פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים קשה
    אושרת
    14/09/2010

אני בת 63 ובשנים האחרונות חלה נסיגה בחניכיים עד כדי ניתוק הגשר מהחניכיים וחשיפת השורש של השן האחורית שתופשת את הגשר, אני אובדת עיצות ואיני יודעת לאן לפנות, מה עוד שאני גרה באילת והאפשרויות שעומדות לרשותי מעטות.
    אודה לך באם תנחיני ואם יש טיפול לדבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים קשה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים קשה

ד״ר יעקב הורביץ
    14/09/2010

התחילי בכך שתפני לבדיקה אצל רופא שיניים באילת. את רשימת רופאי השיניים באילת תוכלי למצוא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
    בהצלחה ושנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים קשה

ד''ר ליביה יוסף
    14/09/2010

לפי התיאור שלך מדובר על מקרה יחסית מורכב ,מאחר שלא מדובר על שיניים טביעות בלבד.
    לכן ממליצה לך לפנות למרפאה שיכולה לתת לך פיתרון של בדיקה וטיפול פריודונטלי(חניכיים)
    רפואה שלמה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

צדוק
    21/09/2010

לאחר כאב שיניים פניתי לרופא שיניים הרופא בדק אותי ואמר שיש לי נסיגת חניכיים
    עם שן טוחנת שמעט מתנדנדת.
    רופא אחר אמר שיש לי מחלת חניכיים.
    שאלתי היא: האם טיפול של ניקוי אבן וטיפול באנטיביוטיקה יפתרו את הבעיה הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    22/09/2010

פנה למדור השאלות הנפוצות בפורום, שם תמצא מידע כללי על מחלת החניכיים והטיפול בה.
    קרוב לודאי שאתה סובל ממחלת חניכיים. מחלת החניכיים ניתנת לטיפול ממש כמו מחלות כרוניות רבות אחרות לדוגמא, סוכרת, מחלות לב כליליות. ניקוי אבן או, יותר במדויק, סילוק אבנית, הוא חלק חשוב בטיפול. לעיתים נעזרים גם בטיפול אנטיביוטי.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב השיניים אחרי ניתוח חניכיים
    מירי
    10/09/2010

שלום. עברתי שניים מתוך שישה ניתוחי חניכיים. אחד בצד תחתון ימני והשני בצד התחתון שמאלי. בצד התחתון הימני הכל נראה בסדר אחרי הניתוח ואילו בצד השמאלי נראה כאילו הרווח בין השיניים גדל. כרגע אני חוששת להמשיך את שאר הניתוחים משום שאני חוששת שיהיה רווח בשיניים הקידמיות שלי.
    חשש נוסף שיש לי הוא הניתוח בחניכיים הקדמיות עליונות וזאת משום ששם יש לי 3 כתרים ואני חוששת שהניתוח יחשוף שורשים או משהו כזה. אני יודעת גם על ידי השיננית וגם על ידי המומחה לחניכיים שהמצב בחניכיים התחתוניים היה קשה יותר מהחניכיים העליוניים ולכן אני מתלבטת אם לעשות את הניתוח בחניכיים העליוניים גם בגלל החשש להיווצרות רווח בין השיניים וגם בגלל הכתרים שיש לי.

עלי לציין שלפני הניתוח הצד שמאל היה רווח בין השיניים וכיסים עמוקים יחסית אך האם זה יכול להיות שהרווח ביניהם יגדל???
    בשיניים הקדמייות תחתונות כרגע אין רווח ביניהן האם אחרי הניתוח יש סיכוי שהרווח ביניהם יגדל???
    אני שומרת היטב על תחזוקת הפה משתמשת בקיסמים ובחוט דנטלי ובמשחת שיניים פרדונטקס ומיי פה ליסטרין (על פי המלצת השיננית שלי). האם אמצעים אלו מספקים לטיפול בחניכיים שלי או שיש לכם איזושהי המלצה למחת שיניים או מי פה אחרים???

תודה על ההתייחסות
    מירי

הוספת תגובה

• מצב השיניים אחרי ניתוח חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    10/09/2010

באופן כללי, ככל שהכיסים עמוקים יותר כך ההתכווצות של החניכיים גדולה יותר אחרי הניתוח והרווחים בין השיניים נעשים גדולים יותר וגם השורשים נחשפים יותר. זהו מקור ההתלבטות האם לנתח באזורי השיניים הקדמיות כאשר הכיסים עמוקים. במקרה שלך חשוב מאוד להתייעץ עם המומחה למחלות חניכיים המנתח כדי להחליט מה מתאים יותר: להקריב את האסתטיקה לטובת הבריאות או את הבריאות לטובת האסתטיקה.
    באשר לתחזוקה, השתמשי במשחת שיניים ומי פה לפי רצונך ולפי המלצת השיננית. הכי חשוב להבריש היטב, להשתמש בקיסמים וחוט דנטלי ולבצע ניקוי מקצועי במרפאת המומחה למחלות חניכיים בתדירות המומלצת עבורך. התדירות המקובלת ברוב המקרים היא כל 3 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מירי
    11/09/2010

ראשית תודה על התשובה המהירה.
    יש לי עוד שתי שאלות (מתוך המון תהיות ומחשבות) קטנות

האם יש אפשרות או דרך לצמצם את הרווחים בין השיניים אחרי ניתוח ??
    באיזה מברשת אתם ממליצים להשתמש רגילה או חשמלית??

תודה מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

ד״ר יעקב הורביץ
    11/09/2010

באופן כללי אפשר לצמצם את הרווחים בין השיניים על ידי טיפול אורתודונטי המקרב את השיניים זו לזו או על ידי שחזורים: סתימות, כתרים וכד' על השיניים, אשר מגדילים את השיניים על חשבון המרווחים. הכי טוב להשאיר את המצב הקיים אבל לפעמים, מה לעשות, רוצים לשפר את האסתטיקה.

אנחנו ממליצים להשתמש במברשת שיניים רגילה או חשמלית. לא משנה. פני למומחה למחלות חניכיים לקבלת הדרכה איך להשתמש באחת מהן במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח חניכים?
    מתן
    09/09/2010

שלום רב.
    אני אמור לעשות ניתוח חניכים לפי שמרפאה אחת אמרה לי עקב נסיגה של העצם.
    האם יש דבר כזה הקצאת שורשים פתוחה?
    זה לא ניקרא ניתוח חניכים?
    מה הבדל בין שניהם?

נאמר לי שמוסיפים חומר כאשר עושים הקצאת שורשים עמוקה,איזה חומר מוסיפים לתוך הכיסים בשינים על מנת לשמור על השינים?.

והאם יש סיכוי לגרום נזק לפה ולעצם במידה ועושים ניותח חניכים ?

תודה רבה על התושבות וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח חניכים?

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    09/09/2010

אני ממליץ לך לפנות לרופא המומחה למחלות חניכיים המטפל בך אשר יוכל לענות על השאלות הקשורות לטיפול הספצפיפי בבעיה שלך. באופן כללי, במהלך ניתוח חניכיים אפשר לבצע הקצעת שורשים. זו כנראה הכוונה בהקצעת השורשים הפתוחה. לא ידוע לי על חומר כלשהו המוסיפים בהקצעת שורשים עמוקה או אחרת.
    באשר לסיכויים לנזק, אלו קיימים בכל טיפול כירורגי. אולם הסיכונים בניתוח חניכיים מוגבלים בדרך כלל לתופעות לוואי חולפות כמו נפיחות וכאבים. לעומת זאת, הסיכון לאבד שיניים גבוה יותר אם תזניח את הטיפול במחלת החניכיים.

בהצלחה, חג שמח ושנה טובה ובריאה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפת חניכיים לאחר השתלת חניכיים
    מגי
    08/09/2010

בתי עברה ניתוח השתלת חניכיים לאחר חשיפת השן , על שן אחת בלבד. ובמעקב נאמר לה כי הניתוח הצליח והיא צריכה להיות במעקב ולעבור ניקוי שיניים אחת ל 3-4 חודשים. כמובן שהסבירו לה איך לשמור על הגיינת הפה. לאחרונה , למרות שהיא מקפידה לעשות את מה שנאמר לה , ואינה סובלת מדימום או ריח לא טוב, החניכיים בשן זו נסוגו שוב והשן נחשפה.
    מה ניתן לעשות , מעבר לעוד ניתוח שנראה כי לא הצליח.
    ברצוני לציין כי החשיפה התגלתה לאחר סיום טיפול אורטודנטי, אם כי איני בטוחה כי קיים קשר.
    בתי עברה את הניתוח בהיותה בת 26.
    תודה
    מגי

הוספת תגובה

• חשיפת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    08/09/2010

לא ניתן לגרום לכיסוי שורש חשוף ללא ניתוח. אמנם אחוזי ההצלחה של ניתוחי השתלת חניכיים הם גבוהים אך למרות זאת מופיעים גם כשלונות. אם חלה חשיפה חוזרת אפשר לפעמים לזהות את הסיבה ולנקוט באמצעים למניעת הישנותה. אחרי כן אפשר לבצע ניתוח חוזר. בנוסף, לפעמים בחירה בטכניקה כירורגית שונה יכולה להביא להצלחה במקום בו חלה חשיפה מחדש של השורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    שירה
    07/09/2010

בתי בת 21 סובלת מנסיגת חניכיים מאז גיל 19, והמצב התייצב לפני כמה שנים. רופא השיניים הכללי הפנה אותה למומחה לחניכיים. שאלתי הינה האם מלבד איתור הגורם לנסיגה (כמו חריקת שיניים וכו) יש לביקור אצל מומחה כזה השלכות מעשיות על טיפול כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    07/09/2010

ביקור אצל מומחה למחלות חניכיים, כמו אצל כל רופא, מטרתו לעזור לחולה. במקרה של בתך, המומחה למחלות חניכיים ודאי ירצה לאסוף נתונים ולהגיע לאבחנה. לאחר מכן יוכל המומחה למחלות חניכיים להציע טיפול. אכן, קיימים מקרים בהם אין צורך בטיפול אך אם רופא השיניים הכללי אבחן נסיגת חניכיים יש סיכוי גבוהה לכך שנחוץ טיפול. בגיל צעיר כשל בתך, כדאי לפחות לבדוק אם יש צורך בטיפול ולא להמתין עד שהנזקים המצטברים והבלתי הפיכים הם גדולים. אינך חושב כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים נמשכת למרות אנטיביוטיק
    עידן
    05/09/2010

שלום רב

יש לי דלקת מתחת לשן אחורית ( יש לי שן אחת שצמחה אחרי שן הבינה) לפי הוראת רופא השתמשתי שתכשיר שצמצם את הבעיה משמעותית אך לא פתר אותה וגם החתים לי מאוד את השינים . לאחר מיכן נטלתי לפי הור' הרופא אנטיביוטיקה ( מוקסיפן 500) 3 כדורים ביום למשך כ 5 ימים

הדלקת אכן נבלמה ומורגשת פחות, השן פחות מתנדנדת אבל אין חיסול של הבעיה

נה עוד ניתן לעשות ? אולי להאריך את תקופת האנטיביטיקה ? לא בא לי לעבור טיפול כואב

תודה רבה

הוספת תגובה

• דלקת נמשכת

ד״ר יעקב הורביץ
    05/09/2010

הטיפול העיקרי בדלקת חניכיים הוא טיפול מכאני: ניקוי והברשה של השיניים, סילוק אבנית, החלקת שורשים. במקרים מסויימים צריך לנתח. אם לא ניתן להתגבר על הבעייה בדרכים אלו יש לעקור את השן. שטיפות פה ואנטיביוטיקה הם אמצעי עזר בלבד. לכן, אמליץ לך לפנות שוב לרופא השיניים או למומחה למחלות חניכיים.
    רפואה שלמה ושנה טובה. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים חמורה
    מ.ח
    01/09/2010

שלום רב .
    אני עוברת תהליך של יישור שיניים ויש לי נסיגת חניכיים .
    לא מזמן התחלתי את היישור אז הרופא חניכיים של המרפאה אמר לי להגיע אליו כל שלושה חודשים לביקורת .
    בצוני לדעת לפי ההסתכלות שלך במצב בתמונה , האם זוהי נסיגה חמורה? באיזו רמה ושלב היא נמצאת ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים חמורה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים חמורה

ד״ר יעקב הורביץ
    04/09/2010

אף שהתמונה אינה ממוקדת נראה שקיים חשש למצב דלקתי בכל החנייכים. בנוסף, בשן אחת קימת רצסיה עמוקה מאוד.
    במצב כזה כדאי לטפל בבעיות החניכיים לפני יישור השיניים. חשוב להתחיל בתרגול והדרכה לטכניקה נכונה של הברשה. פעולות אלו מבוצעות על ידי השינננית במרבית המרפאות. לאחר מכן אפשר לבצע מעקב אחר הרצסיה כמו שהמליץ רופא החניכיים, או, אף רצוי יותר, ניתוח להשתלת חניכיים וכיסוי של הרצסיה.  כדאי להתייעץ עם רופא החניכיים מה מוטב לעשות במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לנסיגת חניכיים חמורה

מ.ח
    05/09/2010

תודה לך על התשובה המפורטת.
    רציתי להוסיף שאין לי בעיה בשאר החניכיים זה אולי נראה ככה בגלל התצלום.
    יש לי רק נסיגת חניכיים.
    הרופא חניכיים אמר שאפשר לבצע השתלה לפני וגם אחרי היישור שיניים.
    ומתי שאני מגיעה לביקורת אם הוא רואה החמררה אז לעצור את היישור שיניים ואז לטפל בבעיית החניכיים.
    אני ואימי אמרנו שאם נאבד את השן אז שנבצע השתלה של שן ,אבל הרופא אמר שזה מקום בעייתי לבצע בו השתלה בגלל שזה איזור צפוף.
    אני לא מאמינה שאי אפשר לבצע השתלת שיניים בגלל איזור צפוף אני בטוחה שאם הרכופא מספיק מומחה הוא יכול לבצע השתלה.
    האם אני צודקת ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד״ר יעקב הורביץ
    05/09/2010

את טועה.
    צריך לשמור על השן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

מ.ח
    05/09/2010

תודה שוב על התשובה.
    אבל לא ענית לי על השאלה ..
    זה ברור שצריך לשמור על השן ואני שומרת עליה בכך שאני מצחצחת אותה עם מברשת מיוחדת ומשתמשת במי פה לחניכיים רגישות וילך כל שלושה חודשים לביקורת אצל רופא החניכיים .
    אבל במידה ואני יאבד את השן, אני לא יוכל לבצע השתלה במקום החסר?
    תודה שוב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד״ר יעקב הורביץ
    05/09/2010

אם תאבדי את השן יתכן ותוכלי לבצע השתלה במקומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחניכים
    סוזן
    30/08/2010

בעבר היתה לי דלקת חניכים קשה בצד שמאל ,למטה ולמעלה.עשו לי עקירות וניתוחי חניכים והדלקת עברה(בעיקר בזכות טיפולים טבעים).אך הרגישות והכאבים עדין קימים.ממה זה נובע?
    אני יציין שלמטה חסרה לי שן עקב העקירה ואף פעם לא השתלתי/שמתי גשר במקומה.הרופא בבדיקה האחרונה אומר שזה יכול להסביר את הכאבים אבל אין כבר מה לעשות כי הרווח הצטמצם ואי אפשר להשתיל שן .מה ניתן בכול זאת לעשות ומדוע גם כואב לי למעלה?
    שאלה נוספת-הוא ממליץ על ניקוי חניכים דחוף וזה מלווה בכאבים ודימום קשים.מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחניכים

הוספת תגובה

• כאבים בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    31/08/2010

הנזקים שגורמת מחלת החניכיים: נסיגת חניכיים וחשיפת שורשי השיניים, עלולים לגרום לרגישות וכאבים, בעיקר רגישות לקור ולפעמים גם לחום ולמגע. רגישות זו הולכת ופוחתת עם הזמן בטיפול ביתי נכון.
    המלצת הרופא על ניקוי חניכיים דחוף מצביעה על חשש למחלת חניכיים פעילה. במקרה זה פעל לפי המלצת הרופא או פנה לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים. מידע נוסף על מחלת החניכיים והטיפול בה תוכל למצוא במדור השאלות הנפוצות שבפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

סוזן
    31/08/2010

הרופא(רופא שינים רגיל)אמר שהוא לא רואה דלקת חניכים.והרגישות לא באה לי בחום/קור/מגע אלא בכאבים ספונטנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

ד״ר יעקב הורביץ
    04/09/2010

כאבים ספונטניים מקורם בד"כ בבעיות בשיניים, לרוב עקב עששת (רקבון/חור בשן). אם רופא השיניים שלך לא מצא מוקדי עששת והכאבים במגמת ירידה והיעלמות, אין צורך לנקוט בפעולה. אבל אם הכאב ממשיך ומטריד, פנה לבדיקה נוספת אצל רופא שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית יין וציחצוח שיניים
    אורית
    24/08/2010

אני נוהגת לשתות כוסית יין לפני השינה, ואחרי ציחצוח שיניים יסודי. האם לאחר שתיית היין יש לצחצח שוב שיניים?

לקביעת תור
    סגירה
    שתיית יין וציחצוח שיניים

הוספת תגובה

• שתיית יין

ד״ר יעקב הורביץ
    24/08/2010

יין אדום מכיל חומרים העלולים להיספח לריריות, לשיניים ולרובד החיידקים. שימוש קבוע עלול יצור צביעה חיצונית של השיניים. חוץ מזה, נזק לא ייגרם לך משתיית כוסית יין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אורית
    24/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים קשה- מה לעשות
    noa
    20/08/2010

שלום,
    אני בת 28, מתנדנדת לי שן קידמית בלסת התחתונה, הלכתי למכבידנט לבדיקה, אמרו שהשן לא מוחזקת ושאר השיניים שהן לא מתנדנדות בסכנה, אני צריכה לגשת למומחה בחניכיים.
    כמובן שנכנסתי להיסטריה, כל רגע השן יכולה לפול, במרפאה לא נתנו לי פתרון מיידי, למקרה והיא נופלת, עשיתי צילום לכל הפה, ואגש גם לבדיקה במרפאה מדיקליניק ביום ראשון ( טיפול בלייזר)
    האם יוכלו לבצע לי השתלה, האם יש פתרון מיידי לשן החסרה עד שאתחיל טיפול כלשהו, מה עם השתלה, כמה זמן יכול לעבור שאהיה בלי שן, האם מומלץ המרפאות שמטפלות בלייזר?, מה בערך העלויות? והאם אפשר לקבל המלצות?
    מצטערת על התקפת השאלות...

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    20/08/2010

לא צריך להיות בפאניקה או היסטריה. את סובלת ממחלת חניכיים. באשר להמלצות, כדי לטפל במחלה הזו אני ממליץ לך לפנות למומחה למחלות חניכיים. תוכלי למצוא את רשימת המומחים באזור מגורייך באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה. גם בחלק ממרפאות מכבי דנט נמצא מומחה למחלות חניכיים אם כי לרוב במשרה חלקית. בד"כ תשומת הלב הניתנת במרפאה של המומחה למחלות חניכיים היא טובה יותר.
    לכל הבעיות שלך יש פתרון אשר המומחה למחלות חניכיים יוכל להציע לך. באשר לטיפול בלייזר, מרבית המומחים למחלות חניכיים, אם לא כולם, אינם משתמשים בלייזר לטיפול במחלות חניכיים. למרבה הצער, עדיין לא קיימים מחקרים המראים שהלייזר הוא הטיפול העדיף במחלות חניכיים.
    אני מציע לך לקרוא את מדור השאלות הנפוצות בפורום זה כדי לקבל מידע ראשוני על מחלות חניכיים.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכים כהים אצל תינוקת
    אלה
    19/08/2010

שלום רב,

בתי בת שנה וחודשיים, לפני כשבועיים שמתי לב שהחניכים שלה מצד ימין לשן החלב התכהו ונהיו כחולות, בהתחלה סברתי כי מדובר ביציאה של השן, אך נכון לעכשיו השן עדיין לא יצאה והצבע נהיה אפרפר.
    כמו כן לא זכורה לי כי היא קיבלה במקום זה מכה (אם כי לא הייתי פוסלת אפשרות כזו).
    לקחתי אותה לרופא שיניים של הישוב שהעלה סברה שמדובר בפיגמנטציה (בעלי חצי תימני - האם יש קשר?)

מה הסבירות שמדובר בפיגמנטציה?
    האם גם השן תצא צבועה?
    מה ניתן אם בכלל לעשות?

בתודה מראש על תשובתכם. אלה

לקביעת תור
    סגירה
    חניכים כהים אצל תינוקת

הוספת תגובה

• חניכיים כהים

ד״ר יעקב הורביץ
    19/08/2010

אצל בעלי עור כהה גם החניכיים עשויים להיות כהים. מופיעה פיגמנטציה אתנית. יתכן שגם בתך מציגה את התופעה הזו. אין קשר בין פיגמנטציה של החניכיים לבין צבע השיניים. כלומר, השן תצא בצבע רגיל.  פיגמנטציה אתנית היא בדרך כלל סימטרית. לכן בדקי את המקום הדומה מן הצד השני של הפה כדי לראות האם גם שם חלו שינויי צבע דומים. להמשך מעקב מומלץ שתפני לרופא השיניים שלך או למומחה לרפואת שיניים לילדים- פדודונט. תוכלי למצוא את רשימת המומחים לרפואת שיניים לילדים באתר ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת עצם בחניכיים לאחר עקירה
    ליאת
    19/08/2010

שלום רב,

אימי עברה עקירה של 3 שיניים עליונות לפני כחודש וחצי.
    מיד לאחר העקירה הופיעו זיזי עצם בחניכיים מלווה בכאב במגע.
    מה ניתן לעשות?

תודה

הוספת תגובה

• צמיחת עצם

ד״ר יעקב הורביץ
    19/08/2010

במהלך הזמן הזיזים נספגים בדרך כלל. אם הזיזים מפריעים אפשר לבצע פעולה כירורגית זעירה לסילוקם.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים ועישון- עזרה דחופה...
    אורטל
    19/08/2010

שלום רב,
    אני בת 28 ועישנתי בערך חמש שנים. במהלך החמש שנים הללו, נוצרו אצלי בעיות חניכיים, יש לי נסיגת חניכיים לא פשוטה, השיניים נראות ארוכות מן הרגיל וכן, השיניים הצהיבו ויש עליהן כתמים שלא ירדו גם אצל שיננית.
    בחודש האחרון נגמלתי מעישון ורציתי לדעת האם יש סיכוי שמחלת החניכיים תעבור?, האם יש סיכוי שהחניכיים ירדו מעט וכך השיניים ייראו פחות ארוכות?, האם יש סיכוי שהכתמים בשיניים ירדו במשך הזמן?
    כלומר, עד כמה ניתן לשקם את השיניים ובעיקר את החניכיים לאחר גמילה?
    תודההה אני מבוהלת..

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    19/08/2010

ככה זה. כולנו משלמים את המחיר בסופו של דבר.
    אז נעבור על התלונות אחת אחת:
    ראשית, בנושא הקשר בין עישון ומחלות חניכיים. העישון אינו גורם למחלות חניכיים אך עלול לתרום להחמרה שלהן. כלומר, מחלת החניכיים, ממנה את סובלת, החמירה כתוצאה מהעישון. לכן, בנוסף להפסקת העישון המבורכת, מומלץ שתפני לבדיקה וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים.
    נסיגת חניכיים ושיניים ארוכות מהרגיל מעידות על כך שחלה נסיגה וספיגה של החניכיים וגם של העצם התומכת בשיניים. לרוב אי אפשר להשיב את הגלגל לאחור אבל אפשר וחיוני בהחלט לעצור את ההידרדרות. בחלק מן המיקרים אפשר גם לשחזר חלק מהרקמות האבודות.
    כתמים חיצוניים אפשר לסלק בקלות יחסית. שיניים צהובות אפשר להלבין. התייעצי בנושא זה עם המומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתחילת יולי היתה לי דלקת חניכיים,
    מיכל
    17/08/2010

טופלתי באנטיביוטיקה 10 ימים, לפני שבוע וחצי עקרתי שן בינה, עדין יש לי תחושת צריבה בחניכיים למרות שהייתי אצל מומחה חניכיים והוא אמר לי שאין לי דלקת, אני מרגיש תחושת צריבה נוראית אשר גורמת לי לחוסר תאבון, הרגשה מגעילה בפה ותחושה של משהו תקוע בגרון, מה עוד ניתן לעשות? הדבר מקשה עלי מאוד.

הוספת תגובה

• בתחילת יולי

ד״ר יעקב הורביץ
    17/08/2010

נסה שטיפות בתה קמומיל פושר 3-4 פעמים ביום במשך שבוע. אם התלונה לא תחלוף, פנה שוב לרופא המטפל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חניכיים בתחילת ההריון
    שני
    16/08/2010

שלום,
    אז ככה..
    ביום חמישי בלילה התחילו כאבי גרון + חום לסירוגין
    ביום שישי בלילה החלו כאבי באיזור שן הבינה....
    בבוקר שבת גיליתי את ההפתעה.
    מלבד כאבי התופת של השן שבוקעת, החניכיים מסביבה לא מפסיקים לגדול ולהתנפח, כמעט לכסות את השן, והכאב עובר לשן שלפניה (גם החניכיים מסביבה נפוחים)
    הנפיחות עצומה קשה לי לדבר ולפתוח את הפה.
    רופאת משפחה לא מזהה דלקת בגרון
    רופא השיניים - מסר כי הוא אינו יכול לגעת באיזור כ"כ בגלל הדלקת, רק לשטוף במים מלח ולצחצח את האיזור הנפוח בעדינות.
    לגבי אנטיביוטיקה - לא יודע מה ניתן לרשום בשל ההריון הצעיר שגיליתי לפני כ10 ימים.

אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות זה הולך ונעשה גרוע יותר, הכאבים משתקים אותי לחלוטין...

וההריון מקשה על המשך טיפול, וכך גם על נטילת משככי כאבים.

מה עושים?
    למי עוד אפשר לפנות?

הוספת תגובה

• בעיות חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    16/08/2010

בהצלחה! שן הבינה בתהליך בקיעה. גם כאבים עזים אינם טובים לאם לעתיד. פני למומחה לכירורגית פה ולסת. כדאי לשאול: 1. מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים ללא אנטיביוטיקה או משככי כאבים חזקים. לעיתים אפשר לבצע טיפול כירורגי לניקוז כדי לשחרר לחץ ולהקל בכך על הכאב. אולי הפתרון הכי טוב הוא עקירה. 2. אם אין ברירה, איזו אנטיביוטיקה מתאימה במקרה שלך ואיזה משכך כאבים אפשר ליטול. מקובל להמליץ על פראצטמול ככמשכך כאבים בטוח.
    רפואה שלמה ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה