שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שני
    22/12/2009

שלום רב,
    בתי בת חודש וחצי וישנה רוב היום על הבטן. האם שינה על הבטן עוזרת להתפתחות המוטורית?

מגיל שבוע הנחתי אותה על הבטן ומגיל שבוע היא החלה להרים את הראש לסירוגין.

בזמן ערות היא לא כל כך אוהבת להיות על הבטן ומתעצבנת מהר..

אני מגרה אותה עם מובייל מעל ראשה, היא עוקבת במבטה ומוציאה קולות (כאילו מנסה לדבר..)

היא מחייכת חיוך מלא כשאני מדברת לה, שרה לה..היא מגיבה לקול שלי..

האם זה לא מוקדם מדי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• השכבה על הבטן והתפתחות התינוק

איתן לרנר
    22/12/2009

שלום שני,

אני מאמין שהיא אינה אוהבת להיות על הבטן בזמן ערות כיוון שזה מוקדם להשכיב אותה על הבטן. אני יודע שרופאים ממליצים להשכיב על הבטן אבל למעשה היא אינה מוכנה עדיין לתנוחה זו.תינוקות נולדים כשהם יכולים להשתמש בתחילה בשרירים הכופפים שמקפלים אותם לפנים ולאחור ובתנועות הידיים והרגליים האקראיות. השימוש בזוקפים מתחיל בהדרגה תוך שהייה על הגב. כשתינוק מושכב על הבטן לפני שלמד להתגלגל לשם מהגב ולשלוט בתהליך הלוך וחזור, הוא מאותגר להשתמש בשרירים הזוקפים באופן שאינו מוכן לו עדיין ולכן לרוב ירים את הראש אבל לא יכול עדיין להרים את בית החזה ולהשען בנוחות על הבטן בעת הרמת הראש.בנוסף היא אינה יכולה על הבטן להתנועע עם הידיים והרגליים בתנועות האקראיות אותן הזכרתי, תנועות שחשובות מאוד לתהליך הלמידה והגדילה.
    כל יתר הדברים שאת מתארת אינם מוקדמים מידי בוודאי לא התגובה לקולך לגלות באופן אבל טוב תעשי אם תפסיקי להשכיב אותה על בטנה (בערות ובשינה) ותאפשרי לה לגלות בדרכה ובזמנה שלה את עולמה ולהתפתח.
    כאשר ילדתך תשלוט בתהליך הגלגול אל הבטן וחזרה היא גם תוכל להנות מהשכיבה על הבטן ואז כמובן שאין מניעה מלהשכיב אותה בתנוחה זו.

בהצלחה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן - גב מה המצב

דורית דינור
    23/12/2009

שלום שני
    ראשית כל הכבוד על ערנותך ועל שאת שואלת. שנית, הקשיבי לתינוקת שלך. אם היא לא רוצה לשכב על הבטן בערות, כבדי את רצונה והקשיבי לתגובותיה.
    אני חושבת שאין רק משהו אחד נכון בחיים בכלל ובגידול תינוקות בפרט. את מוזמנת להשכיב אותה על הגב, על הבטן או על הצד. היא תלמד לחיות בעולם עם כל הצדדים שלו. בתנאי שנוח לה והיא מסכימה להיות שם.
    נחמד לקרוא על התגובות שלה לקולות שלך ולמובייל מעל הראש. זאת תחילתה של תקשורת מופלאה ביניכן. תיהני מכל רגע.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה