מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בין טורטיקוליס, פלדנקרייז ותינוק חמודרוני26/12/2015
שלום רב,
בעבר סבלתי מכאבי גב כתוצאה מבלט דיסק באזור L4/5. הייתי ב 10 מפגשי פלדנקרייז והכאב ממש השתפר, מכאן אני "חסידת" השיטה.
לבני בן ה 3 חודשים הובחן טורטיקוליס קל ואני עובדת איתו בתרגילים שקיבלתי מהפזיוטרפיסטית של קופת החולים.
התחושה שלי שהתרגילים עובדים יותר על חיזוק שריר הצוואר המקוצר (ימין) ופחות על הגמשה והפחתת המתח של השריר.
כיום נראה שהשריר הימני אכן מתחזק אך עדיין קיימת נוקשות ומתח בשריר. כי למרות שהוא חזק בני עדיין מעדיף תמיד לפנות לצד ימין (בשינה ובכלל).
השאלה שלי, האם שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לי "להגמיש" ולהרפות את השריר המקוצר הימני? אם כן אז איך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין טורטיקוליס, פלדנקרייז ותינוק חמוד - תגובה
דורית דינור27/12/2015שלום רוני, אפשר לעבוד עם תינוקך להגברת הסימטריה בתנועת הראש ולאו דווקא דרך חיזוק שרירי הצוואר. כפי שאת יודעת הגישה בשיטת פלדנקרייז שונה מהגישה של הפיזיותרפיסטים. בשיעור פלדנקרייז תינוקך ילמד להזיז את הראש בדרך קלה, בלי כאב, בעזרת עבודה עדינה. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רוני28/12/2015תודה על התשובה, רציתי לשאול, במה שונים תרגילי הפזיוטרפיה מתרגילי הפלדנרקייז לתינוקות? תוכלו לתת דוגמא לתרגילים מהפלדנקרייז שמתמשים בהם עבור התינוקות עם טורטיקוליס (הראש של בני נוטה לימין)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בין טורטיקוליס, פלדנקרייז ותינוק חמוד - תגובה
איתן לרנר27/12/2015רני שלום,
ראשית הייתי עוצר את התרגילים .מה שנדרש הוא לא הגמשה של שרירים או חיזוקם. להיפך,כל תרגול מטבעו מתרכז במכניות של התנועה וכאשר המחשבה המובילה היא של חיזוק שרירים או לחילופין הגמשתם מפספסים את הנקודה העיקרית והיא המוח ואיך הילד לומד לנוע ולארגן את עצמו על שריריו ותפקודו.
טורטיקוליס כמו כל מגבלה אחרת גורם לכך שהמוח שלנו הגמיש כל כך, ממפה את התנועה של הגוף כפי שהיא,מוגבלת ומה שנדרש היא עבודה עדינה ואי טי ת אבל בעיקר כזו הבאה מתוך הבנה וידע כיצד המוח שלנו לומד וכיצד אנו לומדים לנוע ולפעול בעולם .
דבר נוסף, מניסיוני אין טורטיקוליס קל.במגבלת תנועה במקום כל כך מרכזי הקשור להתפתחות העיניים והתנועה בכלל כל מגבלה כזו גורמת לקשיים שמפריעים לילד.
ניתן וכדאי לעבוד כמה שיותר מהר ולנצל את העובדה שהנסיון שלו להיות עם המגבלה הוא קצר ולא ארוך שנים.
מנסיוני ניתן לפתור דבר כזה די מהר בגיל כזה
מוזמנת לדבר איתי
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רוני28/12/2015תודה על התשובה, רציתי לשאול, במה שונים תרגילי הפזיוטרפיה מתרגילי הפלדנרקייז לתינוקות? תוכלו לתת דוגמא לתרגילים מהפלדנקרייז שמתמשים בהם עבור התינוקות עם טורטיקוליס (הראש של בני נוטה לימין)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
איתן לרנר28/12/2015רוני שלום,
איני מאמין בתרגילים שכאמור הם מכניים בעוד שמה שנדרש הוא תנועה פונקציונלית וקשב.
איני נוטה לתת דברים מעין אלה להורים בוודאי לא דרך טלפון או אינטרנט, שוב מאחר שלא מדובר בתרגילים מסוג שונה מפיזיותראפיה אלא בגישה שונה לחלוטין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)