שיעורי פלדנקרייז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעורי פלדנקרייז
    פשוש
    05/01/2009

א. האם יש לרכוש DVD, קלטות וידאו, אודיו של שיטת פלדנקרייז (כך אוכל לדעת אם מתאים לי) ? ב. האם ידוע לכם על שיעורי פלדנקרייז לדתיים (הפרדה) ? אני מתגורר בשרון אולם אשקול גם לנסוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעורי פלדנקרייז

הוספת תגובה

• שיעורים מוקלטים

איתן לרנר
    05/01/2009

א, שלום ,

יש קלטות וחומרים אחרים של השיטה באתר אגודת המוסמכים לפלדנקרייז ובאתרי האינטרנט בחו"ל. אם תקיש את השפ תגיע לכל מיני. אני חושש שבשיעורים מסוג זה לא תוכל לקבל את הרושם הנכון על התאמת השיטה אלייך ולצרכייך ויתכן כי תפסיד הזדמנות אמיתית להיכרות אמיתית. כפי שכתבתי כאן בעבר מספר פעמים לשאלות דומות, פלדנקרייז היא שיטה תהליכית שההקשבה והמודעות בה הם הכלי העיקרי . מורה שמלווה את התהליך ומשנה את השיעור או נותן וריאציות בהתאם לקשיי ויכולות התלמיד הוא לא יסולא בפז במקרה זה . מעבר לכך יש הגישה הפרטנית בשיטה שמצריכה עבודה במגע של המורה בגופו של התלמיד וזאת על גבי שולחן טיפולים .
    באשר לשיעורים מופרדים , אני איני מנחה קבוצות מופרדות אך אם אתה מעוניין לצרף שניים שלשה חברים אפשתח קבוצה לגברים בלבד. כמובן ישנה האפשרות לעבודה פרטנית איתי

בברכה

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרי למידה על שיטת פלדנקרייז

דורית דינור
    06/01/2009

שלום רב.
    ישנם חומרי למידה רבים. ספרים: ניתן לרכוש באמצעות האתר של האגודה הישראלית למוסמכים בשיטת פלדנקרייז. קלטות דיוידי להשמעה, אותן ניתן לרכוש אצל אילן יעקובזון. חפש את שמו באתר האגודה הישראלית. באתר עצמו ישנו שיעור בקולו של משה פלדנקרייז. השיעור מתחלף מידי חודש. גם באתר שלי יש שיעור מושמע, בקולי. תוכל להקשיב ולעשות. באינטרנט יש הרבה אתרים, בעברית ובשפות אחרות, אנגלית למשל. תוכל לקרוא. גם ביו-טיוב ישנן הדגמות.
    שיעורים לגברים בלבד, כדאי לברר אצל מורים באופן אישי. לי לא ידוע.אני בטוחה שתמצא מורה שיסכים/תסכים ללמד קבוצות גברים ואף לעזור לארגן קבוצה כזאת ליד מקום מגוריך.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה לכם על התשובות

פשוש
    09/01/2009

מתנצל שאני שואל בינתיים רק על סמך קריאה ברשת ולא מהתנסות. עוד כמה שאלות לי : אבל קודם בקשר לתשובתך דורית, לגבי אתר המוסמכים של שיטת פלדנקרייז, מהנסיונות שעשיתי הוא איננו פעיל כעת. א. ככל שהבנתי מהקריאה ברשת שיטת הפלדנקרייז מאוד יחודית בתפיסה שלה אבל היא נהדרת בצמוד לפעילות גופנית / תנועתית אחרת (אנא תקנו אותי אם אני טועה כי ייתכן ולא הבנתי נכון) כלומר הפלדנקרייז כשלעצמו אינו מהווה מעיין תרגול גופני שוטף / "תחזוקה" לכל איברי הגוף כמו למשל תורות אחרות כמו פילאטיס ושיטות דומות. האם כך או שאפשרי באמצעות הפלדנקרייז לקבל אימון גופני שוטף (כלומר אימון הכולל מרכיבי כושר גופני כמו יכולת אירובית ושאינה אירובית, גמישות, נשימות וכו') ? האם יש פעילות גופנית שאפשר לשלבה יחד עם הפלדנקרייז ועליה תמליצו (או שמתאמני ומורי שיטתכם נוהגים לשלב אותה בדר"כ ביחד עם הפלדנקרייז ?) או שאולי שיטת אימון גופני שפותחה על ידי אחד מתלמידיו של פלדנקרייז (סתם השערה שלי) ואשר יכולה להשלים את הפלדנקרייז לצורה של התעמלות גופנית יומיומית (ובסוגריים ללא קשר אכתוב את דעתי - אין, פשוט אין כמו משהו כחול לבן !!! עדיף על כל שיטה אחרת !). ב. שאלה סקטוריאלית ואני מתנצל על כך אך בכל זאת אהיה שמח לדעת אם ידוע לכם לגבי שיטת הפלדנקרייז (וזו סתם שאלה מאוד היפותטית כי עוד לא הייתי אפילו בשיעור אחד), אם אחליט להתמיד וארצה להשתלם בקורס מדריכים, האם יש מקומות בארץ בהם אפשר להשתלם ללא שיעורים מעורבים ( או אולי מדריך שיש לו אפשרות להסמיך מדריכים ללא שיעורים מעורבים) ? הרבה תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. מצאתי מורה וקבוצה כזו בזכות

פשוש
    21/01/2009

אתר אגודת המוסמכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה