה ינתן טיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורית03/05/2015אבל דימום יכול להיות זיהום בשיניים ולא דווקא בחניכיים כי הדימום כמעט ולא נשאר והכאבים עדיין ישנם וחזקים , ובמיוחד אחרי ניקוי בין השיניים וצחצוח שנוגעים בשן , והיום טיפה היה קצת גם בשתייה חמה , ופעם אחת גם אתמול בלילה ללא גירוי האם זה אומר משהו? ויכול להיות שהבעיה היא לא בחניכיים אם הדימום כמעט עבר לגמרי אלא זה תוספת שבעקבות הבעיה בשן נגרם גם לחניכיים יש כזה דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלעתי קורסודיל גלעדי01/05/2015
בעקבות דלקת חניכיים נאמר לי למרוח קורסודיל ג׳ל על החניכיים. מצויין בעלון כי אסור לבלוע ויש לפנות למיון צחשש להרעלה. לא ידעתי ובטעות בלעתי את החומר אתמול בערב והבוקר שוב. מה עלי לעשות? בת 35
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלעתי קורסודיל גל - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא03/05/2015תמיד ששמים תכשיר בפה מעט ממנו נבלע.
הכוונה ב"לא לבלוע" היא שהחומר מיועד למריחה ולא לבליעה (כמו משחת שיניים)
אם הכמות היא קטנה אין מקום לדאגה. עליך להקפיד אחרי המריחה לירוק את העודפים מחוץ לפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםרוני29/04/2015
שלום,
אני בת 40 יש לי נסיגת חניכיים.
כיסים 5 מ״מ
שיניים בריאות לחלוטין את חניכיים חולות...
התחלתי טיפול הקצעות שורשים.
האם במקביל אפשר להשתמש בבית בדקפינול ג׳יל? האם זה טוב?
איזה שטיפה מומלצת? מי מלח או משהו אחר?
אשמח לתשובה
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא29/04/2015במקביל לטיפול החניכיים את אמורה לקבל הדרכה קפדנית לצחצוח.
החשיבות הגדולה היא באיכות הצחצוח ופחות בחומרים הנלווים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טיפול בפיורציפ ...כואב מאוד...אאאא22/04/2015
שתיתי 2 נירוסין ..עוזר לשעה ושוב חוזר ...כאבי תופת.....מה אפשר לעשות..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי טיפול בפיורציפ ...כואב מאוד... - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ22/04/2015התייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)