מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלדנקרייז לטיפול בלופוסזהבה30/08/2011
אהלן, אני בת 27 וסובלת מלופוס עוד בשלבחים המוקדמים יחסית של המחלה. אבחנו את זה אצלי לפני כשלוש שנים. התסמינים העיקריים אצלי הם כאבי פרקים שמופיעים פעם בכמה זמן (לא חמורים), רגישות לשמש ולחום, ועייפות, לפעמים עד כדי תשישות. אני מנסה לחיות כרגיל כל עוד אפשר ולכן במעקב מתמיד אחרי שיטות שיכולות להקל את הסימפטומים ולהאט את הופעתם. האם פלדנקרייז יכול לעזור במצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לטיפול בלופוס
איתן לרנר31/08/2011שלום זהבה ,
איני יודע מספיק על לופוס אבל התסמינים שאת מתארת לעיתים מוקלים בשיעורי פלדנקרייז. בעיקר כאבי פרקים ונושא העייפות.
את לומדת להתנועע בצורה שמשתמשת בכוח מדוייק ומפחיתה את ההרגל להשתמש במאמצי סרק שמעייפים כשלעצמם. התנועה הופכת להיות חלקה ונוחה וקשובה יותר ולכן נדרש עבורה פחות כוח וזה יכול לאפשר לך לנוע גם במצבי תשישות.אני מכיר את אותו עיניין ממחלות כגון פיברומיאלגיה מונונוקליאוזיס כרוני וכו',
כאבי פרקים: בעקבות שיעורי השיטה את לומדת לנוע כאמור באופן מתואם יותר כך שהעומס מחולק על פני כל השלד בצורה נכונה יותר ובכך גם הלחץ על פרקים (בעיקר בקצוות הגוף :רגליים ידיים ) קטן.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לטיפול בלופוס
דורית דינור31/08/2011שלום זהבה
מחלת זאבת היא מללה אוטואימונית לא ברורה עד הסוף. יש הרבה השערות. בשיטת פלדנקרייז אנו מתייחסים ליכולת התפקוד ביום יום. את מתארת שהתסמינים העיקריים של חלתך הם כאבי פרקים. בשיטת פלדנקרייז, אנו עוסקים בשיפור התנועתיות של המפרקים, בפיזור הכוח השרירי בין הרבה מפרקים ושרירים כך שלא יווצר עומס במקום אחד ושתהיה פעילות של כל המפרקים בגוף. מלוא התנועתיות של המפרקים מבטיח גם זרימת דם תקינה אליהם ויכול להקל על כאבים במיוחד בזמן תנועה, כלומר כל היום. השיעורים בשיטת פלדנקרייז יכולים ללמד אותך להפחית את הלחצים והמתחים המיותרים שיש לכל אחד מאיתנו.
לכן, אני ממליצה לך על שיטת פלדנקרייז. תנסי ותראי איך את מרגישה עם עצמך אחרי שיעור. ההשפעה של השיטה מצטברת ויכולה להקל על חייך. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)