מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טורטיקוליסיעל02/10/2009
בתי בת 4 חודשים, אובחנה ע"י פיזיותרפטיסית עם טורטיקוליס ימני מתון, שמתי לב כי החלה לנסות להתהפך, היא מסתובבת לכיוון צדימין שלה לאחוז בצעצוע ומפעילה יפה את יד שמאל בהושטת יד לצעצוע המונח מימינה, ובכך מסתובבת על צדה הימני. לעומת זאת, בצד שמאל היא אינה פועלת כך. יד ימין אינה מושטת לצעצוע באותה עוצמה וכן היא מתנגדת לשכיבה על צד שמאל. האם יש לכך קשר לטורטיקוליס? מה אפשר לעשות? התור הבא שלי לפיזיותרפיסטית הוא רק עוד שבועיים והייתי רוצה לעבוד איתה על זה עד אז, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לתינוקות וטורטיקוליס
איתן לרנר02/10/2009שלום יעל ,
תיאורך מלא אך עם זאת קשה לענות ללא מראה עיניים. אך אנסה: אני יכול להניח כי הטורטיקוליס הוא זה הגורם לכך וזאת כיוון שטורטיקוליס הוא קיבוע של פיתול הצוואר - ראש לצד אחד.מצב כזה הוא כמובן לא סימטרי ולכן אין גם סימטריה ביכולות השונות לנוע. על מנת לשלוח את היד הימנית שמאלה אל חפץ מסויים צריך שיהיה חופש תנועתי בצלעות, בחזה ובצוואר כך שאלו יאפשרו ליד להתארך שמאלה ולהעביר משקל לצד שמאל. כיוון שצווארה מפותל מעט ימינה באופן קבוע , יהיה קושי להאריך את היד כמו גם בדברים אחרים.
טוב שהאבחנה נעשתה בגיל מוקדם כל כך בטרם ביתך הספיקה "לקחת " את הקשיים לשלבי התפתחות מתקדמים יותר (אז קל פחות להתיר את הלמידה המבוססת על הקושי וללמוד מחדש ).
יחד עם זאת ועם כל הכבוד לפיזיותראפיה ,אני חושב שהיא זקוקה לעבודה שתיצור גירוי ללמידה תנועתית באופן כזה שישנה את הארגון השרירי וילמד אותה להתנועע בצורה קלה יותר ולהתגבר על הקשיים הקיימים .
עבודה כזו שיכולה לשפר מאוד את מצבה תוכלי למצוא בשיעורים פרטניים עם מורה מנוסה וטוב בשיטת פלדנקרייז שעובד עם תינוקות וילדים עם בעיות התפתחות.
את יותר ממוזמנת להתקשר אליי או לדורית
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניית הראש לשני הצדדים
דורית דינור03/10/2009שלום יעל
אני מצטרפת לתשובה של איתן. בינתיים, עד שתמצאי מורה לפלדנקרייז, תוכלי ליצור בעצמך גירוי שיהיה סימטרי גם לימין וגם לשמאל. למשל, אם תשבי לידה ותסתכלי עליה פעם מכיוון ימין ופעם משמאל. תוכלי לקרב אליה צעצוע פעם ליד ימין ופעם לשמאל. זה יכול ליצור איזון וגוירוי בשבילה לפנות לכיוון שכרגע פחות מועדף. ייתכן שיש צורך ביותר ממה שכתבתי כאן. אני מחזקת אותך בהבנתך כי עניין זה חשוב להמשך התפקוד של ביתך וכדאי לטפל בה בהקדם. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)