מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלילך18/01/2009
שלום, התינוק שלי בן כמעט 4 ח'. עד כה ישן בעריסה שלו בחדר שלנו. האם יש חשיבות להתחיל להעבירו למיטה ולחדר משלו? האם זה הזמן ומומלץ? אשמח לשמוע מה החשיבות והמשמעות של הדבר. תודה מראש ויישר כח על הפורום הנהדר הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן יישן התינוק?
דורית דינור18/01/2009שלום לילך
הדעות לגבי מקום ואופן השינה של תינוקות שונים מאוד. החל מתיאוריית הרצף שלפיה כדאי לישון יחד עם התינוק עד שהתינוק יגדל ויחליט אחרת ועד האומרים כי מהתחלה יש לתת לתינוק לישון בחדר נפרד מההורים. אם אשתמש בשכל הישר שלי, הדבר החשוב לדעתי הוא לקצר את זמן התגובה של ההורים לכל הצרכים של התינוק, לבכי, לתקשורת, גם בלילה. אם שינה איתו באותו חדר מפריעה לכם לישון, הרי חשוב מאוד שתישנו. אם השינה בחדר נפרד גורמת לתינוק חוסר שקט, גם זה לא רצוי.
במילים אחרות, אין תשובה אחת נכונה לכל האוכלוסיה. אני מציעה לך לסמוך על עצמך ועל התחושות שלך. אין שום חוק או אפילו המלצה בנושא זה. אם את מתכוונת לחנך את התינוק לעצמאות, הרי גיל 4 חודשים הוא מוקדם מ א ו ד לכך. תיהני מהשאלות המתעוררות אצלך. זו הדרך הנקראת אימהות, או הורות.
בהצלחה והרבה נחת, שלך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה תינוקות צריכים
איתן לרנר18/01/2009שלום לילך ,
אנשים שונים ינהגו בצורות שונות עם תינוקותייהם. יחד עם זאת תינוקות צריכים דברים מאוד ברורים : מגע אוהב , חום ואיכפתיות , הקשבה אלייהם והימצאות בנוכחותם על מנת לספק את צרכייהם.
ידוע לי שיש גישות שונות החושבות שיש לחנך את התינוק ולהכינו לעולם הקשה. גישות אלה ממשיכות פגיעה רבת שנים ודורות בילדים ובתינוקות ופותחו על ידי אנשים שכרובנו נפגעו בעצמם כתינוקות וצרכייהם לא סופקו במלואם.
תינוקך הוא ממש רך בימים ובגיל כזה אם את יכולה לאפשר לו לחיות עימכם באותו חדר ואפילו רצוי באותה מיטה או לפחות ליד , כך שתוכלו לנחמו כאשר הוא בוכה ולאפשר לו להרגיש את המגע של גופך - כך ייטב הדבר עבורו והוא יוכל לגדול שקט מאושר יותר ובטוח בעצמו. בדרך זו הוא ימצא ויגלה את עצמאותו לבד, עם הזמן ובזמן הנכון לו ואז זו תהיה עצמאות אמיתית ולא כפוייה .
תודה על המחמאה , אני שמח שהפורום מוצא חן בעינייך.
בהצלחה ובהנאה בגידולו
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)