מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהליאורה04/12/2011
שלום
קיבלתי המלצה ללמוד פלדנקרייז על מנת לשפר מצב של דלקת בגידים וזה עשוי לעזור לי.
כיצד שיטה זו עשויה לעזור לי לעצור את הכאבים במפרקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפרקים ושיעורי פלדנקרייז
איתן לרנר04/12/2011שלום ליאורה,
לדלקות פרקים יש סיבות רבות ובדרך כלל ניתן לייחס אותן לתזונה המעודדת דלקות ולתגובות אוטואימיוניות בהן הגוף תוקף את עצמו. לעיתים הסיבה היא לחץ קבוע על המפרק ופגיעה ברקמות העדינות שבסביבותיו ,גידיו ושריריו בגלל תנועות חוזרניות(למשל הקלדה במקלדת או שימוש בעכבר).
כאשר המקור לבעיה קשור לשימוש עצמי לקוי בגוף, עבודה בשיטה תלמד אותך לשפר את איכות ואופן התנועה ולהפחית את הלחץ המיותר על המפרקים ובכך תסייע לשפר או אף להיפטר מהכאב ואולי אף מהדלקת.
גם במקרים בהם הסיבה אינה נעוצה בהרגלי תנועה לקויים, הלמידה עשויה לעזור לך להקשיב יותר לעצמך ולגופך ולמצוא דרכים להקלת הכאב. אני מוצא שעבודה בשיטה עוזרת להקל גם על כאבים מהסוג הזה ומשפרת את איכות החיים בכל מקרה.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו שיפור
דורית דינור06/12/2011שלום ליאורה. את שואלת על אפשרות השיפור בשיטת פלדנקרייז במקרה של כאבים ודלקת בגידים. הרבה פעמים, כאשר יש דלקת וכאבים נוצרת מגבלה בתנועה במפרקים הכואבים וגם באלו הסמוכים אליהם. לימוד של שיטת פלדנקרייז יאפשר לך יותר גמישות בתנועה וגם במפרקים הכואבים. זהו תהליך לימוד האורך זמן ואי אפשר לנבא כמה בדיוק. עם שיפור טווחי התנועה הקלות שלה, השליטה שלך בתנועות ואיכותן, יש סיכוי טוב שגם הכאבים יתמעטו ואף הדלקת תוכל להיספג. כי תנועה מביאה זרימת דם מוגברת לאזור וחיות גדולה בו. לא נוכל להבטיח לך ריפוי ולא הקלה מיידית בכאב. יחד עם זאת, אני ממליצה לך לנסות זמן מה ולחוש בעצמך איך השיעורים בשיטת פלדנקרייז משפיעים עליך.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)