כאב גב ליד עמוד השדרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב ליד עמוד השדרה
    תקווה
    30/01/2012

יש לי מין שריר תפוס ליד עמוד השדרה, אבל לא תמיד אני מרגישה את זה אלא רק כשאני עושה תנועות מסוימות. למשל סיבוב הגב לכיוון הופכי מהאגן.
    איך אפשר לשחרר את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב ליד עמוד השדרה

הוספת תגובה

• שריר תפוס בתנועת פיתול

דורית דינור
    30/01/2012

שלום רב תקווה. כשיש שריר תפוס, דבר ראשון לא כדאי ללכת נגדו אלא בכיוון שלו.
    אני מבינה שאת יודעת מה הכיוון ולשם כדאי לנוע בהדרגה ולעזוב לאט לאט.
    כך השריר יעזוב את ההחזקה שלו.
    זוהי תשובה שטחית, אך היא מבהירה את התפיסה המחשבתית מאחורי שיטת פלדנקרייז. כמובן שכדאי לנסות כיוונים שונים כי יש להניח שמדובר בקבוצת שרירים ולא בשריר אחד.
    שיעור פלדנקרייז, בקבוצה או אישי יכול לעזור. לא כדאי לחכות עם זה כדי שלא יחמיר. בהצלחה
    דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר תפוס

איתן לרנר
    30/01/2012

שלום תקווה

דורית כבר ענתה לך כל כך בהיר ויפה ואני רוצה להוסיף רק שכדאי לך לנסות את התנועות בעדינות מרובה ולא לחפש להרגיש שחרור או מתיחה או התכווצות אלא זרימה של תנועה באיזור עצמו וביתר חלקי הגוף הנעים ביחס אליו. כמו כן נסי לעבוד על הרצפה , על הגב או על הצד ובאופנים שונים. במידה שתצטרפי לשיעורי פלדנקרייז תוכלי לגלות קשרים רחבים יותר של תנועה ותפקוד בהן השרירי נתפס ותלמדי לנוע ולפעול אחרת, בורה שאינה מטילה על איוזר מסויים להתאמץ במקום אזורים "פרזיטיים" אחרים.
    בהצלחה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה