מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלדנקרייז בזמן הריוןנורית23/04/2010
שלום
אני בשבוע 13 לפני ההריון התעמלתי בלפדנקרייז בעקבות בעיית גב תחתון בלט דיסק וכו'. כל שיעור נמשך 45 דקות בשכיבה על הגב. נאמר לי שהתרגיל היחידי שלא לעשות זה לא להרים את הראש כמו בכפיפות בטן כאשר אני על הגב. לפי מה שקראתי באינטרנט אסור לשכב על הגב זמן ממושך בזמן הריון.
שאלתי היא האם לנשים בהריון ישנה שיטת פלדנקרייז שונה מהשיטה שמעבירים לנשים עם בעיות גב שהן לא בהריון ואנשים מבוגרים או שיש שיטה אחת שהיא לכולם?.
אני משתדלת לשכב על הגב כאשר הרגליים מכופפות שהברכיים למעלה כמעט בכל מהלך השיעור האם זה מספיק ?
בשיעור האחרון בצענו תרגיל על הגב כאשר הרגליים מכופפות ומפוסקות מאוד ורגל אחת להטות כלפי פנימה וחזרה הלוך שוב . לאחר השיעור הרגשתי כאב במפשעה בצד ימין , האם תרגילים מהסוג הזה יכולים להזיק ?
בבקשה ייעצו לי האם להמשיך באותם שיעורים או שעלי להמשיך בשיעורים מיוחדים לנשים בהריון או בשיעורים פרטיים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז בהריון
איתן לרנר23/04/2010מישל שלום ,
למעט ההגבלה המובנת של שכיבה על הבטן , כל שעורי השיטה יכולים להתאים מי יותר ומי פחות. מניסיון של בת זוגי ונשים בהריון שלמדו אצלי , שיעורים בעמידת שש למינייהן היו מעולים להרחבת התנועה ושחרור האגן . שיעורים מצויינים אחרים הם בשכיבה על הצד ויש הרבה כאלה בשיטה.
לגבי שכיבה על הגב ,זה נכון רק בחודשים המתקדמים שאז יש לחץ בשכיבה על הגב על עצב מסויים.בכל מקרה את יכולה לנוח על הצד מפעם לפעם בשיעור במקום על הגב ולקל על עצמך.
מעבר לכל זה המסר שלי הוא להקשיב לנוחות שלך ולעשות באמת רק מה שממש נוח .
מה שסיפרת על המפשעה , יתכן כי בגלל השינוי של משקל ההריון הלחץ על מפרקי הירכיים השתנה כבר ולכן יש מתא במפשעה סביב שרירי המפרק.במקרה כזה פשוט לעשות פחות , תנועה קטנה יותר , יותר מנוחה ואפילו לדמיין את התנועה במקום להניע את המקום.
דברי עם המורה שלך וראי אם יש אפשרות שתשים לב אלייך באופן מיוחד ואם תוכל להנחות אותך לתנועות חלופיות במקרה שצריך.
שיעוריםפרטניים הם בכל מקרה רעיון טוב וחוויה עמוקה יותר , אם תהיי מעוניינת תוכלי לפנות אלי או לדורית.אני עובד בגבעתיים והיא בת"א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לאישה בהריון
דורית דינור24/04/2010שלום מישל. אני מצטרפת לכל מה שאיתן כתב לך. אני מבינה שאינך מרגישה בטוח בשיעורי פלדנקרייז, תקשיבי לעצמך ותכבדי את הנוחיות שלך בלבד. עוד הצעה היא כי תבקשי מהמורה להתאים שיעורים בשכיבה על הצד ובישיבה לצרכים שלך. כל הקבוצה תוכל ליהנות גם מזה. בהצלחה לך
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)