שאלה לגבי תהליך של טיפול אישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תהליך של טיפול אישי
    מאיר
    24/06/2008

שלום
    אני בן 30 ויש לי מספר בעיות מורכבות בגב, אני כבר 4 חודשים בטיפול ולא רואה שיפור, המטפלת אומרת שזה ייקח זמן ,מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינויים באמצעות שיטת פלדנקרייז

איתן לרנר
    27/06/2008

מאיר שלום ,

אני עונה בהנחה שאתה מדבר ( לא ציינת ) על מטפלת בשיטת פלדנקרייז במידה שלא , ספר במה אתה מטופל ואשיב בהתאם.
    מאוד קשה לי לענות לך מאחר שאיני יודע מהן הבעיות המורכבות עלייהן אתה מדבר . לעיתים ישנם מצבים שנגרמו לאחר שנים של פעילות הרגלית , תנועות מאומצות וחוזרניות ( שחוזרות על עצמן ) ושיוצרים פגיעה ולחץ על אזור מסויים לעיתים לוקח זמן לשנות ולשפר. יחד עם זאת להערכתי ארבעה חודשים הם על פניו זמן מספיק להרגיש שינויים כלשהם ולגלות האם הטיפול מתקדם בכיוון הנכון לך או שאולי אינו מתאים לך ( סוג הטיפול , הקשר עם המורה ). האם דיברת עם המטפלת שלך על הנושא ? ישנם מספר דברים שאתה יכול לברר עם עצמך : האם בסוף שיעור אתה מרגיש שיפור ? האם לאורך כל הדרך לא היו שיפורים ונסיגות? האם ניסית עבודה בתדירות גבוהה יותר ?.
    לאחר ארבעה חודשים ללא שיפור כלל הייתי מבקש לשבת עם המטפלת ולהבין מה היא חושבת וכיצד היא רואה את ההמשך . מה לדעתה מונע את השינוי ומה אפשר לשנות על מנת לעזור לשינוי לקרות .גם אם קשה לתת פרוגנוזה לשינויים לעתיד , המטפל צריך להיות מסוגל לתחום זמן בו ניתן לבחון אם יש טעם להמשיך באותה הדרך.לאחר מכן הייתי יושב ומחליט האם להמשיך או לאו
    .

לילה טוב

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לזהות שיפור?

דורית דינור
    28/06/2008

שלום רב לך מאיר.
    אוסיף רק דבר אחד על תשובתו הממצה של איתן ובהנחה שאתה מטופל בשיטת פלדנקרייז.
    הרבה פעמים אדם מגיע לשיעורים כשתשומת הלב שלו מופנית לכאבים ולבעיות. לוקח זמן להתפנות ולהקשיב לפרמטרים נוספים [כגון תנועתיות, גמישות, שיווי משקל]. תפקידה של המטפלת הוא לעבור איתך על הפרמטרים שבהם מתרחש השינוי. לעיתים, לוקח זמן לזהות את השיפור.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה