מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיטת פלדנקרייזעינת28/05/2008
שלום, על מה מבוססת שיטת פלדנקרייז האם יותר על עבודה של המטפל ופחות של המטופל? זכור לי שהייתי בטיפול והמטפל הוא זה שהזיז אותי וזה היה לי נורא מוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על מה מבוססת שיטת פלדנקרייז
איתן לרנר28/05/2008היי עינת
אני שמח ששאלת כי נגעת במהות השיטה ובאחד הדברים שמבדילים אותה משיטות טיפול . אנחנו
קוראים לאנשים שבאים אלינו לשיעור אישי תלמידים ולא מטופלים( אם כי הרושם המיידי של רובנו
הוא שכאשר מישהו מניע אותנו אזי זה טיפול) והרעיון העומד מאחורי אופן העבודה הפרטנית הוא
ליצור גירויים באמצעות מגע בעזרתם התלמיד לומד לארגן את גופו ואופן תנועתו בצורות ואיכויות חדשות .
הסוג ואיכות המגע המיוחדים לשיטה ולמורים אותה הם הדרך ליצור מעין שיחה בין מוח ומערכת
עצבים אחת(של המורה) עם המוח ומערכת העצבים( של התלמיד)אחרת ולהציע ללא מילים
אפשרויות חדשות וקלות לתנועה שהסיכוי שלהן להתקבל על ידי התלמיד הרבה יותר גדולות מאשר
אילו היו אומרים לו איך ומה לעשות- הוא עובר התנסות בעצמו ויכול לבחור . למעשה את לומדת המון
בשיעור אישי שכזה אבל הלמידה היא יותר באופן שבו למדת כשהיית ילדה או תינוקת ( זוכרת כמה קשה זה ללמוד לרכוב על אופניים או
לשרוק ?ויותר מוקדם מזה כמה זה מסובך ללמוד ללכת ?).
לסיכום : הפסיביות שבשיעור כזה מאפשרת למידה מאוד עוצמתית שחודרת לעומק ובעבודה נכונה יכולה לשפר ולשנות דברים מאוד בסיסיים .
את המשלים של שיעור מעין זה תמצאי בשיעורי השיטה לקבוצות . שם אנחנו מנחים באמצעות מילים והתלמיד הרבה יותר אקטיבי .
אני מקווה שמעבר לתחושת המוזרות ,נהנית מהשיעור שקיבלת .
לילה טוב
איתן
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבסיס של שיטת פלדנקרייז
דורית דינור28/05/2008שלום עינת
אוסיף משהו על תשובתו המפורטת של איתן. ראשית יתכן כי הרגשת מוזר כי לא ידעת למה לצפות ולא היה שום הסבר למה שקורה בשיעור. בשיטת פלדנקרייז את לומדת או מתאמנת להרגיש את עצמך, להכיר את חלקי השלד שאולי פחות מוכרים לך כיום. לדוגמה, אני לא ידעתי על קיומן של שכמות ועל מקומה של עצם החזה שלי לפני שלמדתי את השיטה. היכולת להרגיש את עצמך, להכיר את התחושות השונות היא כלי שבעזרתו יכול כל אחד לחפש לעצמו את התנוחה הנוחה, את האופן הנעים ביותר לפעול בחיים. מדובר על פעולות פשוטות כמו להתכופף, להושיט יד למדף גבוה, להסתכל לאחור, להתיישב ועוד. כמובן שהלימוד הזה יכול לגרום הקלה על כאבים למי שסובל, לשפר גמישות ולשנות את האופן של היחס שלך לעצמך, על כל מה שמשתמע מכך.
הטיפולים הם תקשורת או שיתוף פעולה בין המטופל והמטפל. בכל מקרה, כאשר תנסי שוב, אני מקווה שיהיה לך מעניין, חדש ומסקרן, כפי שהיה לי ועדיין כך.
כל טוב, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)