שכמה ימין תפוסה תמידית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכמה ימין תפוסה תמידית
    מור
    21/04/2013

שלום,
    אני עובדת מול מחשב והחלפתי המון כריות כבר במיטה, מכל הסוגים, ולא משנה מה אעשה - שכמה ימין שלי כל הזמן תפוסה. אני גם מרגישה שהצוואר כאילו מעט קצר יותר בצד ימין לעומת שמאל. אני מתעמלת ועושה שיעורי עיצוב, וכל הזמן עושה מתיחות ושחרור במהלך העבודה. מה עוד אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכמה ימין תפוסה תמידית

הוספת תגובה

• איך לרכך את השכמה הימנית

דורית דינור
    21/04/2013

שלום מור. האם המתיחות שאת עושה עוזרות לך? אם כן, מסתבר שזו הדרך בשבילך. אם לא, כדאי לחפש כיוון אחר. יש דרכים לריכוך השכמה הימנית. הדרכים הן רכות, עדינות. אם תעשי תנועות איטיות, קטנות שלא גורמות כאב, ולכל הכיוונים, זה עשוי לעזור לך. דווקא מתיחות ועיצוב עלולים להשאיר את המצב כפי שהוא ואף להחמירו. כמובן שהצוואר קשור לשכמות וכן גם הצלעות, עמוד השדרה ואף האגן. כשהם ישתתפו בפעולות היומיום שלך, ירד העומס מהשכמה. זה מה שלומדים בשיעורי פלדנקרייז. להחלטתך כמובן. בהצלחה, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם שכמה תפוסה

איתן לרנר
    21/04/2013

שלום מור,

ניתן כמובן לנסות למתוח כפי שאת עושה אבל כמו שדורית כתבה לך מתיחות הן דבר מקומי ובעצם שכרן יוצא בהפסדן והן גורמות לתגובת נגד בשרירים עצמם ובמנוגדים להם ובפוגעות בשלד.
    יותר מכך, השכמה והצוואר הם אולי מקור הכאב כרגע אך סביר להניח שאינן מקור הבעיה.
    בשיעורי פלדנקרייז את לומדת באופן מוחשי וחושי להכיר את הקשר בין חלקי גופך הונים והאופן בו הם משתפים פעולה בתפקוד התנועתי.
    הפתרון הוא לעבוד בעדינות מצד אד אבל ללמוד על הקשר התנועתי לחלקים אחרים בגוף.
    המקור למגבלות תנועה הוא השימוש הלקוי שאנו עושים בגופנו בזמן פעולה ותנועה וזה דבר שאת לומדת בשיעורי השיטה לשפר.

אני ממליץ כמובן למצוא לך מורה או מורה טובים לשיטה וללכת ללמוד. ההנאה, והרווח שתפיקי מכך יהיה ככל הנראה הרבה יותר גדול משחרור השכמה . תוכלי ללמוד לחיות ללא כאב ומאמצים מיותרים ולהוציא לפועל את רצונותייך תוך שימוש חופשי ונעים בגופך.

בינתיים אני מצמיד כאן סרטון עם תנועות שאפשר לעשות בישיבה ושיכולות לעזור לך . שימי לב רק לפתיחה ולהסבר על אופן עשיית התנועות. הוא חשוב לא פחות מהתנועות עצמן.

בהצלחה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה