מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלדנקרייז טוב לפיברו?אולגה28/12/2011
היי,
אני סובלת מפיברומיאלגיה - אובחנתי לפני כשנה
רציתי לדעת האם אפשר לתרגל פלדנקרייז כדי להקל על כאבי השרירים והפרקים? הם מציקים לי מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז מתאים מאד לסובלים מפיברו
דורית דינור28/12/2011שלום אולגה, לפי מיטב ניסיוני המבוסס על ניסיונם של אחרים, אני יודעת ששיטת פלדנקרייז יכולה לעזור ואפילו לשנות את החיים לסובלים ממנה. אני מציעה לך להצטרף לקבוצת פלדנקרייז קרוב למקום מגורייך, כדי שיהיה לך נוח להגיע ולהתמיד בה. אם יש לך יכולת כלכלית, אני ממליצה על שיעורים אישיים. בשיטת פלדנקרייז חלק מהכאבים הנובעים משרירים מוחזקים, יכולים לאט להשתחרר. אמנם את המחלה אי אפשר לרפא, כפי שחושבים הרופאים, אך ניתן להקל על הסבל ולשפר את איכות החיים בהרבה.
בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז טוב לפיברו? - תגובה
איתן לרנר28/12/2011שלום אולגה
מניסיון אישי עם משהו דומה שהיה לי בתקופה מסויימת העבודה בשיטה עזרה לי מאוד להוריד את רמת המאמצים המיותרים, מה שמאוד עוזר במחלות או תסמונות אוטו אימיוניות כשהגוף מגיב בכאבי שרירים וכל מאמץ נראה כמו קריעת ים סוף.בשיעורים אישיים תלמדי לחוש אולי יותר נינוחה ולשלוט ברמות ההחזקה השרירית המיותרות ותלמדי - וזאת נקודה חשובה - לנוע בהרבה פחות כוח כך שהמערכת יכולה להתאושש ולשמור על האנרגיה לצורך ריפוי והתאוששות.
מניסיוני, ניתן להירפא ממחלות מסוג זה וכדאי להתחיל לברר בצורה לא קונבנציונלית מה רמת הרעילות הסביבתית שאת נחשפת אלייה(רגישות לכימיקלים, רגישות למזונות).גיליתי כי מזונות שונים שידועים כאלרגניים גרמו לתסמונת וכאשר נמנעתי מהם, התסמונת נעלמה וכיום אינה נוכחת בחיי יותר. אם תהיי מעוניינת אוכל להפנותך לתזונאית שאיתה עבדתי - מאוד מומלצת ועובדת בשיטה הביו רפואית שהיא אמריקאית.
גם אני מאמין שכדאי לך להתחיל בשיעוריים אישיים ולאחר מכן או במקביל להשתלב בקבוצה.
בהצלחה ולבריאות
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)