פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בחניכיים - עזרה נוספת
    נ
    24/11/2010

לד"ר שלום,

כתבתי כאן למטה, אם אפשר שאלת המשך-

אני בן 33 , חצי שנה עם כאבי שיניים מטורפים שהרגישו לי לרוב כמו כאבים בחניכיים יותר מאשר בשיניים - שהחלו יומיים לאחר טיפול שיניים בשן 37.
    לא אלאה בסיפור , הייתי אצל כל סוגי הרופאים (נוירולוגים, מומחי טיפול שורש, שיקום פה , רפואת פה, כירורגי פה ולסת ועוד) - מדובר היה בכאבים שנדרשתי למשככי כאבים על בסיס יומי.
    מבחינת צילומים עשיתי הכל - CT, MRI.

בימים האחרונים הכאב מעט שכך (אני כרגע עם אלטרולט וליריקה) - ולכן אני יכול לכתוב בצורה רגועה יותר.

השאלה שלי היא כזאת,

הכאב שלי אומנם בצד שמאל הוא מפושט לכמה מקומות (די קבועים), אבל באופן קבוע , יש נקודה מסויימת בחניכיים ליד שן 37 שרק נגיעה בה , במכשיר החד של הרופא, יכולה להשאיר לי כאב גם שעות אחרי זה. זה נראה כמעט בבדיקה של כל רופא. (אני כמובן כבר כמעט שלושה חודשים לא לועס בצד שמאל כלום).

השאלה היא מה המשמעות ? לא רואים דלקת חיצונית בחנייכים.. אבל משהו בחניכיים מגרה את המקום אולי . כל נגיעה בנקודה מסויימת - משאירה כאב שעות אח"כ. חלק דיברו על דחיסת מזון וקצת כיס חניכיים - אם כי אף רופא לא אמר לי בודאות כי זה מה שגורם לכאב .. אחרת מזמן הייתי רץ לחשוב על איזה ניקוי חניכיים וכו'...

האם יש סיכוי שטיפול כמו הקצעת שורשים שקראתי עליו, או טיפולים לניקוי כיס חניכיים - יכולים ולו בסיכוי כלשהו לסייע ?
    אשמח לעזרה, ואם זה בתחום טיפולך אשמח ליצור קשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בחניכיים - עזרה נוספת - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/11/2010

אם בימים האחרונים התחלת ליטול תרופות והכאב פחת כדאי להמתין תקופה נוספת ולפנות לביקורת אצל הרופא שרשם את הטיפול התרופתי. למיטב ידיעתי את התרופות מהסוג שציינת צריך ליטול כמה שבועות ואף כמה חודשים לפני שמעריכים את השפעתן. בנוסף, קיים גם סיכוי שטיפול חניכיים יעזור בפתרון הבעייה, כפוף לבדיקה קלינית כמובן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים מתנדנדות
    אבי
    23/11/2010

לפני כשנה הייתי אצל רופא שיניים וכשאמרתי לו שאני מרגיש שהשיניים שלי מתנדנדות במקצת הוא ענה שזו רק תחושה.

אתמול כל השיניים בפי החלו להתנדנד באופן חריג מן הרגיל. אולי מוגזם להגיד שהן מתנדנדות אבל יש להן תזוזה. מרגיש לי כמו תחילת תהליך נפילת שן חלב, התנדנדות קלה ביותר. היום התווסף סוג של לחץ שמורגש בלסת.
    כבר קבעתי תור לרופא שיניים בתחילת שבוע הבא אבל אני סקרן לדעת מה המשמעות.

אני בן 23 ואפשר לומר בבירור שהשיניים זזות, אני יודע שזה פורום בענייני חניכיים ולמרות שאני לא חושב שיש לי בעיות עם החניכיים שלי אני פונה אליך כי אני כן חושב שאולי תוכל לתת לי תשובה מסויימת לגבי, מה עושים? מה המשמעות לשיניים המתנדנדות? האם יש מה לעשות או שמקרה אבוד?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים מתנדנדות

הוספת תגובה

• שיניים מתנדנדות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/11/2010

שיניים מתנדנדות הם אכן אחד הסימנים המתקדמים המעידים ברוב המקרים על מחלת חניכיים.
    ניידות השיניים היא הביטוי לכך שהתמיכה הגרמית, תמיכת העצם את השיניים, פוחתת. כתוצאה מכך ניידות השיניים הופכת מבלתי מורגשת למורגשת. עם זאת, ניידות של שיניים יכולה להיות גם ביטוי של העצם להידוק שיניים מוגבר כתוצאה ממתח נפשי היוצר מצבי הידוק וחיכוך של השיניים. טוב עשית שפנית לבדיקה אצל רופא שיניים.
    כמובן, אפשרויות טיפול אפשר להציע רק אחרי בדיקה ואבחון (דיאגנוזה). 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים תותבות
    יוסי
    23/11/2010

שלום
    אבי בן 90 מתפקד לא רע
    יש לו בעיה של נסיגת חניכיים באופן שרואים את השורשים והשיניים קצת מתנדנדות
    יש לו 5 שיניים למעלה ו-5 למטה לא מקבילות
    אני מעוניין לעשות לו תותבות חלקיות ואז יווצר מצב שהשיניים התותבות יהיו במקביל לשיניים שלו החלשות
    האם אפשרי לעשות השתלת חניכיים במצב כזה כדי לייצב את השינים שלו ולחזק אותן באופן שיוכל להשתמש בהן עם השיניים התותבות בצורה בטוחה

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים תותבות

הוספת תגובה

• שיניים תותבות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/11/2010

לא ניתן לחזק את השיניים על ידי השתלת חניכיים. אבל אפשר בהחלט, וגם צריך, לטפל במחלת החניכיים, אם קיימת. הטיפול עוזר לחיזוק והידוק החניכיים מסביב לשיניים ולשיפור יציבותן. במקרים מסויימים אפשר גם לשקול ביצוע של 1-2 שתלים בכל לסת כדי לשפר את יציבות התותבות ואחיזתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..
    אמיל
    22/11/2010

אני מקפידה מאז ומתמיד לצחצח שיניים פעמיים ביום בצורה טובה כמו שמיקצוענית באה והסבירה לנו בבית ספר . מעולם לא קיבלתי מכה בשיניים או משו כזה ולא עקצו אותי באזור הפה.השיניים שלי ישרות לבנות וחזקות [ממש כמו בפירסומות] אך כבר כמה שנים מגרד לי נורא באזורים מסוימים בחניכיים מגרד מאוד מאוד הסכתלתי אני לא רואה שם שום פצע זה לא כואב פשוט נורא מגרד[באזורים מסוימים בחניכיים ]

א.מה זאת הבעיה הזאת ??

ב.ממה נובעת?

ג .כייצד מטפלים בה?

תודה מראש[=

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..

הוספת תגובה

• שלום.. - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/11/2010

התקלת אותי.
    לא מכיר את התופעה.
    אם אכן את מרגישה שהשיניים והחניכיים שלך בריאות וחזקות הבעייה מטרידה אותך אני מציע שתפני לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת עצם בניתוח חניכיים
    רוית
    22/11/2010

אני בת 33 ,לפני 10 שנים עברתי ניתוח חניכיים.לפני 5 שנים עברתי הקצאת שורשים ולא היה צורך בניתוח.לפני 4 חודשים עברתי שוב הקצאת שורשים.הרופא המטפל אמר לי שעליי לעבור ניתוח חניכיים רק ב 4 שיניים עליוניות,וכמו כן,חובה קודם לעשות השתלת עצם.שאלותיי:
    1.מה ההבדל בתוצאות אם עוברים רק ניתוח חניכיים, או השתלת עצם+ניתוח חניכיים?
    הרופא לא מוכן לעשות רק ניתוח חניכיים (גובה הכיסים שלי להבנתי באיזור זה נעים סביב 6-8 ) .
    מה יקרה אם אעשה רק ניתוח חניכיים כמו שעשיתי בעבר? בלי ההשתלת עצם?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת עצם בניתוח חניכיים

הוספת תגובה

• השתלת עצם בניתוח חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/11/2010

מקובל שההבדל בין ניתוח חניכיים עם השתלת עצם ובלעדיה הוא בכמות התמיכה הנוספת לשן. המחקרים המדעיים מצביעים על כך שבמקרים המתאימים, תוצאות ניתוחי החניכיים טובים יותר עם השתלת עצם.

לשאלת ניבוי העתיד- מה יקרה אצלך אם יבוצע רק ניתוח חניכיים, קשה לענות. זו בדיוק השאלה ששואל המומחה לחניכיים בבואו להמליץ על טיפול, כלומר באיזו טכניקת טיפול סיכויי ההצלחה יהיו גבוהים יותר.  אם התעוררו אצלך ספקות, פני שוב למומחה המטפל בך. אם עדיין קיימים ספקות תוכלי לפנות לבדיקה וייעוץ אצל מומחה נוסף למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחירון השתלת עצם בניתוח חניכיים

אלון רומח
    08/06/2012

ההחלטה על ביצוע ניתוח חניכיים עם או בלי השתלת עצם, נופלת בסופו של דבר על החולה.

הבעיה היא, עלות השתלת אבקת העצם תוך כדי ניתוח חניכיים, שבדרך כלל אינה מכוסה ע"י חברות הביטוח.
    שאלתי:
    האם יש מחירון/המלצה של הסתדרות רופאי השיניים בישראל על מחיר השתלת עצם
    בכל 1/6 פה ? ואם כן, מהו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחירון השתלת עצם בניתוח חניכיים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    08/06/2012

אלון שלום, למיטב ידיעתי אין בנמצא מחירון מומלץ על ידי הסתדרות רופאי השיניים. הדרך הטובה ביותר לקבל רושם לגבי העלויות היא ללכת לשמוע יותר מרופא אחד ולקבל הצעות מחיר. כמובן שיש להיות ערניים לסוג החומר שבו משתמש הרופא. קיימים חומרים שונים בעלויות שונות. בהחלט סביר לקבל הערכות עלות שונות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים מתנדנדות לאחר ניתוח
    לילך
    22/11/2010

שלום
    לפני חודש עברתי ניתוח חניכיים,עקירות של שיני בינה והשתלת אמדוגן
    אני מרגישה שהשיניים האחוריות מתנדנדות
    האם תקין?
    לא היה לפני הניתוח

הוספת תגובה

• שיניים מתנדנדות לאחר ניתוח - תגובה

ד''ר ליביה יוסף
    22/11/2010

לפעמים לאחר טיפול פריודונטלי כירורגי קימת ניידות מוגברת של השיניים באזור הניתוח.
    בכל אופן לאחר 6-8 שבועות הניידות צריכה לחזור לקדמותה ולעתים קרובות להישתפר, בתנאי שאת שומרת היטב על היגיינה אורלית.
    במידה שרמת הניידות היא יותר מליפני הניתוח ,וללא קשר ממליצה לך לחזור לביקורת אצל הרופא המטפל שביצע את הניתוח.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחניכיים...
    נ
    18/11/2010

כמה שאלות,

אני בן 30. סובל תקופה לא קצרה מכאבים חזקים בפה/לסת.
    כאבים שעל ידי מספר רופאים לא נמצא להם מקור דנטלי.

הכאבים לפעמים בחניכים או בלסת.
    מבדיקה קצרצרה של פריודנט + רופאי שיניים - אמרו לי שהמקום לא מודלק , כי הוא לא אדום.

האם יש עוד אילושהם מחלות חניכיים , שלכאורה מראה החניכיים בריא - אבל קיים איזהשהוא זיהום, או כל דבר אחר ? בדיקות יותר מעמיקות מסתם ראייה בעין בלתי מזויינת ?

שאלה נוספת ברשותכם,
    האם ניתן לראות שינוי במבנה הלסת בצילום MRI ? האם MRI (שלחו אותי לעשות) יכול להראות משהו בחניכיים ? או בעצם הלסת למשל ?

תודה רבה מראש על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחניכיים...

הוספת תגובה

• כאבים בחניכיים... - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    18/11/2010

אם מראה החניכיים בריא אבל קיים זיהום בלתי נראה או דבר אחר בלתי נראה הגורם לכאבים שלך צריך לבצע בדיקות מעמיקות יותר. MRI מראה שינויים ברקמות הרכות. לבירור מצב הרקמות הקשות- העצמות, צריך לבצע בד"כ צילום על ידי קרינת רנטגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קרינת רנטגן - משמעו

נ
    21/11/2010

צילום CT או פנורמי ?

כי את זה ביצעתי (וכמובן - הכל תקין. והחולה סובל. מאוד).

האם מבחינת חיידקים -זיהומים פטריות חריגות או כל דבר שלא עולה בדעתי - יש בדיקות שאפשר לבצע ?

תודה על המענה הקודם,
    ומראש על התשובה הנ"ל

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קרינת רנטגן - משמעו - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    21/11/2010

לא ניתן להשיב לך תשובה טובה יותר ללא בדיקה קלינית. אני ממליץ לך לפנות לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה. באתר ההסתדרות לרפואת שיניים תוכל למצוא את רשימת המומחים לרפואת הפה בארץ.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר במקום שתלים
    ניל
    17/11/2010

אני אמורה לעקור 3 שיניים בלסת עליונה ימנית, החל מהשן שאחרי הניב והלאה.
    הרופא הציע לאחר העקירה לעשות הרמת סינוס ואז להשתיל 3 שתלים.
    רציתי לדעת, אם נשחיז את הניב ואת השן האחרונה באותה לסת (שן מס' 17 נראה לי)ונבנה גשר (כתרים) מהניב ועד הסוף , סה"כ גשר של 5 שיניים, האם זה יכול להיות פתרון עמיד וטוב בכדי שאוכל לחסוך את הרמת הסינוס, והשתלים? הן מהיבט הכספי והן מחוסר נוחות שכרוך בטיפול מורכב כזה?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    כתר במקום שתלים

הוספת תגובה

• כתר במקום שתלים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    17/11/2010

בקצרה- הטיפול אפשרי. אין מספיק מחקרים ארוכי טווח כדי לדעת מה יחזיק יותר זמן מעמד: גשר של 5 שיניים או הרמת סינוס ושתלים דנטליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום פה
    ניל
    17/11/2010

האם זה נכון שמי שיש לו בעיות בחניכיים ונסיגת חניכיים מתמדת, לא יכול להתאים לו שתלים בפה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום פה

הוספת תגובה

• שיקום פה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    17/11/2010

אובדן העצם מהיר יותר מסביב לשתלים המותקנים אצל מי שסובל ממחלות חניכיים.
    עם זאת, השתלים לא נועדו להחליף שיניים אלא להשלים שיניים חסרות. לכן, חשוב לטפל בחניכיים ובשיניים כל זמן שאפשר לשמור עליהם. כאשר המשימה הופכת לבלתי אפשרית וצריך לעקור את השיניים ואין ברירה אלא להשלים שיניים חסרות, מתקינים את השתלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    בעילום שם7
    12/11/2010

אין לי שן טוחנת בלסת עליונה מימין, בצמוד לשן שאיננה , עברתי טיפול שורש והקצה של השן ממש ממש צמוד לשן שישנה ,בין האיזור הזה להיכן שאין שן ,יש נקודה ספציפית מאוד שכואבת,ששורפת , הרופא שיניים לא מצא כלום בשן, כן יש לי דלקת חניכיים קלה כרונית (כתוצאה מקרוהן). השאלה שלי היא לגבי הנקודה הספציפית שכואבת לי כבר יותר משנה, האם זו יכולה להיות דלקת חניכיים מוגברת נקודתית?
    האם כאבי חניכיים גורמים לכאבים כאלה עזייםם??! בצורה שהיא ממש ממש נקודתית??
    אלה כאבים שבאים והולכים. כבר יותר משנה ככה. אני חושבת שאולי בכלל יש לי משהו בשן והרופאים לא עולים על זה..

בנוסף יש לי בשן אחרת איזור שהייתה בו חשיפת צוואר שן ועשו לי בו סתימה , למרות זאת עדיין האיזור נורא כואב, גם כאן זה עניין תקופתי , השאלה היא מה אפשר לעשות בנידון , ואם בכלל? הסתימה פתרה לי רק את עניין הרגישות לקור..
    אודה לתשובו.. סופ'ש מעולה שיהיה..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    14/11/2010

בקשר לבעייה הראשונה- נראה שמדובר בבעייה בשורש השן. מומלץ לפנות לבדיקה אצל מומחה לטיפולי שורש כדי לברר האם נותר איזור דלקתי בקצה חוד השורש הקרוב לשן הסמוכה.
    בקשר לבעייה השנייה- נסי להבריש היטב את האזור. אם זה לא יעזור, יתכן ותצטרכי להיבדק על ידי רופא שיניים או על ידי מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנית שתלים כאשר יש בעיות נסיגת חנכי
    רבקה ג
    10/11/2010

אני סובלת מנסגת חנכים רופא אחד רוצ ה לעקור ובו זמנית להכנס שתל רופא אחר אומר לעקור להמתין חודש ורק אחר להכניס שתל מהנכון

הוספת תגובה

• בנית שתלים כאשר יש בעיות נסיגת חנכי - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    10/11/2010

שתי האפשרויות נכונות. עם זאת עפ"י מרבית הספרות המדעית סיכויי ההצלחה גבוהים יותר כאשר מבצעים את ההשתלה 6-8 שבועות אחרי העקירה.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    יונית
    04/11/2010

ראשית, תודה רבה על תגובתך.
    שנית, בוקר טוב :).
    ככה, לא ממש הבנתי את הנאמר. אמרת שגשר לא תקין יכול לגרום להחמרת המצב, אם כל זאת זה תהליך של שנים (כמו במקרה שלי) כדי לראות את המצב השיניים/גשר, שגם הן לא נראות אסתטיות וסגורות כראוי, אבל זה סיפור אחר. האם יש דרך או הוכחה לכך שנסיגה היא כתוצאה של שגשר או שזה מבנה אנטומי של אדם למרות שהוא תחת גיל 25
    בנתיים, החלטתי לא לגשת לפריודנט כי אני עדיין לא שלמה ומה שהוא יאמר לי כבר הינו ידוע לי ולכולם.
    תודה רבה, ויום מקסים :)

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    05/11/2010

הנסיגה אינה תוצאה של הגשר. עם זאת, הגשר הוא גוף זר המורכב על השן. בשולי הגשר קיים סיכוי גבוה יותר להצטברות של רובד חיידקים ואבנית אשר עלולים לגרום לדלקת בחניכיים. הדלקת, היא זו הגורמת לנסיגת החניכיים. מה לעשות, יש מחיר לכל דבר. כאשר צריך לבצע גשר קיים סיכוי גבוה יותר לדלקת חניכיים ולכן חייבים לשמור על רמה גבוהה של הגיינה אורלית. קיים גם קשר למבנה האנטומי. אנשים בעלי חניכיים עדינות ודקות נוטים יותר לפתח נסיגת חניכיים מאשר בעלי חניכיים עבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מדלקות שיניים
    ריקי
    03/11/2010

שלום רב אני סובלת מדלקות שינים , יש לי 4 כתרים בפה מקדימה וכול הזמן ישנם דלקות שיניים אני מצחצחת שינים שטיפת פה חוט דנטלי בקיצור עושה הכול כמו שצריך האם ניתן לעשות איזה ניתוחון או משהו כזה כדי לסיים את הדלקת החוזרת ונשנית כול הזמן

לקביעת תור
    סגירה
    סובלת מדלקות שיניים

הוספת תגובה

• סובלת מדלקות שיניים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    04/11/2010

דלקת חניכיים מסביב לכתרים לקויים הינה דבר שכיח. לעיתים אפשר ללמוד כיצד לנקות את השיניים והכתרים בצורה נכונה כדי לסלק ביעילות את רובד החיידקים משולי הכתרים. קיימים מקרים בהם קיים קושי מכאני להגיע לשולי הכתרים. במקרים אלו מומלץ לשקול החלפת הכתרים. בהתחלה מכינים כתרים זמניים. אחרי שהחניכיים מבריאים אפשר להתקין כתרים קבועים. לעיתים יש צורך לבצע גם ניתוח כדי לתקן את מתאר החניכיים לפני ביצוע הכתרים החדשים. בכל אופן, טיפול כזה רצוי לבצע בשיתוף פעולה בין המומחה למחלות חניכיים לבין רופא השיניים המבצע את הכתרים. ברוב המקרים הרופא המכין את הכתרים הינו רופא שיניים כללי, מומחה למחלות חניכיים או מומחה לשיקום הפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתים או גשר לאחר שיקום
    דנה
    03/11/2010

1. בשיקום אחרי 2 שתלים ברצף בוצע גשר אשר גורם לכאב ואי נוחות באחד השתלים( אחרי חודש לא נמצאה מקור הבעיה) הרופא מתעקש לא להפריד בין הכתרים מהסיבה שהגשר יותר חזק לתווך הארוך מבחינת חלוקת העומס על השתלים, האם זה אכן קריטי במקרה של שתלים..?
    2. האם מותר לעשות הלבנת שיניים במקרה של שחיקת שיניים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כתים או גשר לאחר שיקום

הוספת תגובה

• כתים או גשר לאחר שיקום - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    04/11/2010

1. לא. החיבור בין השתלים הינו מקובל אבל אינו קריטי.
    2. מותר לעשות הלבנת שיניים גם במקרה של שחיקת שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    יונית
    02/11/2010

ערב טוב.
    שלום, נבחנתי אצל כמה מומחי לפריודונטיה ואני צריכה לעבור טיפול של השתלת חניכיים, אם כל זאת לא מצאתי רופא נכון שיטפל בגורם הבעיה.
    בנתיים עברו כ-6 חו' והמצב נטרלי. ביררתי עם רופא אחר והוא אמר שנסיגת חניכיים הוא כרוני והמצב יכול לחזור על עצמו שוב ושוב.
    אני מקפידה לצחצח שיניים, פעם בשלושה חודשיים שיננית.
    אני מאוד צעירה, האם לנסיגת חניכיים יש גיל או שזה קשור לגשר שעשיתי בעבר.
    אשמח מאוד לדעת מה עושים.. :)

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    04/11/2010

תשובה מלאה יכולה לבעייתך יכולה להינתן רק לאחר בדיקה. באופן כללי, נסיגת חניכיים יכולה להתרחש כחלק ממחלת חניכיים, כתוצאה מהברשת שיניים תוקפנית ולעיתים כתוצאה משולבת של שתי הבעיות. גשר לא תקין עלול לגרום להחמרת הבעייה. אני מבין שנבדקת על ידי כמה מומחים למחלות חניכיים וכולם המליצו על השתלת חניכיים. עם זאת ככל הנראה לא היית בטוחה שאכן זהו הטיפול הנכון עבורך. במצב זה, מה לעשות, כדאי לפנות לבדיקה אצל מומחה נוסף למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה