מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה ההבדל?קיילא29/01/2010
שלום רב,
כבר כמה ימים אני מנסה למצוא תשובה לשאלתי ועוד לא מצאתי, אני מאוד מקווה שתוכלו לענות לי.
מה ההבדל בין השיטה של "צעד ראשון" ולבין Child space? מצאתי מה משותף להן, אבל לא הבנתי מה ההבדל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי השיטות אינן שיטת פלדנקרייז
איתן לרנר29/01/2010שלום קיילא
אני עובד בשיטת פלדנקרייז עם תינוקות וילדים והדבר היחיד שאני יודע בוודאות הוא ששתי השיטות אמנם פותחו על ידי מורים לשיטת פלדנקרייז ונשענים עלייה אך שתייהן אינן שיטת פלדנקרייז והמטפלים היוצאים מהן אינם בהכרח מורים לשיטת פלדנקרייז (מורים לפלדנקרייז עוברים הכשרה רבת שנים ומתמשכת בנושאי ההתפתחות והתנועה ).
ההבדל הגדולאם איני טועה הוא שצעד ראשון היא שיטה שמועברת בסדנאות ושיטת שלהב באופן פרטני.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין שיטות
דורית דינור30/01/2010שלום קיילא
שתי השיטות, גם צעד ראשון וגם שיטת שלהב מיועדות לעבודה עם הורים לתינוקות רגילים. מטרת השיטות הללו, ליידע הורים ומטפלים בשלבי ההתפתחות, בדרכי עבודה מומלצות עם ילדים, כדי לאפשר את התפתחותם התקינה. למשל, לתת לתינוקות להיות על הרצפה, להיות על הידיים בתנוחות שונות, להסתכל אליהם קרוב לעיניים ועוד. שתי השיטות דומות מאוד ומקורן ברעיונות מתורתו של משה פלדנקרייז. מפתחי השיטות הללו הם מורים לפלדנקרייז. המטפלים, שאינם בהכרח מורים לפלדנקרייז, לא תמיד יודעים לעבוד עם תינוקות וילדים עם בעיות מיוחדות של התפתחות.
אני עצמי גם מורה מוסמכת לשיטת פלדנקרייז וגם בוגרת שיטת שלהב. אני עובדת עם תינוקות בעלי צרכים מיוחדים.
מקרב המורים המוסמכים בשיטת פלדנקרייז, ישנם מורים המתמחים בעבודה עם ילדים ותינוקות בעלי צרכים מיוחדים.
באופן ספציפי, אם מישהו מחפש העשרה להבנת התפתחות התינוק שלו, הוא יכול להתייעץ עם בוגרי שיטת צעד ראשון ושיטת שלהב. מי שמחפש עזרה למקרה יותר מורכב, מומלץ לפנות למורה מוסמך/ת בשיטת פלדנקרייז. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין השיטות :המשך
איתן לרנר31/01/2010קיילא שלום
בתגובה על דברי דורית אומר שגם על מנת להתייעץ ולקבל מידע מלא ונכון יותר על התפתחות תינוקות בריאים , רצוי להיפגש עם מורה מוסמך לשיטת פלדנקרייז שמתמחה בעבודתו עם תינוקות.בגלל הידע והניסיון העמוק והרב של מורי פלדנקרייז בתחום התנועה ,הלמידה וההתפתחות.
אני מתמחה בעבודה עם תינוקות בעלי צרכים מיוחדים אבל מייעץ ועוזר גם להורים ולתינוקות עם התפתחות תקינה .
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)