פלדנקרייז פרטני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלדנקרייז פרטני
    שיראל
    01/12/2009

לאחרונה עשיתי כמה שיעורי פלדנקרייז פרטניים.
    המורה ממש מפעילה אותי ואני די פסיבית
    שאלתי היא, מה יקרה כשאעבור לקבוצה, זאת הייתה הצעתה מלכתחילה שכעבור כמה שיעורים אעבור לקבוצה.
    אולי אני "מגדבלת" וצריכה תמיד שמישהו יכוון אותי פיזית?
    אני לא מבינה מתי עושים פלדנקרייז פרטני ומתי קבוצתי ומה ההבדל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז פרטני

הוספת תגובה

• פרטני וקבוצה

דורית דינור
    01/12/2009

שלום שיראל. את שואלת שאלה מצוינת שכמובן תוכלי לשאול גם את המורה שלך. ישנן כמה תשובות לשאלה ואתן כאן אחת. השיעור הפרטני כולל בתוכו חלק בו את ניטרלית. אין זה מצב פסיבי, כי את בהכרה מלאה ויכולה לחוש את עצמך ואת קלות התנועה ומקום האיברים השונים. את יכולה גם לעזור או להתנגד או להיות במצב בו את צופה וחשה את עצמך. זאת המטרה. המטרה היא שהמגע יהיה מלמד ובאמצעותו תלמדי על עצמך. רכות וקלות המגע מבהירה גם את האפשרות לעשות בעצמך בקלות ומכינה אותך להצטרף לקבוצה. איך אנו עושים את מה שעושים היא אחד הנושאים העיקריים. האם יש הבדל איך את מניעה את עצמך ואיך שהמורה מניעה אותך? אם יש הבדל, יש לך מה ללמוד. אם אינך חשה בהבדל, כדאי להתעכב על זה בדיוק.
    שאלתך מתי עושים בקבוצה ומתי פרטני היא שאלה שכדאי לך לשאול את עצמך ואת מורתך. יחד תחשבו ותחליטו. כמובן שיש כאן שיקול של מצבך וגם שיקול כלכלי ואולי עוד. אשמח להבהיר יותר אם תמקדי את שאלתך עוד. בברכה ובהצלחה, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז פרטני או קבוצתי ?

איתן לרנר
    01/12/2009

שיראל שלום
    בשיעורי הקבוצה תונחי לעשות רצפי תנועות בצורה קשובה ועדינה אלא שההנחיה הפעם היא באמצעות מילים.התהליך הוא אישי למרות נוכחות הקבוצה כיוון שכל אחד עסוק בתהליך הלמידה שלו ואין השוואות לאחרים או התייחסות של המורה אל מודל "נכון" לתנועה.כך,גם בשיעורי הקבוצה את לומדת להכיר את עצמך באופן אינטימי וממשיכה את התהליך הפרטני.
    השיעורים הפרטניים בהם את "פסיבית" כדברייך מלמדים אותך לנוע ולפעול עם יכולת הקשבה גדלה והולכת אל עצמך ולחוש את השינוים הקטנים ביותר בתנועה ותחושה .כאשר תצטרפי לקבוצה תוכלי לתרגם את האיכות הזו גם לתנועה "פעילה" כלומר לנוע עם התחושה שמישהו אחר מניע אותך ולפיכך את נעה ללא מאמצים מיוחדים. במצב הזה את מאפשרת למוח ולמערכת העצבים שלך להיות אקטיביים ולארגן את התנועה בצורה הטובה ביותר ועם תחושת שיפור הולכת וגוברת.
    אני מאמין שהדבר הטוב ביותר הוא לשלב בין שתי השיטות אם כי לעיתים אנשים באים אליי עם בעיות מסויימות ואינם יכולים או אינם רוצים בגלל מגבלות להצטרף לקבוצה ואז אנחנו עובדים באופן פרטני.
    ו...כמובן יש שיקול כלכלי כאשר ניגשים לבחור.

מקווה שעזרתי לך
    נ.ב :מה זה מגדבלת ?

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה