מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות של מתחיל (-:יואב04/08/2008
שלום, אני מתאמן בקראטה (אמנם כתחביב אך ברצינות) וקיבלתי המלצה מהמדריך על פלדנקרייז. המלצתו התיחסה בעיקר ללימוד תנועה נכונה ושיכלולה כמו גם את היציבה (אולי אפילו תיקון דברים שעין מקצועית יכולה להבחין בהם). הופתעתי לקרוא שהשיטה ישראלית. עד לאחרונה שמעתי את השם מידי פעם אבל לא כל כך ידעתי מה השיטה עושה ובטח שהיא ישראלית שזה כבר יתרון גדול... בנוסף עלו אצלי כמה שאלות, אולי השיטה הזו תוכל לסייע בידי בנושאים נוספים שחשובים לי . אשמח אם תוכלו להתייחס אליהם בקצרה. א. נושא גמישות ומתיחות - חשוב לי מאוד לשפר ולעבוד באופן יומיומי (גם בשביל שיטת הקראטה). ב. "פיתולים" - אני מתכוון לתנועות "עיסוי" לאיברים הפנימיים על ידי תנועות פיתול של הגוף. ג. נושא הנשימה- תרגילים שונים. כמו כן, ניסיתי להתעניין אולי יש ספרים על השיטה ובעיקר לראות את מבחר התרגילים (כי מן הסתם בשיעור נסיון עובדים על מספר מצומצם מתוך "בנק" גדול של תרגילים ולא כל כך מצאתי. האם תוכלו להמליץ לי על כאלה ? תודה והמשך שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה ששכחתי
יואב04/08/2008טיפול במתח, ולחץ - לא שאני עד כדי כך סובל מזה אבל אני טיפוס מאוד "רועש" מבפנים אם אתם מבינים, ולעתים אף סובל ממגרנות - זו גם הסיבה שהגעתי לקראטה על מנת לנסות להשקיט את זה קצת. שוב תודה, וסליחה על שהעמסתי בשאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליואב
איתן לרנר04/08/2008יואב בוקר טוב ,
לא הבנתי מה אתה שואל . האם אתה שואל אם אכן זה יכול לעזור לך עם הקראטה ועם לחץ ומתח ?
לגבי קראטה או כל תהליך תנועתי אחר השיטה מיועדת לעזור לך בתיווך המורה ללמוד כיצד אתה לומד . ז"א כיצד אתה מארגן את עצמך על מנת להטמיע ידע אמיתי תחושתי חדש והופך אותו לחלק מהחיים שלך .
יציבה ,שהיא האופן בו אנו עוברים ממצב למצב ( ולא עמידה כמו שבטעות חושבים לא מעט אנשים)יכולה להיות חסכונית ויעילה, נעימה וספונטנית ואלגנטית למראה כמו שהיא יכולה להיות מסורבלת, ודורשת מאמצים מיותרים שיוצרים רעש קבוע במערכת. נוכל ללמדך כיצד "לנכש" מאמצי סרק פוגעניים אלו וזאת באמצעות הגברת המודעות ולהפוך את כל מה שאתה עושה ליותר קל עבורך .
לגבי מתח וחרדה :מיגרנות יכולות לנבוע מהמון סיבות :רגשיות , רעלים סביבתיים ( חשיפה אלייהם),המזון שאתה אוכל ועוד. מתח אף הוא קשור לסיבות רגשיות ולדעתי לעבר הרחוק שלנו כילדים. בשיטת פלדנקרייז תוכל ללמוד לשים לב אל המתח והלחץ ולעכב את תגובותיו . כמו כן השיעורים תורמים לתחושה של נינוחות אם כי לפתור בעיות הקשורות למתח והסיבות לו באופן אמיתי ומעמיק , צריך לדעתי לעבור תהליכים נוספים המאתרים מקורות של רגשות ומתחים .
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יואב04/08/2008האם תוכל להתייחס גם לנושא תרגילי גמישות ומתיחות : האם קיים בפלדנקרייז ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתי ליואב
איתן לרנר04/08/2008יואב שלום
משום מה רק עכשיו נוספו השאלות להודעתך : כבר עניתי לך לדעתי על הכל אך ברצוני להתייחס לנושא הספרים ועבודה עצמית.
שיטת פלדנקרייז אינה בנוייה מתרגילים מכניים של מתיחות וכיווצים . הבסיס שלה נשען על מודעות והקשבה לתהליך , לאיכות הפעולה ולאמצעים בהם אתה משתמש לצורך פעולתך. אתה יכול לנסות לעבוד עם ספר כמו למשל "שכלול היכולת" של משה פלדנקרייז אך אתה עלול לפספס את הנקודה . מורה יכול לראות כיצד אתה עובד ולשלב בתהליך התאמות והגבלות מיוחדות שיעזרו לך ללמוד באופן בו מערכת העצבים שלך לומדת בצורה המיטבית . מורה יכול לראות ולהפנות תשומת ליבך למאמצים מיותרים שאתה עושה ולשטחים ונקודות עיוורות שלך לגבי עצמך . אני עבדתי בעבר עם הספר ונהניתי מאוד אבל הדבר היה שונה לחלוטין כאשר עבדתי בהדרכה של מורה הן בשיעורים אישיים באמצעות מגע והן בשיעורי הקבוצה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)