מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירי ליבה (core)איל11/04/2009
קראתי ברשת כתבה בהקשר של טיפול בכאבי גב אשר מציינת את אחד מהפתרונות לכאבים בחיזוק שרירי הליבה של הגוף על ידי תרגילים (מצויין שם שיטות כגון פילאטיס, יוגה וכיוצא באלה).
יש שאומרים שטיפול בשרירי הליבה היא סגולה לבריאות ולהפעלת הגוף כיחידה אחת, שלחיזוק שרירים אלו יכול להיות נלוה שיפור נפשי, ביציבה וכו'.
יחד עם זה, אני מכיר אנשים קרובים שחוו כאבי גב קשים וניסו הכל (כולל יוגה ופילאטיס) אבל מה שעזר להם יותר מכל היה דווקא הפלדנקרייז.
אשמח אם תרחיבו בנושא, האם השיטה מטפלת או מחזקת את שרירי הליבה של הגוף ומה יחס השיטה לשרירים אלו.
כמו כן מדוע השיטה לא מחזקת את השרירים או שרירים מסויימים. האם מקור כאב הוא לא סיבה לכך ששריר מסויים חלש וצריך לחזק אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ומרכז הגוף
דורית דינור12/04/2009שלום רב
אתה שואל שאלות רבות ואענה על אחת מהן. בנושא שרירי הליבה וחיזוקם. בשיטת פלדנקרייז אכן אחד העקרונות הוא ללמוד ולהשתמש במרכז הגוף. כלומר באגן הירכיים, בשכמות, בצלעות ובעמוד השדרה. בהפעלת המקומות הללו אנו משתמשים בשרירים. אלו הם השרירים החזקים ביותר שלנו. הרבה אנשים לא משתמשים בשרירים ובחלק הזה (האחורי) של השלד שלהם, ואולי זה גורם לבעיות. אבל העיקר בשיטת פלדנקרייז הוא להחזיר למוח את הפיקוד על הפעולות השונות, ללמוד להקשיב לעצמך, ולהשתמש במה שאני קוראת "אחורי הקלעים" שלנו כדי לתפקד. אנו מזכירים וזוכרים כי איננו רק שרירים, אלא עצמות, שרירים, עצבים ומוח המפקד על הכל. אני מקווה שעניתי לך מעט.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרכז הגוף והקשר שלו לתנועה מאורגנת
איתן לרנר12/04/2009שלום שטרודל ,
אכן פלדנקרייז לא עוסקת בחיזוק שרירים באופן מוצהר ומכוון ,בוודאי לא באופן שנהוג לתפוס את הרעיון של חיזוק שרירים.השיטה מלמדת אותך לארגן את התנועה בהקשבה לקשר בין המרכז לפריפריה של הגוף , לחלוקה נכונה ונוחה של העומס על השלד תוך עזיבת המאמצים המיותרים שגורמים לחבלה בשרירים מקוצרים כרונית וחבלה עמוקה יותר לאורך זמן בשלד העצמות.בעיקר עוסקת השיטה בשיפור היכולת לשלוט בתנועה ולשפר את איכותה באופן מתמשך זאת בעזרת מודעות לעצמך.
אני יודע שפילאטס עוסקת הרבה בשרירי הcore אך למעשה בשיטת פלדנקרייז אתה לומד כיצד לנוע כך שהיחס בין שרירים יריבים לצורך פעולה מסויימת יהיה נכון ומאורגן יותר ולפיכך משאיר את השלד חופשי יותר למלוא טווח התנועה הפוטנצאלי שלו.איני מאמין שהכאב נובע משרירי חלש שצריך לאמן אותו. יש הרבה סיבות לכאבים וזה יכול להיות דווקא שרירי חזק חזק ומקוצר כרונית שגורם לפחות תנועה במפרק ויוצר דלקות למשל בסיביו או כל מיני גורמים אחרים.
אתה /את מוזמנים לשאול ולברר נושאים נוספים
חג שמח
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה "קטנה"
איל13/04/2009התחלתי להתאמן בפלדנקרייז שיעורים בודדים ואחרי אחד השיעורים התחלתי להרגיש בשיפור בכאב הגב (הרגשתי שאני הולך זקוף יותר ובלי מאמץ).
ראיתי באחד מהאתרים ברשת שיש שימוש בפלדנקרייז בכדורים מגומי (לא יודע איך מכנים אותם אולי ביצים או FITBALL) ?
בחוג שאני מתאמן אין שימוש בכלל באביזרים.
אשמח אם תוכלו לפרט האם יש שימוש בשיטת פלדנקרייז באותן ביצים / כדורים עגולים (fitball) ואם כן כיצד בא הדבר לידי ביטוי הכוונה לאיזה סוג של תרגילים.
בנוסף אשמח לדעת אם יש שימוש באביזרים נוספים בשיטה (בחוג שלי לא משתמשים).
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרים בשיטת פלדנקרייז
דורית דינור21/04/2009שלום לך שטרודל. תודה על השאלה.
אני שמחה לשמוןע כי את/ה משתתף בשיעורי פלדנקרייז ומבחין בהבדלים אצל עצמך. ישנם היום הרבה אביזרים כמו כדורים, גומיות, גלילים ועוד. ישמן מורים המשתמשים בעזרים אלו בהוראה של שיעורים אישיים וגם בקבוצות. במקור, שיטת פלדנקרייז עוסקת בעיקר ביכולת של אדם להרגיש ולהכיר את עצמו בפעולה. האביזרים, יכולים לגוון את הפעילות, אך הם לא חלק חשוב ממנה.
אפשר ליישם את עקרונות שיטת פלדנקרייז למשל במשחקי כדור. אינני יכולה לכתוב לך פרטים אך באופן כללי, שימוש בכדור ביד אחת, בשניה, בשתיהן, ברגל אחת ובשניה, בחלקי גוף שונים ועוד. אפשר למצוא דרכים להישען על הכדור ויש עוד הרבה רעיונות. העיקר הוא ללמוד לתפקד בחיי יום יום.
השימוש באביזרים מקובל בעבודה עם ילדים.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)