מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבהעדי19/03/2008
הבת שלי בת עשרה חודשים וחצי. זוחלת גחון, אבל נעזרת רק ברגל אחת (ימין) כדי לדחוף את עצמה.(ומושכת את עצמה עם הידיים, החלק גוף העליון שלה מאוד חזק).
היא נעמדת על 6, ומרימה את עצמה על חב' חיתולים, ומהמצב הזה נעמדת, ונועלת את הברכיים. גם כששוכבת הי "נועלת" את הרגליים (למשל כשאני מחליפה לה חיתולים).
כאשר היא עולה על 6, היא גם מתנדנדת, כבר די הרבה חודשים (לפחות 5 חודשים, לפני שממש זחלה גחון למרחקים).
היא עדיין לא עולה על הרבה מדרגות, אבל על אחת היא מצליחה לעלות ולרדת בצד השני שלה (בג'ימבורי או על חב' חיתולים)
והיא עדיין לא יושבת. גם לא כשמושיבים אותה.
הייתי שמחה לשמוע מה אני יכולה לעשות כדי לעודד אותה לשבת, להשתמש גם ברגל שמאל כשהיא זוחלת, ואם יש איזושהי בעיה שהיא נועלת ככה את הרגליים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה לא סימטרית
דורית דינור20/03/2008שלום רב לך ק.
את שואלת שאלות נבונות ושמה לב לדברים חשובים. ראשית לגבי הזחילה. תוכלי לעזור לה לדחוף גם ברגל ימין, אם בעדינות רבה תשימי את היד שלך מול העקב שלה ותתני לה לחוש אותו. אולי זה יעזור.. אם לא, אני ממליצה ללכת לשיעור אצל מורה להתפתחות תינוקות. לגבי הישיבה, גם אם היא יושבת לא כדאי להושיב אותה. כדאי לתת לה להגיע לשם בכוחות עצמה. גם כאן, תוכלי להיעזר במורה לפלדנקרייז או לשיטת שלהב, באזור מגוריך. ניתן ללמד תינוקות את הפעולות האלו ויש צורך במיומנות רבה כדי לעשות את זה בעדינות או בצורת רמז בלבד. לגבי נעילת הברכיים לא אוכל להגיד הרבה לפני שראיתי למה את מתכוונת. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)