מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליעקברונן18/03/2011
יעקב שלום שוב,
במהלך השינה שלי אני שם לב בימים האחרונים, לתחושה שיש הידוק בין השיניים שלי. כלומר, אני מרגיש במהלך השינה מספר פעמים שהשיניים שלי מתהדקות אחת עם השניה, לא בעוצמה, אבל בכל זאת זה מורגש במהלך השינה. האם יש קשר לשטיפות המלח שבוצעו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעקב - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ18/03/2011אין קשר בין הדברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליעקבאיתי16/03/2011
יעקב שלום,
בהמשך לדימום בלחי - בליסטרין אפשר להשתמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעקב - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ16/03/2011אפשר, אבל ליסטרין מכיל אלכוהול העלול לשרוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בלחיאיתי15/03/2011
ד"ר שלום
הייתה לי דלקת חניכיים, ולמשך שבוע בערך גרגרתי מלח בישול גס עם מים. ביומיים האחרונים שמתי כמות גדולה קצת (2 כפיות בכל פעם). אתמול בבוקר התחיל לי דימום מתוך הצד הפנימי של הלחי (מעל לשניים הטוחנות התחתונות). כעת, קצת נרגע, אבל מה אני יכול לעשות על מנת ללרפא את האזור? מה גרם לכך? כמות המלח אולי?
אני עדיין רואה שהמקום פגוע ועדיין כואב. קשה לי גם לשתות או לאכול מזונות חמים.
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בלחי - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ15/03/2011הפסק להשתמש במי מלח. המקום צריך להתרפא תוך שבוע עד שבועיים. אם לא יחול שיפור פנה לבדיקה אצל רופא השיניים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר או מה?מאור15/03/2011
האם יש קשר בין דלקות חניכיים לבין מפרק הלסת כאבים בלסת
ונפח בצד ימין בלסת מתחת לאוזין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קשר או מה? - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ15/03/2011אין קשר בין דלקות חניכיים לבין כאבים במפרק הלסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםאביגיל15/03/2011
שלום
הייתי אצל רופא והוא אמר שיש לי דלקת חניכיים,
אך בשלב זה המליץ על ניקיון ולא על הקצאת שורשים.
כמה זמן אמור לקחת לזה לעבור, בהנחה שאני שומרת על ניקיון החניכיים??
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ15/03/2011כשבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע מוזר ליד שןעם סתימת שורשמגי14/03/2011
לפני כמה ימים התחליו לי כאבים ליד שן טוחנת עם סתימת שורש ומבנה. היום הסתכלתי שם וראיתי צבע לבן בחניכיים שליד השן ומעט צבע שחור בין השן הזאת לשן אחרת שגם הוא כאילו מתפשט לכיוון החניכיים שניתן לראות...
האם זה דלקת(בדרכ בצבע אדום...?)? מה זה יכול להיות?
נ.ב- אני מקפידה בכל ערב להשתמש בחוט דנטלי ובאיזור זה יש מרווח רחב יותר אז אני ממש מעבירה את החוט כמעט מתחת לשן כדי להוציא את מה שהצטבר שם.. אני לא יודעת אם זה קשור....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע מוזר ליד שןעם סתימת שורש - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ14/03/2011לקבלת תשובה מהימנה לשאלתך עליך לפנות לבדיקה ואבחון אצל רופא שיניים או מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת דלקת?שושי13/03/2011
עשיתי לפני כמה זמן אקו דרך הוושט וגם עברתי צנתור לפנייכן היה כתוב למי שיש בעיות חניכיים ולא היה לי לפנייכן זה יכול לגרום לו נזק וובעיות חניכיים ודלקות..
עכשיו בהתחלה לא הבחנתי יש תלי דימומים מהשיניים נפח בלסת בצד ימין
וכאבים בלסת בזמן שאני פותחת את הפה וריח נורא מסריח בפה וכול מני מוגלות בחניכיים
עכשיו אני לא יודעת אם ללכת לפה ולסת כי א.א.ג שלחה אותי לשם
אני בטוחה שזה דלקת כנראה
האם זאת דלקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זאת דלקת? - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ13/03/2011כן, ככל הנראה את סובלת מדלקת חניכיים. עליך לפנות למומחה למחלות חניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה חניכיים לאחר השתלת עצםניצה12/03/2011
שלום רב!
לפני כחודש וחצי עברתי לצערי עקירת 2 שיניים בלסת עליונה בגלל מחלת חניכיים שהופיעה מתחת לכתרים. הרופא המומחה ביצע ניתוח חניכיים והשתלת עצם.כיום אני עם פליפר עד לשיקום שיסתיים בהשתלת 2 שתלים בעוד כמה חודשים.
השאלה שלי : החניכיים באזור הניתוח נראים ורודים ללא דימום אך נראים ויזואלית שקועים ומכווצים ,כמו כן ניראה שגיד שהחזיק את החניכיים ירד למטה בהשוואה לגיד המחזיק את החניכיים בצד השני ,בביקורת הרופא טען שנראה בסדר בשלב זה ,אך הוא לא מבטיח שבסיום השיקום לא אצטרך ניתוח חניכיים נוסף או השתלת חניכיים . על סמך מה קבע הרופא את הדברים האחרונים,המידע מדיר שינה מעניי ,כיצד יש לדעת לפני צילום שיראה את מצב הדלקת וקליטת העצם שהושתלה את האופציות בטיפול נוסף.
האם יש אתר שמתאר את שלבי ההחלמה התקינים לאחר השתלת עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה חניכיים לאחר השתלת עצם - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ12/03/2011לעניות דעתי הרופא, היודע שהעתיד צופן בחובו גם ממד של אי ודאות, משתף אותך בתחושתו. כדאי לך להיות מוכנה גם לאפשרות שיהיה צורך בניתוח חניכיים או השתלת חניכיים, בנוסף לניתוח השתלים הדנטליים.
את תכנית הניתוחים קובעים על פי המראה הקליני בפה וגם על סמך צילומי רנטגן. בחלק מהמקרים נדרש צילום CT המשפר את התכנון של ההשתלות והשיקום על ידי ראיה תלת ממדית של המצב.
אינני מכיר אתר המתאר את שלבי ההחלמה התקינים לאחר השתלת עצם. אבל בקרוב אכניס תמונות בנושא לאתר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשן עם כתרמירון10/03/2011
שלום.
לפני כ-4 חודשים עשיתי כתרים ב-4 שינים קדמיות עליונות.
כתרים אלו היו שחזור של כתרים שנעשו לפני כ-13 שנים.
לאחר הדבקת הכתרים הרגשתי שיש קצת יכולת תזוזה שלהם אך הרופא אמר לי שככה זה ואין מה לעשות.
ביומיים האחרונים יש לי כאב מאחת (או שתיים) משיניים אלו. מתגבר מאד בזמן אוכל ורגיש למגע.
האם יש לזה פתרון ? מה עלי לעשות ?
תודה,
מירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשן עם כתר - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ10/03/2011אני ממליץ לחזור לרופא השיניים שלך. אם הוא לא יוכל למצוא את מקור הבעייה לכאב פנה לרופא שיניים אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בחניכייםאור09/03/2011
בשנים האחרונות יש תקופות שיש לי דם בחניכיים בין שתי השיניים הקדמיות, זאת בנוסף לנפיחות תמידית כמעט
אני מבקר פעם בכמה חודשים אצל שיננית מעולה, והיא אומרת לי שזה קשור לצחצוח, אבל אני לא מצליח לשנות את זה
מה אפשר לעשות? האם עלי ללכת לשיננית יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בחניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ09/03/2011הדימום מעיד, קרוב לודאי, על דלקת באזור. שתי המלצות עבורך: 1. היעזר בשיננית כדי ללמוד איך לנקות את האזור. 2. פנה למומחה למחלות חניכיים כדי שיבדוק אותך ויציע, במידת האפשר, דרכים יצירתיות המתאימות לך כדי שהאזור הזה יבריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים על החניכייםדנה01/03/2011
שלום רב,
לפני כחודש סיימתי טיפול שיניים אשר כלל עקירות וסתימות במס' רב של שיניים ובתום הטיפול הרכבתי גשר ליישור שיניים.
תמיד היו לי כתמים חומים על החניכיים בלסת התחתונה, אך בימים האחרונים שמתי לב לכך שהכתמים השחירו.
אבקש לדעת, ממה הדבר נגרם והאם יש טיפול לכך?
ברצוני לציין כי אני מעשנת, ייתכן שזה נגרם מהעישון?
תודה מראש, דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים על החניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ03/03/2011כתמים כהים על החניכיים מעידים ברוב המקרים על פיגנמטציה אתנית, המופיעה אצל בעלי עור כהה. בחלק מהמקרים הפיגמנטציה מקורה בסיבות אחרות.
אפשר להסיר את הפיגמנטציה האתנית בניתוח חניכיים פשוט. שאלות משנים קודמות בנושא זה מופיעות בפורום. חפשי "פיגמנטציה אתנית".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכייםשאלה חשובה28/02/2011
שלום,
לפני מספר חודשים גיליתי בחלק העליון של החניכיים הקדמיות מן גולה קטנה פנימית היא לא כואבת לא מציקה, באותו מקום בדיוק בצד השני לא מופיע כלום. האם זה המבנה פשוט, לפני כשנה וחצי עשיתי צילימי שיניים ולא ראו את זה (לא יודעת אם היה לא היה אז). מה זה יכול להיות?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים - תגובה
ד''ר ליביה יוסף28/02/2011בצילום רנטגן לא ניתן לראות אבחנה של ריקמה רכה, לכן לא אפשרי להשוות למצב ליפני שנה וחצי.
ממליצה לך על מנת להסיר ספק להתיעץ אם רופא השיניים המטפל או מומחה לחניכיים .יתכן שמה שאתה מתאר זה ממצא אנטומי ואין סיבה לדאוג ,בכל זאת תשובה ברורה יותר תהיה רק לאחר בדיקה רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שאלה חשובה28/02/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיננועדן27/02/2011
שלום
יש מכשיר חדש
השיננוע (הקיסם הרוטט) הוא מכשיר חדש לניקוי תת-חניכי במצב בריא ובמצב חולה כאחד. מטרת השיננוע היא לנקות את כל השטחים שמברשת השיניים והחוט הדנטאלי אינם מסוגלים לנקות, ובכך למנוע מחלות חניכיים ולאפשר התמודדות יעילה עם תופעת נסיגת החניכיים ואיבוד שיניים, המחריפה עם העלייה בגיל
מה דעתכם עליו ? האם לא יכול לפצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיננוע - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ27/02/2011המכשיר שתיארת איננו מוכר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה קטנהדן27/02/2011
למה בכמה שיניים יש צורת האות וי האנגלית בחניכיים העוטפים את השן וכנראה לאט לאט יעלמו - תמונה מצורפת
אני אחרי כל ארוחה משתמש בחוט + מברשת 614 + ציחצוח במברשת חשמלית לא נוגע בסוכר.כל 9 חודשים + - .אצל שיננית בטיפול שנתי .
מה עוד לעשות?
ומה לא לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ27/02/2011התופעה שתיארת נוצרת בגלל שימוש לקוי במברשת שיניים.
עליך לעבור תהליך של לימוד ושיפור טכניקת השימוש במברשת השיניים כדי להפסיק את התהליך הזה. המסגרת הלימודית המתאימה היא מרפאת חניכיים, כלומר מרפאה של מומחה למחלות חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס בחניכייםדן27/02/2011
שלום
לפני 30 שנה עשיתי טיפול שורש בשן עם סתימה שמחזיקה עד היום.
לפני 10 שנים בערך גילו כיס בחניכיים של 4-5 ממ שעושה בעיות לפעמים.
לפני 3-4 שנים בביקור שיגרתי אצל שיננית ורופא חניכיים שבודק אחריה הוא הפנה תשומת ליבי שהשן הזו שבורה ובהזדמנות אלך לרופא שיניים לעשות כתר. כנראה זה היה כך שנים,
מה יקרה אם אשאר כך עוד 30 שנה?
שיננית אחרת אומרת שבגלל הכיס לא ממליצה לעשות שם כתר שיוסיף בעיות לכיס .
מה דעתך?
תודה
מצורפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס בחניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ27/02/2011אין לי דיעה בנושא. עם זאת, אתה עצמך כתבת שהמצב הזה קיים כבר 30 שנה. לכן אתה כנראה מהסס מלשנות את המצב, ודי בצדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)