מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי תהליך של טיפול אישימאיר24/06/2008
שלום
אני בן 30 ויש לי מספר בעיות מורכבות בגב, אני כבר 4 חודשים בטיפול ולא רואה שיפור, המטפלת אומרת שזה ייקח זמן ,מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים באמצעות שיטת פלדנקרייז
איתן לרנר27/06/2008מאיר שלום ,
אני עונה בהנחה שאתה מדבר ( לא ציינת ) על מטפלת בשיטת פלדנקרייז במידה שלא , ספר במה אתה מטופל ואשיב בהתאם.
מאוד קשה לי לענות לך מאחר שאיני יודע מהן הבעיות המורכבות עלייהן אתה מדבר . לעיתים ישנם מצבים שנגרמו לאחר שנים של פעילות הרגלית , תנועות מאומצות וחוזרניות ( שחוזרות על עצמן ) ושיוצרים פגיעה ולחץ על אזור מסויים לעיתים לוקח זמן לשנות ולשפר. יחד עם זאת להערכתי ארבעה חודשים הם על פניו זמן מספיק להרגיש שינויים כלשהם ולגלות האם הטיפול מתקדם בכיוון הנכון לך או שאולי אינו מתאים לך ( סוג הטיפול , הקשר עם המורה ). האם דיברת עם המטפלת שלך על הנושא ? ישנם מספר דברים שאתה יכול לברר עם עצמך : האם בסוף שיעור אתה מרגיש שיפור ? האם לאורך כל הדרך לא היו שיפורים ונסיגות? האם ניסית עבודה בתדירות גבוהה יותר ?.
לאחר ארבעה חודשים ללא שיפור כלל הייתי מבקש לשבת עם המטפלת ולהבין מה היא חושבת וכיצד היא רואה את ההמשך . מה לדעתה מונע את השינוי ומה אפשר לשנות על מנת לעזור לשינוי לקרות .גם אם קשה לתת פרוגנוזה לשינויים לעתיד , המטפל צריך להיות מסוגל לתחום זמן בו ניתן לבחון אם יש טעם להמשיך באותה הדרך.לאחר מכן הייתי יושב ומחליט האם להמשיך או לאו
.
לילה טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לזהות שיפור?
דורית דינור28/06/2008שלום רב לך מאיר.
אוסיף רק דבר אחד על תשובתו הממצה של איתן ובהנחה שאתה מטופל בשיטת פלדנקרייז.
הרבה פעמים אדם מגיע לשיעורים כשתשומת הלב שלו מופנית לכאבים ולבעיות. לוקח זמן להתפנות ולהקשיב לפרמטרים נוספים [כגון תנועתיות, גמישות, שיווי משקל]. תפקידה של המטפלת הוא לעבור איתך על הפרמטרים שבהם מתרחש השינוי. לעיתים, לוקח זמן לזהות את השיפור.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)