סרבנית שכיבת בטן!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבנית שכיבת בטן!
    נעמה
    20/11/2009

שלום,
    הבת שלי, תינוקת בת 4 וחצי חוד', מסרבת להיות על הבטן! היא מתחילה לבכות אחרי 5 דק'.
    אפשר לומר שזה מעט מתסכל.. היא לא מעונינת להיות על הבטן הרבה זמן..
    מה גם שהיא מעונינת להתחיל לשבת.. אני מושיבה אותה עלי. אם "חלילה" אני משכיבה אותה היא מתרגזת. מה עלי לעשות במצב שכזה?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרבנית שכיבת בטן!

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן בינקות

איתן לרנר
    20/11/2009

נעמה שלום ,

את מעלה שאלה שעוסקים בה לא מעט ויש מסביבה לא מעט חוסר ידע. אם ביתך לא למדה להתגלגל מעצמה ולשכב על הבטן , אל תשכיבי אותה .הרעיון שצריך להשכיב תינוק על הבטן על מנת לחזק את חגורת הכתפיים או כל דבר אחר הוא רעיון שלא לוקח בחשבון כיצד התנועה והמוח מתפתחים. היא מסרבת בצדק כיוון שאם עדיין לא היגיעה אל הבטן בעצמה מספיק פעמים , מאוד קשה לה להיות בתנוחה זו והרמת הראש מתבצעת במאמץ רב כיון שאין עדיין שימוש יעיל ומאורגן בשרירים הזוקפים של הגב.
    תניחי אותה על הגב ותאפשרי לה למצוא את דרכה להתפתח בזמן שלה ובדרך שלה והיא תהיה בסדר .
    לגבי הושבה: כשתינוק מושך את ראשו קדימה בזמן שמונח עלייך וגבו נתמך , זו אינה ישיבה עדיין וגם כאן העיקרון שאני נוקט הוא לא להתערב ולא לעזור לה לשבת ולא להושיב אותה בעצמך. היא אינה מוכנה לכך עדיין וכשתהיה מוכנה היא תתיישב.
    כאשר היא עלייך , דאגי שגבה ייתמך על ידי גופך וכך לא תהיה במצב מאתגר של ישיבה טרם זמנה.

מקווה שעזרתי לך
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקשיב ולסמוך על ביתך התינוקת

דורית דינור
    23/11/2009

שלום נעמה
    את מודאגת כי ביתך לא שוכבת על הבטן, כפי שממליצים לעשות כמה מומחים להתפתחות תינוקות.
    נכון, המידע הרב שיש כיום בסביבה, עלול לבלבל כל אחד. יש דעות לכאן ולכאן ואת נמצאת באמצע עם השאלה שלך.
    בגדול, אני ממליצה לך לסמוך על ביתך בעניין הזה. אל תכריחי אותה לשכב על הבטן, אין סיבה. היא תגיע אל הבטן בעצמה כשהיא תתהפך. את יכולה להחזיק אותה על הידיים שלך כשהיא על הבטן על הידיים שלך, את יכולה ללטף לה את הבטן כמובן, זה בהחלט מספיק. בהצלחה לך
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה