שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    קורל
    31/07/2008

האם זה נכון שפלדנקיירייז פועל יותר על ההרגשה של הבנאדם וגורם לו להרגשה טובה, ולא ממש מרפא בעיות מבחינה רפואית?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיפור במקום ריפוי

איתן לרנר
    31/07/2008

קורל שלום ,

על אילו בעיות רפואיות אתה מדבר , האם תוכל לתת דוגאמ ?
    שיטת פלדנקרייז היא שיטת חינוך באמצעות תנועה ולא שיטת ריפוי והיא עוסקת בשיפור מתמיד ולא בריפוי .ולמה אני מתכוון ?. כאשר אדם הולך שנים ומשתמש בגבו וברגליו וגופו בצורה שיוצרת עומס קבוע למשל על הברכיים וכתוצאה מכך צצות תופעות של כאב ושחיקה בברכיים או במפרקי הירכיים הוא יחפש לפתור את הבעיה ולרפא את עצמו . העינין הוא שריפוי הוא ניסיון לתקן ולהחזיר את המצב לקדמותו , למה שמוכר לו . אבל מה אם הבעיות הקיימות נובעות מהמצב המוכר לך, מהאופן בו אתה משתמש בעצמך ? - ולעיתים תכופות מאוד זהו אכן המצב. מה תתקן ולאיזה מצב אתה מעונין לחזור?
    השיטה מלמדת אותך לשפר את אופן השימוש היומיומי שלך בגופך כך שלא תצטרך יותר להעמיס בצורה לא בריאה על אברייך השונים . יותר מכך אתה נמצא במצב של שיפור מתמיד.
    תאר לך שאתה יכול לחיות את חייך לא מתוך מחשבה על כיצד להפחית כאב ואי נוחות אלא", כיצד אוכל לעשות שיהיה לי יותר נוח ונעים עכשיו כשנוח לי ". החיים יהיו נפלאים , לא ?!.
    באמצעות פלדנקרייז אתה יוצר קשר עם עצמך , עם היכולת המולדת ללמוד כיצד ללמוד . יכולת שנזנחת לעיתים קרובות מידי בהתבגרנו . יכולת זו היא זו שמאפשרת לכולנו ללמוד דרכים לנוע ולפעול בעולם בקלות ומתוך הנאה ונוחותו וברגע שאתה מתחבר אלייה מחדש הרבה פעמים בעיות וכאבים נפתרים או מוקלים.

לילה טוב

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה