מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכמה ימין תפוסה תמידיתמור21/04/2013
שלום,
אני עובדת מול מחשב והחלפתי המון כריות כבר במיטה, מכל הסוגים, ולא משנה מה אעשה - שכמה ימין שלי כל הזמן תפוסה. אני גם מרגישה שהצוואר כאילו מעט קצר יותר בצד ימין לעומת שמאל. אני מתעמלת ועושה שיעורי עיצוב, וכל הזמן עושה מתיחות ושחרור במהלך העבודה. מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לרכך את השכמה הימנית
דורית דינור21/04/2013שלום מור. האם המתיחות שאת עושה עוזרות לך? אם כן, מסתבר שזו הדרך בשבילך. אם לא, כדאי לחפש כיוון אחר. יש דרכים לריכוך השכמה הימנית. הדרכים הן רכות, עדינות. אם תעשי תנועות איטיות, קטנות שלא גורמות כאב, ולכל הכיוונים, זה עשוי לעזור לך. דווקא מתיחות ועיצוב עלולים להשאיר את המצב כפי שהוא ואף להחמירו. כמובן שהצוואר קשור לשכמות וכן גם הצלעות, עמוד השדרה ואף האגן. כשהם ישתתפו בפעולות היומיום שלך, ירד העומס מהשכמה. זה מה שלומדים בשיעורי פלדנקרייז. להחלטתך כמובן. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עם שכמה תפוסה
איתן לרנר21/04/2013שלום מור,
ניתן כמובן לנסות למתוח כפי שאת עושה אבל כמו שדורית כתבה לך מתיחות הן דבר מקומי ובעצם שכרן יוצא בהפסדן והן גורמות לתגובת נגד בשרירים עצמם ובמנוגדים להם ובפוגעות בשלד.
יותר מכך, השכמה והצוואר הם אולי מקור הכאב כרגע אך סביר להניח שאינן מקור הבעיה.
בשיעורי פלדנקרייז את לומדת באופן מוחשי וחושי להכיר את הקשר בין חלקי גופך הונים והאופן בו הם משתפים פעולה בתפקוד התנועתי.
הפתרון הוא לעבוד בעדינות מצד אד אבל ללמוד על הקשר התנועתי לחלקים אחרים בגוף.
המקור למגבלות תנועה הוא השימוש הלקוי שאנו עושים בגופנו בזמן פעולה ותנועה וזה דבר שאת לומדת בשיעורי השיטה לשפר.
אני ממליץ כמובן למצוא לך מורה או מורה טובים לשיטה וללכת ללמוד. ההנאה, והרווח שתפיקי מכך יהיה ככל הנראה הרבה יותר גדול משחרור השכמה . תוכלי ללמוד לחיות ללא כאב ומאמצים מיותרים ולהוציא לפועל את רצונותייך תוך שימוש חופשי ונעים בגופך.
בינתיים אני מצמיד כאן סרטון עם תנועות שאפשר לעשות בישיבה ושיכולות לעזור לך . שימי לב רק לפתיחה ולהסבר על אופן עשיית התנועות. הוא חשוב לא פחות מהתנועות עצמן.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)