פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת כתר ישן
    ורד
    11/08/2012

בשן הקדמית יש לי כתר ישן שגרם לחניכיים שחורים שממש הורס את האסתטיות של הפה, הלכתי לרופא שינים להחלפת הכתר הישן . ביעוץ + הצעת מחיר גבו ממני 2560 על הכתר ועוד 500 על השחזה והכנה לכתר . שאלתי האם מקובל לקחת את 500 שקלים על השחזה והכנה שכבר נעשתה מהכתר הישן הראי השן כבר מושחזת מה כתר הישן למה להוסיף עוד השחזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת כתר ישן

הוספת תגובה

• החלפת כתר ישן - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    12/08/2012

הפורום איננו עוסק בענייני כספים. באופן כללי המחיר הוא רק אחד הפרמטרים בקבלת ההחלטה מי יהיה הרופא המטפל שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש כתר

ורד
    12/08/2012

הכוונה שלי הייתה לא בערך הכספי . שאלתי עם צריך לעשות השחזה והכנה לכתר בפעם השנייה הראי זה חידוש כתר ישן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש כתר - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    13/08/2012

אחרי שמורידים כתר ישן צריך להשחיז ולהכין את השן מחדש. לעיתים זה קל יותר אבל בהרבה מקרים זה יותר קשה מאשר השחזה ראשונה של השן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע אם זו דלקת חניכיים
    ניר
    09/08/2012

שלום - אני מקפיד ללכת לשיננית בכל 4 חודשים. בחודש האחרון גיליתי נפיחות בחניכיים של הלסת העליונה מעל אחת השיניים הטוחנות. הנפיחות נמצאת ממש בין קו החניכיים שקרוב לשורש השן לחיבור ללחי - הנפיחות לא כואבת לא מדממת ויכול להיות שהייתה קיימת תמיד - האם יכול להיות שמדובר בליגמנט מפותח / שריר / עצב (מדובר על הצד הימני - בצד שמאל אין)?? תודה

הוספת תגובה

• לא יודע אם זו דלקת חניכיים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    10/08/2012

שלום ניר,
    מהעובדה שאתה הולך לטיפול שיננית בתדירות גבוהה ניתן להבין כי אתה סובל מבעיות חניכיים. במידה ואין דימום במגע/בצחצוח, יתכן ומדובר בממצע אנטומי, מאידך העובדה שאינו סימטרי מפחיתה סבירות זאת. כדאי להתייעץ עם השיננית או רופא השיניים המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תןדה - משהו נוסף

ניר
    11/08/2012

סבלתי מנסיגת חניכיים - ולפני עשור ביצעתי סידרה של השתלות חניכיים מוצלחת (טפו טפו) ומאז אני מקפיד וב"כ אין לי דלקות - מה שכן באזור זה יש גשר(ללא מחסור בשיניים) שאני מקפיד לנקות בעזרת מברשות קטנות אותן אני מצפה בג'ל כרוסודיל(פעם בחודש) - בד"כ המברשות יוצאות נקיות ללא דימום. מה שמטריד אותי הוא חוסר הסימטריה כאשר מעבירים אצבע לאורך כל הלסת העליונה וכאשר מגיעים לאזור נתקלים ברקמה הזו ואז יש צורך להנמיך את האצבע על מנת להשלים סיבוב - האם יתכן שמדובר בתגובה לג'ל הכרוסודיל שהוכנס עם המברשות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תןדה - משהו נוסף - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    12/08/2012

אני מניח שלא, אני מציע שתעלה את העניין לבדיקת הפריודונט שלך במפגש הבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיננית להקצעת שורשים
    אבי
    08/08/2012

בתגובה לתשובתך אני לא נפגשתי עם ממוחה חניכיים זה הכל נעשה בהמלצת שיננית ועוד לפני זה ראתה אותי רופאת שיניים שהסכימה איתה. לעניין, לא ראיתי ממוחה חניכיים. ושאלה נוספת האם לקופות החולים יש מומחים לחניכיים? תודה רבה לך על זמנך.

לקביעת תור
    סגירה
    שיננית להקצעת שורשים

הוספת תגובה

• שיננית להקצעת שורשים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    08/08/2012

כן.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיננית והקצעת שורשים
    אבי
    08/08/2012

אני בן 30.עשיתי טיפול שיגרתי אצל שיננית (לאחר שלא הייתי בערך שנתיים)היא המליצה לי לעשות הקצעת שורשים עקב דלקת חמורה ונסיגת חנייכיים רצינית.עכשיו אני ראיתי פה שאתה ממליץ ללכת לרופא חנייכים כדי לעשות את ההקצעה. אני בכללית סמייל. ולי עשתה את ההקצעה שיננית האם זה בסדר או שמה הם החליטו לחסוך?

לקביעת תור
    סגירה
    שיננית והקצעת שורשים

הוספת תגובה

• שיננית והקצעת שורשים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    08/08/2012

המומחה למחלות חניכיים יוכל לאבחן את מצבך ולהציע את הטיפול המתאים. אם השיננית מצאה דלקת חמורה ונסיגת חניכיים רצינית כדאי שתפנה לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים. בחלק מהמקרים המומחה מנחה את השיננית שבפיקוחו בביצוע הקצעת השורשים. זה בסדר, אם הטיפול מבוצע בהנחיית המומחה למחלות חניכיים ובפיקוחו, וגם מאפשר חיסכון במחיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעה על ידי שיננית

רוני
    29/10/2012

חולקת עליכם. שינניות טובותי ש בכל מקום .שינניות עושות הקצעות שורשים ולפעמים רופאים לא מאבחנים נכון. נכון שמומחה לחניכיים זאת המומחיות שלו ויש גםכאלה שלא הייתי נותנת את פי אז על אחת כמה וכמה את המטופלים שלי. אף אחד לא רצה לחסוך לדעתי זאת אופציה ותמיד תישאר. במידה וממשיכה הבעיה אפשר להתייעץ עם מומחה..אבל אל לזלזל בעבודה של השינניות רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעה על ידי שיננית - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    29/10/2012

השינניות עושות עבודה מצויינת ועלינו לברך על כך. אם זאת חשוב לזכור שהחוק במדינת ישראל קובע כי האבחנה (הדיאגנוזה) ותוכנית הטיפול ייקבעו על ידי מורשה לריפוי שיניים- רופא שיניים כללי או מומחה, ולא על ידי שיננית.

בנוסף, תקנות רופאי שיניים (שינניות) קובעות בס' 16 ס"ק 2:
    השיננית תימצא בכל עת בפיקוח מקצועי של מורשה לריפוי שיניים; לעניין זה, פיקוח כולל:
    א. טיפול אך ורק במטופלים שהופנו אליה על ידי מורשה לריפוי שיניים.
    ב. קבלת הנחיות טיפוליות כלליות ממורשה לריפוי שיניים המפקח עליה.
    ג. קבלת הנחיות טיפוליות אישיות לגבי מטופל מסוים ממורשה לריפוי שיניים.
    ד. דיווח בכתב למורשה לריפוי שיניים, סמוך לסיום הטיפול, על הטיפולים שביצעה ועל ממצאים מיוחדים אם ישנם כאלה.

לכן, פציינט שסובל ממחלת חניכיים מומלץ שיפנה לבדיקה ואבחון אצל מומחה למחלות חניכיים. המומחה יכול בהחלט להפנות את הפציינט לטיפול אצל שיננית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות חניכיים לאחר השתלת שיניים
    אבי
    08/08/2012

אני כנראה הולך לעשות השתלת שיניים ביום אחד ורציתי לשאול האם לאור ההשתלה הסיכוי למחלות חניכיים יגדל או יקטן ?

הוספת תגובה

• מחלות חניכיים לאחר השתלת שיניים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    08/08/2012

השתלת שיניים אינה משנה את הסיכון לחלות במחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים
    רועי
    04/08/2012

שלום.. הומלץ לי ע"י רופא השיניים לעשות הקצעת שורשים. רציתי לדעת במה כרוך הטיפול? האם הוא כואב אעפ"י ההרדמה המקומית?. כמו כן, האם לאחר הטיפול ישנו כאב בחניכיים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הקצעת שורשים

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    05/08/2012

שלום רועי
    הקצעת שורשים הוא טיפול שמטרתו היא בעיקרה ניקוי יסודי של כיסי חניכיים עמוקים ממשקעים ומסת חיידקים, על מנת להביא להפחתה ברמת הזיהום והדלקת בחניכיים.
    כאשר הטיפול נעשה בצורה הנכונה, ובמיומנות גבוהה, תוך נקיטה באמצעים לשליטה על כאב שמצויים בידי הרופא, אין כל סיבה שהטיפול יכאיב.
    כאבים לאחר הטיפול אפשריים, כתלות בחומרת המצב ובנטיות האישיות שלך, אם כי לרוב משכך כאבים חד פעמי מונע את הכאב.
    לציין שרופא השיניים המיומן בביצוע טיפול מסוג זה הוא הפריודונט - רופא החניכיים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בשן קדמית נוטה קדימה עם דלקת
    שי
    29/07/2012

שלום לדר הורוביץ.. תודה על תשובתך הקודמת.. ואם כבר יש לי עוד שתי שאלות טכניות. 1.מה הטיפול לשן חותכת שנוטה קדימה ומודלקת ..והיא גם עם כתר וטיפול שורש.? 2.מה הטיפול לשן חותכת (השכנה של השן הנוטה קדימה מסעיף 1 :) ) שנישחקה באופן רציני בעובי אבל שומרת על צורתה? אני פשוט עם שלוש שיניים קדמיות במצב לא משהו... לומד את הנושא לפני שניגש לטפל במרפאה. תודה לך על תרוצתך המקצועית כאן בפורום. שי באר שבע

הוספת תגובה

• טיפול בשן קדמית נוטה קדימה עם דלקת - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    30/07/2012

מהודעתך אני מבין שבעבר בוצעו כתרים על השיניים, עם הזמן הופיעה דלקת חניכיים ושן אחת החלה לנטות קדימה. ככל הנראה דלקת החניכיים היא זו שגרמה לנטיית השן קדימה ולנדידה פתולוגית שלה ממקומה הקודם. במקרים כאלו מומלץ לטפל בדלקת החניכיים ולאחר מכן לשקול החלפת הכתר, הכנת כתר על שן שחוקה וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר הורוביץ על תשובתך המקצועית

שי
    30/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת המרווח בין כתר לחניכיים
    שי
    29/07/2012

שלום לרופאים יש לי נסיגת חניכיים בשיניים הקדמיות.באחת מהן ישנו כתר.ועל כן נוצר מרווח "קטן" בין הכתר לחניכיים.ורואים גם את השן השחורה. שאלתי..האם ניתן להחליף את הכתר בארוכה יותר כך שתכסה את המרווח?או מה הפיתרון במקרה זה... מצב החניכים בסדר עכשיו לאחר שטיפלתי בהן הייטב באופן עצמאי..הן וורודות ולא מדממות..

הוספת תגובה

• השלמת המרווח בין כתר לחניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    29/07/2012

ניתן להחליף את הכתר לכתר ארוך יותר. נסיגת חניכיים קלה מסביב לכתרים עלולה להתרחש גם כאשר החניכיים בריאות ולכן כמה שנים אחרי ביצוע הכתר רואים את השן השחורה שמתחתיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר בשן 12
    אופירה
    29/07/2012

למומחה/ים שלום,
    יש לי כתר בשן קידמית (12) כבר שנים רבות, כתוצאה משבירתה בגיל צעיר.
    קיים מבנה מתכתי ומעולם לא הייתי מרוצה משום כתר שעשו לי (תמיד נראה לי לא אסטטי בצבע ובעיקר בקו החניכיים), אני מאוד רוצה להחליף את הכתר לכתר זקרונייה שהוא אסטטי ויפה יותר חשוב לי לציין שלפני כשבועיים עברתי הקצעת שורשים מעל השן בידיעה שאני רוצה להחליף את הכתר.
    המצב כרגע הוא שעפ"י הצילומים יש לי דלקת מעל קו החניכיים שלא ניתן להגיע אליה, אלא רק בפתיחה של החניכיים למעלה. הלכתי לשני רופאים לחוות דעת וקיבלתי הצעות מבלבלות מאוד:

1. לא לגעת במבנה המתכתי ולהחליף את הכתר לכתר חרסינה עם מתכת אצילה/ כתר זרקונייה אטום ולטפל בדלקת דרך פתיחת החנכיים מלמעלה.

2. לעקור את המבנה המתכתי (כיוון שהוא ישן ויש דלקת שמועדת לפורענות, כאמור) לנקות את אזור הדלקת להכניס שתל להכין מבנה שהוא יותר אסטטי וכך גם לא יהיה צבע כהה בחניכיים כתוצאה מהמבנה ולשים כתר זרקונייה שקוף.
    אני חייבת לציין ששני הרופאים נחשבים למומחים בתחום החניכיים ואני רק יצאתי מבולבלת מההצעות הנ"ל.

אני יודעת שקשה לתת ייעוץ עפ"י הכתוב ומבלי לראות צילומים, אשמח מאוד אם בכל זאת תרשמו לי את חוות דעתכם בעניין.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כתר בשן 12

הוספת תגובה

• כתר בשן 12 - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    29/07/2012

אופירה שלום.
    את צודקת, קשה מאד לתת חוות דעת פרטנית במסגרת הפורום. חשוב להדגיש, מטרת הפורום היא לא לתת חוות דעת פרטניות אלא להכווין עקרונות כלליים. הסיטואציה בה את נמצאת אכן עשויה להיות מבלבלת. עם זאת אני חייב להדגיש שזה בהחלט סביר ואף רצוי לקבל מספר דעות/ תכניות טיפול שונות, אפילו מנוגדות, ולעתים זה יכול להגיע אפילו מאותו הרופא.
    מן הסתם לכל תוכנית טיפול יש יתרונות וחסרונות.
    לכן הייתי מייעץ לך א. לשקול היטב את היתרונות מול החסרונות של כל תוכנית,
    ב. להעריך מי הרופא שהתכנית שלו יותר נראתה לך.
    ג. לבדוק עם כל רופא איך הוא מעריך את סיכויי הצלחת התוכנית המוצעת ומה האלטרנטיבה בה יבחר במידה והטיפול לא יצלח
    ד. ככלל אצבע הייתי אומר שתכנית שמרנית עדיפה על תוכנית רדיקלית. תמיד ניתן לעלות לשלב הטיפולי הבא בסקאלת הטיפולים כאשר האלטרנטיבה השמרנית אינה עולה יפה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חניכיים בהריון
    שלומית
    28/07/2012

אני בהריון בטרימסטר השלישי וסובלת מבעיות חניכיים
    השתמשתי במי פה של פרודנטקס ורק מאוחר יותר שמתי לב שאסור לשימוש לנשים בהריון,האם זה מסוכן? והאם יש למישהו המלצה עבורי?

אשמח לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חניכיים בהריון

הוספת תגובה

• בעיות חניכיים בהריון - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    29/07/2012

גם בטרימסטר השלישי חשוב לשמור על בריאות החניכיים. ההמלצה הכי חשובה- הברשה וניקוי יסודי ונכון של השיניים יעזרו לך לשפר את בריאות החניכיים. שטיפות פה הן תוספת אפשרית אך לא הכרחית. במדור השאלות הנפוצות תוכלי לקבל מידע על מחלות חניכיים והטיפול בהן. בנוסף מומלץ שתפני לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים. רשימת המומחים למחלות חניכיים נמצאת באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה וכן באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום מהפה
    רוני
    28/07/2012

בוקר טוב! לאחרונה כל בוקר שאני מתעוררת יש לי דימום בין שתי השיניים הקידמיות (אחת מהן כתר) ואני רואה כי החניכיים שלי התרוממו מעט. אני שומרת על השיניים שלי מאוד , מצחצחת 3 פעמים ביום ופעמיים מי פה... האם זו דלקת? אני בהיריון, האם יש טיפול שיכול לעזור לי??? אני יודעת שהחניכיים שלי מאוד רגישות ככה שכל טיפול בהם דורש הרדמה של הפה... האם מותר בהיריון??? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום מהפה

הוספת תגובה

• דימום מהפה - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    28/07/2012

שלום רוני
    מהתאור שלך אכן נשמע שיש לך דלקת מקומית בחניכיים. ידוע שבזמן הריון קיימת שכיחות גבוהה יותר של תגובה דלקתית בחניכיים ותגובת יתר של החניכיים לגרוי שבמצב רגיל לא יגרום לדלקת, זאת עקב רמות גבוהות של הורמונים בזמן הריון.
    אין מניעה לעבור טיפול חניכיים בזמן הריון, כל עוד מדובר בהריון רגיל ולא בסיכון, במידת הצורך יש להתייעץ עם רופא הנשים שמטפל בך.
    לפיכך המלצתי אלייך היא לפנות לבדיקה אצל רופא חניכיים, לצורך בירור, אבחנה וטיפול מיטבי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כיס חניכיים יכול לעורר כאב בשן
    יאיר
    26/07/2012

שלום רב

לאחרונה אני עובר שיקום בפה אצל רופא מומחה ומוכר שכולל שתל וטיפול בכיסי חניכיים.
    עברתי ניקוי והקצעות שלא עזרו כל כך ועכשיו מנסים שוב.
    הכיסים הכי עמוקים שהתגלו לי הם בגודל של 6.
    לאחרונה שן שטופלה בכיס ולא כאבה בעבר מתעוררת לפעמים.
    למשל בלעיסה (לעיתים) או פשוט כאב כזה זצים.
    רציתי לדעת אם כיס חניכיים יכול לדמות כאב בעוצמה של חור בשן או בעיה בשורש. אני חייב לציין שברגע שנוגעים לי בכיס עם הכלים לבדיקה אני מרגיש כמו דקירת מחט כזו ושכואב שם.
    הרופא עשה צילום של השן ולא מצא ממצאים. זו שן עם סתימה עמוקה ישנה. אבל בצילום לא ראה כלום. כמו כן האם ייתכן שתהליך שכולל הקצעות וניקוי "יעורר" שיניים. זה הפחד שלי. כי מרגיש לי שמאז שהתחלתי את הטיפול עוררתי את החניכיים שלי..

תודה

הוספת תגובה

• האם כיס חניכיים יכול לעורר כאב בשן - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    26/07/2012

כאבים מסוג זה בלעיסה, כאב חד ודוקר, מעידים לפעמים על הווצרות סדק בשן. בהתחלה לא ניתן לראות אותו וגם לא את ההרס הנוצר בעקבותיו אלא רק לחוש בכאב בלעיסה. אבל הסדק הוא מסלול לחדירת חיידקים לעומק החניכיים וליצירת כיס חניכיים וספיגת עצם. אם יש בשן סתימה עמוקה ישנה אפשר לנסות להוציא את הסתימה כדי לבדוק אם יש סדק מתחתיה.
    הקצעת שורשים עלולה להגביר באופן זמני את רגישות השיניים לקור אבל אם רמת ניקוי השיניים הביתית, ההגיינה האוראלית, היא טובה, הרגישות פוחתת בהדרגה.
    לכן, כדאי להמתין 2-3 חודשים לאחר ביצוע הקצעת השורשים ואז לבחון שוב את הרגישות ולפעול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסכנות בשליפת סתימה כזו?

יאיר
    26/07/2012

שן עם סתימה בת עשרות שנים.
    במידה ולא יהיה שום ממצא או צורך בטיפול שורש
    האם ניתן לנקות ולסתום אותה בשנית או שמרגע הפתיחה
    דינה כטיפול שורש או לפחות כתר שייגן עליה.
    אני בדילמה עם השן הזו. הכאבים נסבלים ולא קבועים.
    מצד שני אני מפחד שקדיחה בה תחליש אותה.
    מדובר בשן טוחנת מתחת לשן 26 שנעקרה.
    יכול להיום שגם השן שנעקרה גרמה ללחץ על השן הזו עקב חוסר איזון בלעיסה?
    תודה על התשובות שלך והסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסכנות בשליפת סתימה כזו? - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    27/07/2012

אחרי סילוק הסתימה הישנה אפשר לבדוק את השן. אם אין עששת/סדק בשן, אפשר לבצע שחזור חוזר של השן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי בסילון מים
    טל
    26/07/2012

עברתי הקצעת שורשים פעם שנייה אחרי שנה ולכן אני מעוניינת לשפר את השמירה על הגיינת הפה. האם כדאי להוסיף לנקיון היומי גם מכשיר סילון מים? (בנוסף להברשה, חוט דנטלי ומברשונים בין השיניים). אם כן, האם יש המלצה מה עדיף "סילונית" או " סילודנט אקווה ג'ט"? הראשון מוכר יותר אבל השני מאפשר לכוון את עוצמת הסילון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי בסילון מים

הוספת תגובה

• ניקוי בסילון מים - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    26/07/2012

כדאי לדעת שהמכשירים המתיזים מים בסילון אינם יעילים בהסרת פלאק ומלבד הסרה של שאריות מזון גדולות אין בהן יעילות לשמירה על בריאות החניכיים.מברשת ועזר בין שיני זה בהחלט מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת שינים עם פלואוריד
    שי
    22/07/2012

שלום,
    אני קונה תמיד משחת שיניים שכתוב עליה מכילה פלואוריד
    שמעתי שבליעת פלואיריד יכולה להיות מסוכנת
    אני משתדלת כמובן לא לבלוע אבל לפעמים קורה... מה יכולוטת להיות ההשלכות של זה? האם כדאי לקנות משחה ללא פלואוריד?

לקביעת תור
    סגירה
    משחת שינים עם פלואוריד

הוספת תגובה

• משחת שינים עם פלואוריד - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    22/07/2012

שלום ויוי,
    לא מומלץ לבלוע משחת שיניים, אבל מבוגר שבולע מעט שאריות משחה, או את ההקצפה שיוצרת המשחה, לא ידוע על תופעות לוואי עקב כך.
    כמובן שיש להקפיד לא לתת לילדים להשתמש במשחות של מבוגרים. משחות לילדים מכילות או ריכוזים נמוכים יותר של פלואוריד או בכלל לא, בהתאם לגיל הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמימות וכאבים מעל הכתר
    אהרון
    11/07/2012

שלום (:

לפני כשלושה חודשים עשיתי כתר בשן 25 , עכשיו הבעיה היא שמסביב לכתר יש אדמימות ואני מרגיש כאבים , לא כאבים חזקים אבל כאבים מציקים מסביב לכתר ,ושאני לוחץ באזור אני מרגיש כאבים יותר חזקים , הרופא שביצע לי את הכתר הביא לי אנטיביוטיקה שאותה לקחתי 3 פעמים ביום במשך שבוע , אבל ללא שום שינוי , ולפני כשבוע עשיתי טיפול שיננית שבו היא אמרה לי שהכתר לוחץ את החניכיים ולכן יש אדמימות באזור היא המליצה להשתמש במיי פה "טורדנט" , בוקר וערב , אבל אחרי כשבוע הכל כרגיל אולי שיפור קטן אבל עדיין אני מרגיש לחץ באזור הכתר על החניכיים , עכשיו השאלה שלי היא האם הכתר הוא הבעיה שהוא לוחץ יותר מדי על החניכיים ולכן צריך לפנות לרופא בטענה שהכתר לא מתאים או שזו תופעה טבעית ואפשר לטפל בה כדי שהיא תעבור כי אני כבר שלושה חודשים תקוע עם הכאבים והאדמימות מעל הכתר ?

אשמח למענה , אני כבר לא יודע מה לעשות , תודה !(:

לקביעת תור
    סגירה
    אדמימות וכאבים מעל הכתר

הוספת תגובה

• אדמימות וכאבים מעל הכתר - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    11/07/2012

הכאבים לאחר ביצוע אינם נורמלים וזהו לא מהלך טבעי.
    ישנן שתי אפשרויות : 1. שהכתר אינו מתאים . 2. שיש בשורש סדק.
    כדאי ללכת לבדוק זאת אצל מומחה לחניכיים לקבל חוות דעת כיצד לנהוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אהרון
    11/07/2012

שכחתי לציין שעשיתי גם טיפול שורש לפני הכתר ועשיתי כמה מדידות , הרופא והשיננית אמרו לי שזה דלקת חניכיים , וגם השיננית טענה שהכתר לוחץ על החניכיים ומכאן האדמימות ושזה תגובה טבעית של החניכיים , ופשוט לטפל בזה במי פה תרופתיים , מה הכוונה סדק בשורש אין דרך אחרת לטפל בזה ? כי אני זוכר שהלכתי לרופא כמה פעמים בטענה שיש לי כאבים הוא עשה צילום ואמר שהכל בסדר , אני כבר לא יודע למי להאמין , רופא חניכיים יש בכל מרפאה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    11/07/2012

כמו שאמרתי אין סיבה שתהיה דלקת חניכיים מסביב לכתר סתם כך צריך למצוא את הסיבה.
    אם שולי הכתר קרובים מדי לעצם אז הדבר יכול לגרום לדלקת חניכיים.
    אם זה סדק זה אומר שהמבנה של השורש סדוק
    ניתן להכנס לאתר של
    "האיגוד הישראלי לפריודונטיה" שם תמצא רשימה עדכנית של רופאים מומחים לחניכיים אליהם תוכל לפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה