עמידות ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמידות ראש
    איל
    10/10/2008

איך מתבצעות עמידות הראש בפלדנקרייז ? האם נכנסים לתנוחה על הראש ושוהים כך מספר דקות ? ולאיזה בעיות זה יכול לתרום ? מה המטרה של עמידות הראש בפלדנקרייז ? האם יש סוגים שונים של עמידות ראש ? אשמח אם תפרטו... שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עמידות ראש

הוספת תגובה

• עמידת ראש בשיטת פלדנקרייז

דורית דינור
    10/10/2008

שלום אבי. אפשר לענות על שאלתך בכמה אופנים. עמידת ראש איננה מטרה בפני עצמה אלא תהליך למידה. בתהליך הזה, לומדים ליפול, למצוא שיווי משקל בהישענות על הראש, מסתכלים על העולם הפוך ונושמים הפוך. זה רק חלק מהתהליכים הנלווים לעמידת ראש. כל אחד יעמוד אחרת על הראש ולכן הלמידה היא אינדיבידואלית. איך להתיישר ולהיות מאונך לרצפה, האגן מעל לראש והרגליים מעל האגן, זה לא פשוט. מי שזה מעניין אותו, מוזמן ללמוד. בדרך כלל, בשיעורי פלדנקרייז לא מתאמנים במטרה זאת. בן גוריון, שלמד לעמוד על הראש ממשה פלדנקרייז, הגיע עם בקשה מפורשת ללמוד לעשות את זה, בגיל 80. כפי שכולם יודעים, לקח לו שנה והוא הצטלם עומד על הראש בחוף ימה של תל אביב.
    בהצלחה לך, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידת ראש כאמצעי לעמידה על הרגליים

איתן לרנר
    10/10/2008

אבי שלום ,

לא אחזור על מה שדורית כתבה לך באשר לתהליך אך אוסיף שבגלל המיקוד בתהליך ובאופן הפעולה ולא במטרה ( עמידת ראש) ,בין אם אתה עומד לבסוף על הראש בשיעור ובין אם לאו , התהליך מאפשר לך לארגן את התנועה והגוף בצורה יותר ויותר חופשית ולבסוף עמידתך על הרגליים הופכת להיות משהו קל , נוח וללא היערכות מיוחדת מאומצת של הגוף.
    בן גוריון רצה לעמוד על הראש אבל למד לעמוד טוב על הרגליים בדרך למטרתו .
    המוטו שלי כפי שאני רואה את שיטת פלדנקרייז הוא : "אמור לי מהי מטרתך ואעזור לך ללמוד ולהגיע אלייה בקלות וללא מאמצים מיותרים".

בהנעה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה