הקשר בין טורטיקוליס, פלדנקרייז ותינוק חמוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין טורטיקוליס, פלדנקרייז ותינוק חמוד
    רוני
    26/12/2015

שלום רב,
    בעבר סבלתי מכאבי גב כתוצאה מבלט דיסק באזור L4/5. הייתי ב 10 מפגשי פלדנקרייז והכאב ממש השתפר, מכאן אני "חסידת" השיטה.
    לבני בן ה 3 חודשים הובחן טורטיקוליס קל ואני עובדת איתו בתרגילים שקיבלתי מהפזיוטרפיסטית של קופת החולים.
    התחושה שלי שהתרגילים עובדים יותר על חיזוק שריר הצוואר המקוצר (ימין) ופחות על הגמשה והפחתת המתח של השריר.
    כיום נראה שהשריר הימני אכן מתחזק אך עדיין קיימת נוקשות ומתח בשריר. כי למרות שהוא חזק בני עדיין מעדיף תמיד לפנות לצד ימין (בשינה ובכלל).
    השאלה שלי, האם שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לי "להגמיש" ולהרפות את השריר המקוצר הימני? אם כן אז איך?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הקשר בין טורטיקוליס, פלדנקרייז ותינוק חמוד - תגובה

דורית דינור
    27/12/2015

שלום רוני, אפשר לעבוד עם תינוקך להגברת הסימטריה בתנועת הראש ולאו דווקא דרך חיזוק שרירי הצוואר. כפי שאת יודעת הגישה בשיטת פלדנקרייז שונה מהגישה של הפיזיותרפיסטים. בשיעור פלדנקרייז תינוקך ילמד להזיז את הראש בדרך קלה, בלי כאב, בעזרת עבודה עדינה. בהצלחה, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רוני
    28/12/2015

תודה על התשובה, רציתי לשאול, במה שונים תרגילי הפזיוטרפיה מתרגילי הפלדנרקייז לתינוקות? תוכלו לתת דוגמא לתרגילים מהפלדנקרייז שמתמשים בהם עבור התינוקות עם טורטיקוליס (הראש של בני נוטה לימין)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין טורטיקוליס, פלדנקרייז ותינוק חמוד - תגובה

איתן לרנר
    27/12/2015

רני שלום,
    ראשית הייתי עוצר את התרגילים .מה שנדרש הוא לא הגמשה של שרירים או חיזוקם. להיפך,כל תרגול מטבעו מתרכז במכניות של התנועה וכאשר המחשבה המובילה היא של חיזוק שרירים או לחילופין הגמשתם מפספסים את הנקודה העיקרית והיא המוח ואיך הילד לומד לנוע ולארגן את עצמו על שריריו ותפקודו.
    טורטיקוליס כמו כל מגבלה אחרת גורם לכך שהמוח שלנו הגמיש כל כך, ממפה את התנועה של הגוף כפי שהיא,מוגבלת ומה שנדרש היא עבודה עדינה ואי טי ת אבל בעיקר כזו הבאה מתוך הבנה וידע כיצד המוח שלנו לומד וכיצד אנו לומדים לנוע ולפעול בעולם .
    דבר נוסף, מניסיוני אין טורטיקוליס קל.במגבלת תנועה במקום כל כך מרכזי הקשור להתפתחות העיניים והתנועה בכלל כל מגבלה כזו גורמת לקשיים שמפריעים לילד.
    ניתן וכדאי לעבוד כמה שיותר מהר ולנצל את העובדה שהנסיון שלו להיות עם המגבלה הוא קצר ולא ארוך שנים.
    מנסיוני ניתן לפתור דבר כזה די מהר בגיל כזה

מוזמנת לדבר איתי

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רוני
    28/12/2015

תודה על התשובה, רציתי לשאול, במה שונים תרגילי הפזיוטרפיה מתרגילי הפלדנרקייז לתינוקות? תוכלו לתת דוגמא לתרגילים מהפלדנקרייז שמתמשים בהם עבור התינוקות עם טורטיקוליס (הראש של בני נוטה לימין)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

איתן לרנר
    28/12/2015

רוני שלום,
    איני מאמין בתרגילים שכאמור הם מכניים בעוד שמה שנדרש הוא תנועה פונקציונלית וקשב.
    איני נוטה לתת דברים מעין אלה להורים בוודאי לא דרך טלפון או אינטרנט, שוב מאחר שלא מדובר בתרגילים מסוג שונה מפיזיותראפיה אלא בגישה שונה לחלוטין .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה