מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלדנקרייז לעומת פילאטיסרייצ'ל26/08/2007
היי,
תוכלי בבקשה להסביר על קצה המזלג מה ההבדל בין פלדנקרייז לפילטיס? אני מתלבטת איזו שיטה ללמוד בשביל לטפל בבעיות יציבה שיש לי ולא הצלחתי להבין בדיוק מה ההבדל בין השיטות
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה בין פילאטיס ובין פלדנקרייז
דורית דינור26/08/2007שלום רייצ'ל
תודה על השאלה שרבים שואלים ואת העזת לכתוב.
אני לא מומחית בפילאטיס ומה שידוע לי הוא כי זאת שיטה שמטרתה למתוח שרירים.
בשיטת פלדנקרייז אנו עובדים על מערכת היציבה, שיווי המשקל והקואורדינציה שלנו בסדרות של תרגילים ותנועות עדינות. השאלה איך עובר הכוח, איך אנו נשענים על כפות הרגליים ומרגישים יציב עליהן, היא אחת השאלות שאותן מבררים ומשפרים בשיעורי פלדנקרייז. זה כרוך בתיאום של כל חלקי השלד, רגלים, אגן, עמוד שדרה, כתפיים, צוואר וראש. כמובן שגם השרירים הם חלק מהתמונה וגם העצבים המעבירים את התחושה. איזון בטונוס השרירי יכול להקל את בעיות היציבה, חלוקה מאוזנת של המשקל יכולה לעזור גם היא וכן השימוש בתנועות העיניים והראש מהווים חלק ממערכת שיווי המשקל והיציבה. הידיעה איפה את נמצאת בכל רגע ורגע, היא חלק ממודעות המתפתחת בשיעורי פלדנקרייז והיא תורמת רבות ליציבה דינמית.
אני ממליצה בחום רב על שיטת פלדנקרייז לבעיות יציבה.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ביו פלדנקרייז לאלכסנדר?
aviv01/12/2007שלום,
עקב פריצות דיסק צוואריות אני מתאמן בשיטת אלכסנדר מזה מספר שנים אך ללא הועיל.
מה ההבדל בין שתי השיטות?
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז ואלכסנדר- השוואה
דורית דינור02/12/2007שלום ליאור
שתי השיטות מכוונות למטרות דומות בדרכים שונות. שיטת פלדנקרייז מאפשרת למתאמן למצוא את המקומות הנוחים לו על ידי לימוד דרכים לעשות את פעולות החיים, על ידי הרפייתם של שרירים העובדים בצורה מיותרת, על ידי התאמת הנשימה ותיאום בין חלקים רבים של עצמנו.
מההיכרות שלי עם שיטת אלכסנדר, אני יודעת שישנו דימוי מרכזי של כיוון למעלה וקדימה שמלווה את האימונים. בשיטת פלדנקרייז, הכיוונים משתנים בהתאם לתנוחה, ליציבה ולמה שרוצים לעשות. לפיכך, אני רואה את שיטת פלדנקרייז כשיטה פתוחה, מאפשרת בדיקה עצמית ופותחת פתח ללמידה של עצמך.
אתה מוזמן להתנסות ולבדוק בעצמך.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)