פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בחניכים ושומרי מקום כמה שאלות
    אבירם
    18/01/2011

שלום לכולם,
    יש לי כמה שאלות בנוגע לשומרי מקום וחניכיים

1. יש לי נפיחות בחניכיים וכאבים קלים בכמה שיניים כבר המון זמן
    וזה מאז שהיה לי שיניים עם חורים ועקרתי אותם ועדיין יש כאבים ונפיחות בחניכיים
    מה זה יכול להיות ויש שיניים שאני מנקה עם חוט דנטלי יורד דם

2. עשיתי עקירה ל2 שיניים ולא שמתי שומרי מקום הרופא לא ראה בצילומי פה שיניים שהולכות לגדול והשיניים נצמדו מה עושים במצב שיצא שיניים חדשות ?

3. יכולות לצאת שיניים חדשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בחניכים ושומרי מקום כמה שאלות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    18/01/2011

שלום רב,
    1. דימום בעת ניקוי השיניים בחוט דנטלי מעיד על דלקת חניכיים. נסה להתמיד בשימוש בחוט דנטלי פעמיים ביום במשך שבוע ימים. אם הדימום לא יחלוף פנה לבדיקה וטיפול אצל רופא שיניים או אצל מומחה למחלות חניכיים.
    2, 3. לתשובה בקשר לשומרי מקום ושיניים חדשות פנה לפורום אורתודונטיה או גש לבדיקה אצל רופא שיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום בחניכיים בזמן נטילת רואקוטן
    תמרה
    17/01/2011

שלום

אני בת 20 ונוטלת רואקוטן מזה כמעט חודשיים.
    לפני כן היו לי קצת דימומים, לפעמים אחרי צחצוח שיניים אבל ממש לא רציני.
    לא מזמן הדימומים החלו להיות רציניים יחסית. כל פעם אחרי צחצוח יורד לי המון דם וגם אחר כך בבקרים אני יורקת טיפה דם.
    רציתי לדעת אם זה קשור לרואקוטן ומה אני צריכה לעשות בנידון?

תודה רבה

הוספת תגובה

• דימום בחניכיים בזמן נטילת רואקוטן - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    17/01/2011

לא מצאתי בספרות המדעית קשר בין נטילת רואקוטן (טרטינואין) לבין בעיות בחניכיים. מומלץ לטפל בנפרד בבעיית החניכיים שהופיעה אצלך על ידי בדיקה, אבחון וטיפול אצל רופא שיניים או אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    דני
    10/01/2011

שלום. כנראה בעקבות נטילת דנטואין(לאפילפסיה) נגמרים לי החניכיים. החלפתי כדורים(למיקטל) אבל המצב חמור למרות ביקורים אצל שיננית. נוטל גם נגד לחץ דם, דילול דם וטרנקסל. יש לי כבר בליטות שיניים לעבר החניכיים מבפנים

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    11/01/2011

אתה סובל מכמה מחלות ובעיות, ביניהן אפילפסיה ויתר לחץ דם. בין תופעות הלוואי של התרופות המשמשות לטיפול בשתי מחלות אלו נמנה גם שגשוג חניכיים (gingival overgrowth). לכן, אני ממליץ לך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מברשת ומשחת שיניים לנסיגת חניכיים??
    אופיר
    08/01/2011

איזו מברשת ומשחת שיניים מומלצות לטיפול בנסיגת חניכיים?
    אקווה פרש, מרידול, אלמקס, קולגייט הרבל, קולגייט, אורביטול, אוקסידנט ??

הוספת תגובה

• מברשת ומשחת שיניים לנסיגת חניכיים?? - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    11/01/2011

לכל אחת מהמשחות שהזכרת זכות קיום.
    בשלב זה הפורום אינו עוסק בבדיקת מוצרים והמלצות עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי שיניים עמוק בהרדמה
    הילה
    08/01/2011

פניתי למומחה חניכיים עקב נסיגת חניכיים וקיבלתי הצעת מחיר של 3,000 ש"ח לניקוי עמוק בהרדמה , כאשר מדובר בשתי פגישות בכל פעם חצי פה.
    האם מדובר בסכום סביר? האם רצוי לקבל הצעת מחיר נוספת?

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי שיניים עמוק בהרדמה

הוספת תגובה

• ניקוי שיניים עמוק בהרדמה - תגובה

ד''ר ליביה יוסף
    08/01/2011

הפורום הזה לא עוסק בהצעות מחיר או תגובה למחירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3000 ש"ח לניקוי עמוק זהו שוד לאור..

אורי
    05/02/2011

יום.

ממש בימים אלה אני עומד לקבל טיפול זהה מרופא השיניים שלי.

עלות: -.600 ש"ח בלבד לשני הטיפולים כולל הרדמה כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה דחופה ,
    נ'
    07/01/2011

אני בן 33 סובל מכאבים בפה,

ההרגשה היא בקצוות של הפה , ועל החניכיים מקדימה ומאחורה של השיניים.

נבדקתי ע"י רופא שיניים + מומחה לחנייכים (בעל שם טוב, שהיה מקצועי)
    ולדבריהם אין לי דלקת חניכיים רצינית (כך אמר רופא החניכיים) , ורופא השיניים טען שיש דלקת (הוא לא היחיד,- גם עוד רופא טען ככה)

אבל לטענתם זו אומנם דלקת אבל לא בטוח שגורמת לכאבים כאלה עזים. ולא הציעו לי פתרון.

האם יש מישהו שבאמת מומחה ברמות גבוהות לרפואת פה ? או חניכיים ? למי עליי ללכת ? הכאבים קשים (אגב, דנטאלית ביצעתי שם מס' טיפולים ,ויש סתימה קטנה לבצע בצד הזה , שלטענת שני רופאי שיניים - היא לא משהו שיכול לגרום לכאב)

אשמח לעזרה ! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה דחופה ,

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה דחופה , - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    07/01/2011

קשה לדעת מה הגורם לכאבים אצלך. נסה לפנות למומחה לרפואת הפה. תוכל למצוא את רשימת המומחים לרפואת הפה באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים...
    מישהי
    06/01/2011

שלום!
    אני בת 23 ולפני כמה ימים הייתי אצל רופא השיניים שלי והוא אמר שיש לי התחלה של נסיגת חניכיים.
    לצערי למרות שאלותיי המרובות הוא לא הסביר לי מה זה אומר רק אמר שצריך לעשות "הקצאות" אם אני זוכרת נכון ולהקפיד על הגיינה.

השאלות שלי הן..
    מה זה בעצם נסיגת חניכיים? וכמה חריג זה, כאשר זה קורה בגילי?
    כיצד זה קורה?
    איך זה נראה?
    וכיצד אפשר לטפל?

תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים...

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים... - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    07/01/2011

מידע על מחלות חניכיים והטיפול בהן תוכלי למצוא במדור השאלות הנפוצות.
    בנוסף, מומלץ שתחזרי לרופא השיניים לקבלת הבהרות. אני ממליץ לך לפנות גם למומחה למחלות חניכיים מפני שבגילך הצעיר חשוב לבצע אבחנה נכונה ולטפל במחלת חניכיים כדי לשמור על השיניים עוד הרבה שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המליצו לי לעבור ניתוח חניכיים
    גלית ס
    05/01/2011

המליצו לי על ניתוח חניכיים לפני הכתרים הקבועים

ניתוח חניכיים עד שישית פה X 4 פעמים
    רגנרציה מודרכת של העצם X 4 פעמים
    ניתוח הארכת כותרת ב X 13 שיניים

אמדוגיין-חלבון לחידוש רקמות ל 3-4 נגעים 0.7 פעמיים
    ממברנה BIO-GIDE קולגן 25*25 מ"מ פעמיים

רוצה לדעת עם אפשר לעשות את הכתרים הקבועים ולאחר מיכן לקבלחוות דעת נוספת

תודה מראש
    גלית

הוספת תגובה

• המליצו לי לעבור ניתוח חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    05/01/2011

מקובל לסיים את הטיפול הפריודונטלי ואת הניתוחים לפני ביצוע הכתרים הקבועים.
    אם ברצונך לקבל חוות דעת נוספת מומלץ שתפני כבר עכשיו, לפני ביצוע הכתרים הקבועים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האישה שאיתו...
    שרי
    04/01/2011

שלום רב לכולם,

בעלי בן 54 במהלך שנותיו טיפל לא אחת אצל רופא שינייים מהיותר נחשבים באזורנו.
    לפתע פתאום ביום בהיר אחד הוא חש את שיניו מתרופפות עד כמעט מצב שהוא צריך לשמור אותן שלא יעופו מהפה.
    רופא השיניים הפנ אותו לכירורג מדופלם עוד יותר מנהל מחלקה באחד מבתי החולים הגדולים באזורנו והלא קבע שיש לבעלי :
    1. נסיגת חניכיים קשה
    2. התפוררות עצם
    3. יש צורך להשתיל עצם
    4. יש צורך לעקור את השיניים הקיימות
    5.יש צורך להשתיל שיניים חדשות

טוב בעלי התחיל תהליך בדיקת המעות מחיר וכמו כן גם הצעות לשיטות טיפול שונות.
    בעלי נבדק ע:י מספר רופאים וכירוגים שונים ברמות שונות 4 דעות נוספות כאשר כמעט אין דימיון בין אחת לשניה , מצב שמכניס אדם לדילמה לא נורמלית, מה , איזה ואיך לעשות כדיי שיהיה הכי טוב שאפשר , הריי בנוסף לבריאות מדובר פה גם בהוצאה של סכומיי כסף ענקיים,
    שמאוד קשה פתאום באמצע החיים להתעורר עם תיק שכזה.
    בכלאופן באחת הבדיקות הכירורג עלה על עניין שקשור בבלוטת התריס ואכן לפניי כשנה בעלי עבר ניתוח והוצאה מגופו אונה אחת של הבלוטה הפתלוגיה אמרה שהמצב אינו סרטני תודה לאל.
    אחריי תקופה בעלי הלך לבדיקות מסויימות אצל האנדוקרינית שלו ושם לאחר הבדיקות התברר שהאונה שנשארה אינה מתפקדת כל כך טוב, לכן קיבל טיפול תרופתי שהחל לצרוך אותו ממש לאחרונה כדיי לשפר את התפקוד של האונה שנשארה.
    אותו כירורג החל להעלות השערה שמא אולי מה שיש לבעלי זה או סכרת שמייד נשללה או לא עליינו מחלת חניכיים ממאירה.
    שאלתי מחולקת למספר חלקים-
    1. מה עליינו לעשות עכשיו עם מי להמשיך הכירורג הבכיר כמו כן הרופא הבכיר כלל לא
    העלו או דיברו על האפשרות הזאת אלא רק על ניתוח ,עקירות והשתלות בתהליך הקלאסי הארוך.

2. האם לעשות את השתלת השיניים בשיטה הצרפתית שהציע לו אחד הרופאים?

אנחנו מאוד מבולבלים ולא ממש יודעים כיצד הכי נכון לפעול ובעיקר חסר לנו מיידע והמלצות על שיטות ההשתלה המהירות החדשות שישנן היום.
    ובכלל כיצד עליינו לפעול בנוגע לרעיון של המחלה חלילה.

נודה לך מאוד על עזרה קטנה שתאיר את החושך שלנו הזמני הזה
    תודה, תודה רבה מאוד שרי

לקביעת תור
    סגירה
    האישה שאיתו...

הוספת תגובה

• האישה שאיתו... - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    05/01/2011

אני מבין שבעלך סובל ממחלת חניכיים חמורה אשר גרמה להרס ניכר של העצם התומכת בשיניים. במצב זה צריך לבדוק האם יש אפשרות להציל את השיניים או את חלקן. לצורך בדיקה זו מומלץ לפנות למומחה למחלות חניכיים. אני סבור שהשאלה השנייה שיש לבדוק היא- מה אפשר לעשות כדי למנוע את הישנות המחלה. השאלה השלישית- מה אפשר לעשות לשיקום ההרס. כמובן שלא ניתן לענות על כך בפורום הזה אלא תשובה כללית מאוד.

השיטה הצרפתית אינה מוכרת לי.

חשוב לזכור שהבעייה התפתחה, כפי שהיטבת להבין, לאט לאט ובאין מפריע. טעות היא לחשוב שאפשר למצוא פתרון בזק לבעייה כרונית כזו ולסיים אחת ולתמיד את ההתעסקות בנושא. טוב עשיתם שפניתם לכמה רופאים לקבל הצעות מחיר. עכשיו כדאי לשוב אליהם כדי לקבל מהם הסבר על הטיפול שכל אחד מהם מציע ולא רק על עלותו. אם תצליחו להבין את הטיפול המוצע והוא יתקבל על דעתכם, קרוב לודאי שתסכימו גם לבצע אותו. צריך להיות רופא מומחה כדי לדעת להציע פתרון מתאים אבל לא צריך להיות מומחה כדי להבין את הפתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים...
    רומי
    04/01/2011

שלום,
    יש לי כאבים מעל השיניים העליונות אמצעיות ורק שם... הכאב עולה עד האף - הנחיר השמאלי ואף הרגשתי גוש קטנטן ברצפת הנחיר קרוב למחיצה, כואב שאני לוחצת עליו...
    בנוסף, בצד שמאל של החניכיים יש שקע שאין בצד ימין...
    מה זה יכול להיות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים...

הוספת תגובה

• כאבים... - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    05/01/2011

זה יכול להיות תהליך דלקתי הגורם לכאב באזור.
    מומלץ שתפני לבדיקה אצל רופא שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניראה דלקת חניכיים-שאלה
    אביחי מויאל
    03/01/2011

היי מה שלומכם ותודה רבה!
    אני אביחי בן 24 כרגע בקנדה בתור תייר
    יש לי בעיה:יש לי כמו גולה שצמחה לי מאחורי השן הטוחנת בצד ימין למטה
    מה גם שיש לי שן לא אמיתית בשן שלפניה...
    אני לא מסוגל לאכול דרך הצד הזה - יש כאב רב באזור הגולה כולל...
    הבעיה כבר 5 ימים...
    חשבתי יעבור מעצמו אבל עדיין לא
    מה אפשר לעשות? מה האנטיביוטיקה שנותנים במצב כזה בדרך כלל?
    מה לדעתכם זה???
    השתל ללא כאב מיוחד
    וגם החניכיים לא ניראות אדומות יותר מידיי....(לדעתי)
    תודה מראש! אביחי!

לקביעת תור
    סגירה
    כניראה דלקת חניכיים-שאלה

הוספת תגובה

• כניראה דלקת חניכיים-שאלה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    03/01/2011

רוב הסיכויים שהבעייה קשורה לשן ולא לחניכיים שמסביבה. אין ברירה אלא לפנות לבדיקה אצל רופא שיניים. אנטיביוטיקה היא לא טיפול הבחירה הראשון. צריך לזהות את מקור הבעיה, הגורם לה. אם אכן קיים תהליך דלקתי הקשור לשן בחלק מהמקרים יש לבצע טיפול שורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספתי גם תמונה

אביחי מויאל
    03/01/2011

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים והנקה
    טלי
    26/12/2010

שלום, יש לי נסיגת חניכיים שבזמן ההריון נהייתה חמורה יותר.
    האם ניתן לעשות טיפול חניכיים (ניתוח/השתלה) בזמן הנקה? אני מניחה שלוקחים אנטיביוטיקה חזקה

תודה ושבוע טוב
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים והנקה

הוספת תגובה

• חניכיים והנקה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    29/12/2010

עליך לטפל בהחמרה בנסיגת החניכיים שהתרחשה בזמן ההריון. אני ממליץ לך לפנות לבדיקה וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים. במרבית המקרים מתחילים בטיפול ללא אנטיביוטיקה. רק בחלק מן המקרים מומלץ להוסיף טיפול אנטיביוטי. במקרה שלך אפשר לדחות אותו עד לתום תקופת ההנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגעים בחניכיים
    יניב
    23/12/2010

שלום רב,
    אח שלי עבר השתלה בלסת עליונה צד ימין באזור הטוחנות לפני מספר שבועות ובזמן האחרון יצא לו סוג של בליטה ליד אותו אזור בעלת מרקם חלק, קשיח ובערך באותו צבע כמו החניכיים שמסביב. העניין שגם בצד ימין של הלסת יצאה לו בליטה כזאת וזה מה שמוזר.
    אם זה היה רק באזור של השתל אז זה הגיוני אבל למה גם בצד השני?
    והאם הנגע שתיארתי הינו חשוד ואולי חלילה מסוכן?
    בתודה מראש,
    יניב

לקביעת תור
    סגירה
    נגעים בחניכיים

הוספת תגובה

• נגעים בחניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/12/2010

זהו באמת תיאור מוזר. יתכן והבליטה הזו היתה קיימת גם קודם לכן והיא מהווה תופעה פיזיולוגית סימטרית ורק עכשיו, משבוצעה השתלה באזור, תשומת הלב נמשכה אליו. כדאי לפנות אל רופא השיניים אשר ביצע את ההשתלה ולהתייעץ איתו כדי לדעת האם אכן כך הוא או שמדובר בתופעה פתולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חניכים ועששת
    ורוניקה ר.
    22/12/2010

שלום,
    אני בת 57 ובמשך חיי טיפלתי תמיד ובאופן תמידי בשיניים שלי תוך כדי בדיקה דו-שנתית ולכל בעיה שהתעוררה טיפלתי מידית. אני מצחצחת את שיניי פעמים ביום ומקפידה גם על ניקיון באמצעות חוט דנטלי.
    היום בבדיקה שגרתית אצל רופא חדש, נתבקשתי והבאתי צילום סטטוס. אחרי הסתכלות עליו טען הרופא שיש לי מיליוןן בעיות מנסיגת חניכים, עצם, עששת , חורים מתחת לכתרים ועוד כמכ וכמה עניינים מפחידים שלו הייתי הולכל על פיו הייתי כבר צריכה להכין את עשרות אלפי השקלים על החלפת הכל.

אני די מזועזעת ממה שנאמר לי וזה עורר בי אי-אמון, לכן הייתי מבקשת עזרת מי שיכול מעט ליעץ לי מה עלי לעשות מלבד ללכת לעוד רופאים ובדיקות.

אני יכולה לצרף את צילום הסטטוס כאן

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חניכים ועששת

הוספת תגובה

• בעיות חניכים ועששת - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/12/2010

אפשר לראות כמה בעיות בצילום ששלחת. תהליכים דלקתיים בקצה חוד השורש של כמה שיניים, אובדן עצם (תוצאה של מחלת חניכיים), שחזורים לקויים (סתימות לקויות). זהו מגוון של בעיות הקשורות לשיניים וגם לחנייכים.
    אני ממליץ שתפני לרופא השיניים ותבקשי ממנו הסבר על כל הבעיות שהוא מצא ועל הפתרון הדרוש לכל אחת מהן. אחרי שתהיה לך תשובה מלאה לכל שאלותיך תוכלי להחליט אם התשובה מספקת אותך או שאת זקוקה לחוות דעת נוספת. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתו של דר' הורוביץ

ורוניקה
    25/12/2010

תודה רבה על תגובתך, הייתי רוצה בכל זאת האם כאשר קימות בעיות דלקתיות של שינים אשר סתימותיהן הושלמו לפני מספר שנים, ניתן לחיות ללא תחושת כאב או אי-נוחות במשך זמן רב כל כך. אודה לך מראש על תשובתך, ורוניקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתו של דר' הורוביץ - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    26/12/2010

נכון, לעיתים הבעיות המתגלות בבדיקה קיימות ללא השתנות או החמרה זמן רב וניתן לחיות עימן. לכן המלצתי על קבלת הסבר יותר פרטני מרופא השיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוניקה - נשיגת השיניים ושאר בעיות

ורוניקה
    15/02/2011

דר' הורוביץ שלום רב,

עברתי מספר בדיקות אצל 3 רופאים שונים והזדעזתי מהדרך וההמלצות שקיבלתי. אני עושה תקציר שאומר שלי אין שום דבר המזכיר בעיית חניכיים:
    א. בגיל שמתקרב ל-59 לכל אדם יש נסיגה מסוימת במיוחד כאשכ הכתרים הורכבו לפני עשור לעיתים.
    ב. אין לי אף חור ואף כאב וגם אין לי שום דימום.
    ג. אחרי שמלבד רופאה אחת אמרה שאין שום דבר שחייבים לעשות כי יש מעט מאד נסיגה במקום אחד או שניים וכרגע לא ניתן לטפל, אלא עדיף לעקוב ולהמתין, שניים אחרים אמרו דברים סוטרים. ברמב"ם התיעו לי לעשות ניקוי עמוק כל פעם רבע פה. על זה הייתי מבקשת את חוות דעתך. רופא אחר טען אחרי הסתכלות קלינית של לא יותר מדקותיים (הרופאה הראשונה התבוננה בפי כ-25 דקות תוך כדי בדיקה מקומית שך כך שם, כתר וחניכיים נלווים), שאין לי דלקת חניכיים אלא קלה ביותר, אך הוא ממליץ לי במקום אחד מימין למעלה לנתח את החניכיים ולטפל ב-3 שיניים בסתימות שורש ולבצע פרוצידורה אשר שכחתי את שמה הכוללת חיתוך חניכיים כדי להניח יותר טוב את הכתר הדחש.
    אני תוהה האם כאשר אין לי שום דבר להתחיל לסבול ולעשות שינויים מהפכניים בתוך פי או עדיף להסתפק בניקוי העמוק.
    תודה מראש על תגובתך, ורוניקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוניקה - נשיגת השיניים ושאר בעיות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    15/02/2011

מרוב דיעות קשה להחליט. גם אני לא יכול להחליט בעבורך ללא בדיקה קלינית. וגם אז, יתכן ודעתי תהיה דומה לאחת מחוות הדעת שקיבלת או שונה לחלוטין. בכל אופן האפשרויות לבצע ניקוי עמוק או לבצע מעקב נראות לי הגיוניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישת ייעוץ
    יוליה
    20/12/2010

שלום, אני בת 23 ויש לנו במשפחה מחלת פרדונטיטס תורשתית
    אבי ודודתי איבדו את שיניהם בגיל 20 וכרגע הם עם תותבות
    מגיל קטן אני מטופלת אצל רופאי שיניים- טיפולי שורש, שינניות, אורטודנטיה וכו
    כבר זמן רב אני מחפשת מומחה חניכיים שיוכל לייעץ ולסייע על דרכי מנע לאיבוד השיניים
    אשמח לתשובה והפנייה
    תודה
    יוליה

לקביעת תור
    סגירה
    פגישת ייעוץ

הוספת תגובה

• פגישת ייעוץ - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    20/12/2010

את רשימת המומחים לחניכיים תוכלי למצוא באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה וגם באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בשני אתרים אלו ניתן גם למצוא מומחה לחניכיים לפי אזור מגוריך.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה