מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב גב ליד עמוד השדרהתקווה30/01/2012
יש לי מין שריר תפוס ליד עמוד השדרה, אבל לא תמיד אני מרגישה את זה אלא רק כשאני עושה תנועות מסוימות. למשל סיבוב הגב לכיוון הופכי מהאגן.
איך אפשר לשחרר את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר תפוס בתנועת פיתול
דורית דינור30/01/2012שלום רב תקווה. כשיש שריר תפוס, דבר ראשון לא כדאי ללכת נגדו אלא בכיוון שלו.
אני מבינה שאת יודעת מה הכיוון ולשם כדאי לנוע בהדרגה ולעזוב לאט לאט.
כך השריר יעזוב את ההחזקה שלו.
זוהי תשובה שטחית, אך היא מבהירה את התפיסה המחשבתית מאחורי שיטת פלדנקרייז. כמובן שכדאי לנסות כיוונים שונים כי יש להניח שמדובר בקבוצת שרירים ולא בשריר אחד.
שיעור פלדנקרייז, בקבוצה או אישי יכול לעזור. לא כדאי לחכות עם זה כדי שלא יחמיר. בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריר תפוס
איתן לרנר30/01/2012שלום תקווה
דורית כבר ענתה לך כל כך בהיר ויפה ואני רוצה להוסיף רק שכדאי לך לנסות את התנועות בעדינות מרובה ולא לחפש להרגיש שחרור או מתיחה או התכווצות אלא זרימה של תנועה באיזור עצמו וביתר חלקי הגוף הנעים ביחס אליו. כמו כן נסי לעבוד על הרצפה , על הגב או על הצד ובאופנים שונים. במידה שתצטרפי לשיעורי פלדנקרייז תוכלי לגלות קשרים רחבים יותר של תנועה ותפקוד בהן השרירי נתפס ותלמדי לנוע ולפעול אחרת, בורה שאינה מטילה על איוזר מסויים להתאמץ במקום אזורים "פרזיטיים" אחרים.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)